Miért várja el anya hogy holnap ebédet főzzek éjszakás műszak után?
Reggel hazaérek, beesnék az ágyba, de anya közölte hogy én főzök..
Mit csináljak vele??
Jaa, hogy már elindultál amikor rádszólt?
Mi lett volna ha magadtól eszedbe jut, és megfőzöl, még mielőtt elindulsz? Gondolom nem ok nélkül mondta amit mondott, van ennek előzménye is.
én is éjszakázom. naptól függően 3 és 6 között indulok el itthonról, és általában 4 és 8 között érek haza (vendéglátó). eszméletlen, hogy egyesek mennyire nem fogják fel, hogy milyen szinten máshogy működik az ember napja így. átlagemberéknél úgy megy, hogy meló után kiugrik a teszkóba vásárolni, meg be az otp-be ügyet intézni, majd komótosan hazaslattyog, főz, mos, tévézik, majd alszik. nálunk viszont, mivel nyilván hajnalban nincs nyitva semmi, az egész ügyintézős dolog munka előttre csúszik, amikor viszont ott van az időszorítás, mert be kell érni munkába. pont tegnap történt, hogy páromnak nem tudtam megcsinálni az ebédet, mert délben keltem, bevásároltam, mostam, és félúton abba kellett hagynom a rakott krumplit, pedig az aztán tényleg nem nagy kaja. orvoshoz hónapok óta nem jutok el.
ezzel nem sajnáltatni akarom magunkat, nyilván mindenki tudja, mennyit vállal, de ezt úgy általában is igaznak gondolom, hogy saját és egymás igényeihez kéne viszonyodnunk egy ilyen egyszerű szituban, mint az ebédfőzés. ha anyuka nem tud főzni bármi miatt, kérdező pedig az éjszakás munka miatt, apukának nem jó a tészta, anyuka meg finnyás a pizzára, akkor oldják meg, rendeljenek, főzzön apuka, vegyenek elő valami fagyasztottat, stb.
annyira nem értem, mikor egy családon belül egymás hátráltatása a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!