Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom szülei nem nézik jó...

A párom szülei nem nézik jó szemmel, hogy én, nő létemre 8 évvel idősebb vagyok a páromnál. Soha nem fognak észhez térni?

Figyelt kérdés

Már akkor sem örültek neki, mikor még csak találkozgattunk (a párom 18 volt én 26). Miután pedig megmondtuk nekik, hogy komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, rövid sértődősdi után megszakítottak minden kapcsolatot a párommal. Azóta sem akarnak tudni róla, rólunk, csak ismerősöktől tudakolják, hogy szakítottunk-e már.

Miért nem örülnek, neki, hogy a fiuk boldog mellettem? Soha nem fognak beletörődni, hogy a fiuk nem egy korabeli lánnyal kezdett? Megéri nekik minden fontos dologról lemaradni ezért?

2015. aug. 28. 11:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
20%

12 év után már tényleg mindegy, akár bele is nyugodhatnának a történtekbe.

Továbbra is azt gondolom, hogy ilyen esetben nem a korkülönbség az alapvető probléma, hanem az, hogy mit ad fel a 18 éves gyerek a kapcsolatért. Nagyon nem mindegy, hogy a 24 éves, szakmával/végzettséggel rendelkező felnőtt férfi választ 32 éves párt, vagy a 18 éves, akinek még meg kéne alapozni a jövőjét. Ha az idősebb barátnő támogatja ebben, ki tudja várni, hogy szakmát tanuljon, esetleg fősulit/egyetemet végezzen, oké, ilyen viszont szerintem kevés van. Ezért volt butaság választás elé állítani a srácot annak idején, ha marad otthon és tanul, úgyis kiderül, hogy a csajnak a fiú fontos, vagy az, hogy gyorsan legyen családja, egy jól irányítható férjjel. Ezt viszont előre nem lehet tudni, és érthető, ha a szülő nem örül annak a kilátásnak, hogy az értelmes gyerekből, akit 18 évig tisztességesen nevelt és taníttatna tovább, lesz egy szalag mellett minimálbérért güriző, elfásult felnőtt férfi.

2015. aug. 28. 13:46
 22/27 anonim ***** válasza:
47%

Utolsó, neked szövegértési gondjaid vannak? Meg jó kis képzelőerőd? Honnan vetted, hogy fásult a férj?

Szerinted normális 12 évig ezt a "sérelmet" őrizgetni? A kedves szülők valószínűleg nem bírják feldolgozni, hogy nem lett igazuk, és ezzel nem tudnak szembesülni. Szánalmasak, és sajnálatraméltók, hogy így elpazarolják az éveket.

2015. aug. 28. 17:40
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Elolvastad egyáltalán, amit írtam? Ugorj neki még egyszer, utolsó, hátha sikerül felfogni.
2015. aug. 28. 17:44
 24/27 anonim ***** válasza:
A közhiedelemmel ellentétben semmivel nem kevésbé érett egy 18 éves fiú, mint egy 18 éves lány. A különbség a társadalomban van: a férfitól még mindig azt várják, hogy teremtsen egzisztenciát, a lánytól meg azt, hogy hajlandó legyen beemelni a fenekét a készbe. Ha fordítva lenne, akkor a fiút tartanák 18 évesen érettnek, amiért hajlandó beleülni a készbe. Ilyenkor háborog mindenki, hogy nehogy már egy 26 évesnek el kelljen tartania a párját, amíg tanul, pedig semmi rossz nincs benne, ha mindkettejüknek így felel meg. Ha ti nem tennétek meg ennyit a párotokért, az elég gáz.
2015. aug. 28. 20:38
 25/27 anonim ***** válasza:
52%

Én is 8 évvel vagyok idősebb a férjemnél. Amikor megismerkedtünk a férjem 20 éves és 28 éves voltam. Az én szűk családomban nem volt ez tragédia, viszont a férjem apja soha nem fogadott el. Ő is inkább kidobta a fiát, mert választás elé állította. Vagy én vagy az apja. Engem választott. Engem egyszerűen csak rib....-nak nevezett. Az anyósom viszont az első naptól kezdve megkedvelt, és ma is nagyon jóban vagyunk. A férjem apja több mint 10 éve halott már, mi meg lassan a 15-dik házassági évfordulónkat ünnepeljük.

Bevallom eleinte fájt, hogy a férjem apja ilyen ellenséges velem, de amikor kidobta a fiát, onnantól kezdve nem foglalkoztam vele. Az ő baja volt, hogy egyedül maradt.

2015. aug. 28. 21:18
 26/27 anonim ***** válasza:
16%

Neked jó, hogy életed végéig öregasszonynak érezheted magad egy fiatalabb mellett? A lányok előbb érnek, a nők előbb öregszenek - nem elég ok arra, hogy azt tartsuk normálisnak, ha a férfi idősebb?

Értelmes nő nem egy kisfiúra vágyik, hanem olyan férfira, akire felnézhet, aki erősebb, tapasztaltabb, idősebb.

2015. aug. 31. 09:30
 27/27 anonim ***** válasza:
52%

Egyedem B. ezen túl vagyunk. Mint az a későbbi hsz-ből kiderült: 12 éve élnek szeretetben, tehát ezt ne túrd fel mert noha igazad van, de vannak kivételek és itt pont úgy tűnik kivétel van. A probléma, hogy hogy a szülők nem bocsátják meg a kérdező létezését - ha nem az életkor lenne a különleges akkor az jönne elő, hogy van sapka nincs sapka - akiknek a másik emberrel kapcsolatban annak léte nem elfogadott, mindig talál valamit - ami nem olyan lényeges, mert azt magának sem meri bevallani, hogy milyen mély, ontológiai mélységű a gyűlölet oka.

Kérdező, engedd el a részedről a problémát, mindegy "megéri" vagy nem - nekik kéne ezt a kérdést maguknak feltenni, de akiben ennyi ideig a gyűlölet él, az már nagyon nehezen változtat ezen - mondhatni az "élteti"..

2015. aug. 31. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!