Édesszájú vagyok, milyen táplálékkal csökkentsem a napi cukorbevitelt?
Húsfélék (és hal, tojás, belsőségek) és a zöldségek eléggé cukorszegények.
De ehetsz cukrot is, csak azzal növeled a napi cukorbeviteledet, ami nem feltétlen jó ötlet. Hagyd a feldolgozott kajákat, természetes formában pedig csak a gyümölcsök tartalmaznak viszonylag sok cukrot. Na jó, meg a méz. Mézet akkor egyél, ha megszerzed a méhektől, szerintem így eléggé lecsökkenne a cukorfogyasztásod.
Márpedig ha szénhidrátszegényen akarsz édességezni, leginkább magadra vagy utalva (ami szerintem nem gond, nagyon gyorsan lehet édességet kutyulni :)). Vagy pedig vegyél extrém drága eritrites-steviás csokikat.
De ha nem kell akkora mennyislég, egy sima étcsoki is jó, ha én bolti csokit eszem néha (bár igazából jó nekem a sajátom, sőt, elég jól leszoktam a csokiról, a nagyon szénhidrátszegény étrendek hajlamosak ezt okozni, azt hiszem), akkor beviszek 3g cukrot, tyű :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!