Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék egy Xbox-ot, de...

Szeretnék egy Xbox-ot, de anya nem engedi, mert azt mondja, hogy függő leszek, meg hülye, mit csináljak? Többi lent 15/L

Figyelt kérdés
Barátnőmnek lett egy xbox-a, addig is nagyon szerettem a játékokat (de alkalmam nem volt kipróbálni őket, mert se olyan gépünk, se konzolunk nincsen, ezért csak videókat tudtam nézni), barátnőmnek lett egy kipróbáltam és azóta én is szeretnék egyet, de anya nem engedi, mert azt mondja függő, meg hülye leszek tőle, és ha játszani akarok akkor menjek át barátnőmhöz, de én nem azért megyek át valakihez, hogy játsszak, én fizetném ki az egészet, vagyis nem teljesen, mert bátyám is beszállna, és igen tudom, hogy az igazából nem az én pénzem, mert anya adta, de jövőre megyek nyári munkára s az már az enyém, és mit csináljak hogy megengedje?

2015. aug. 22. 09:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%
sokat játszottam ilyesmikkel életem során visszagondolva elbaszott időnek látom és nagyon sajnálom hogy nem valami értelmesebbet csináltam helyette
2015. aug. 22. 10:41
 12/24 anonim válasza:
32%
Teljesen eggyet èrtek az elöttem szólóval
2015. aug. 22. 12:30
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem ezt a sok negatív kommentet. maradiak vagytok. az xbox ma már szinte egy alap dolog
2015. aug. 22. 12:59
 14/24 anonim ***** válasza:
77%
Gyere át azt nyomatjuk az enyémet.
2015. aug. 22. 15:10
 15/24 anonim ***** válasza:
33%
En 15 evesen adtam el az enyemet
2015. aug. 22. 17:05
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Milyen xbox? 360-as, vagy xbox one? Végül is mindegy,mármint abból a szempontból, hogy mindkettő okozhat függőséget, ha nem tud mértéket tartani az ember. Különben nem rég én is vettem egy xbox 360-at, néha jó az unalom űzés ellen :)
2015. aug. 22. 18:46
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Évek óta játszok 10-n sok. Talán 20-n sok is van. Sose bántam meg, jobbak a reflexeim, és gyorsabban reagálok dolgokra. Vezetésnél jól szokott jönni. De az életben is.

H*lye nem lettem tőle.

2015. aug. 22. 22:01
 18/24 anonim ***** válasza:
hát ha igy felt tole akkor o se lehet magaban biztos:D
2015. aug. 22. 22:02
 19/24 anonim ***** válasza:

Tény, hogy okozHAT függőséget, elhanyagolHATod miatta a tanulmányaidat - valószínűleg az anyukád is ettől tart. De mindent lehet mértékkel csinálni. Nem ördögtől való a videójáték fogalma. Rengeteg tisztességesen dolgozó felnőtt embert ismerek a környezetemben, akik játszanak és játszottak fiatalabb korukban is - köztük magamat és a páromat is beleértve.

Abban is van igazság, hogy bizonyos játékok fejlesztik a reakcióképességet, a logikus gondolkodóképességet, a probléma- és feladatmegoldó képességet. Valamint az IDEGENNYELV-tudás fejlesztésében is nagy segítség lehet - személyes tapasztalat. Hülye semmiképp sem lesz tőle az ember - főleg, ha nem 0-24-ben azt csinálja.

Azzal viszont remélem tisztában vagy, hogy a konzolos játékok nem olcsók - használtan talán beszerezhetőek némileg elérhetőbb áron -, és nincs lehetőséged vásárlást megelőző kipróbálásra vagy visszatérítés kérésére, ha esetleg a vásárolt játék nem tetszik.

A legjobb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz anyukátokkal kompromisszumot kötni. Besegítesz a ház körül, jó tanulmányi eredményeket produkálsz - s ezeket fenntartod, a konzol beszerzése után is. Egyébiránt, a Te (és a bátyád) összespórolt pénze, amit költeni szeretnétek... A bátyád hány éves? Főleg, ha elmúlt 18, és úgy döntene, hogy ő venni akar egyet (saját pénzből), az teljes jogában áll. Ez lényegében ugyanúgy igaz a nyári munkával megkeresett pénzedre.

2015. aug. 23. 00:26
 20/24 anonim válasza:
100%
Függő leszel, akár tetszik, akár nem. Rengeteg dologra rá vagyunk függve, amire nem is gondolunk. A kérdés a mérték. Ha meg a nappaliban folyton tv-t néznek, nem te vagy ott a függő, hanem a szüleid tv függők. Ha tudsz mértéket tartani, nincs gond. Ismered magad annyira, hogy tudd mi lesz ha megveszed? Én rá tudok függni bármire, tudom magamról. Persze jó szórakozás, az angolodat és a reakció idődet, esetleg az összetett gondolkodást is fejleszti. De nem lehet ezzel takarózni, ha napi 5 órát játszol. Az már időpocsékolás.
2015. aug. 23. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!