Megtìlthatom, hogy a gyerekek képét az apjuk épp aktuális barátnôje posztolja a facebookon?

Figyelt kérdés
Évek óta elváltunk a gyerekeket én nevelem (8 és 10 évesek). Az apjuk a jó ég tudja hányadik barátnôjét fogyassza. Ez a hölgy rendszeresen tesz ki a láthatás alatt készült bikinis és fürdônadrágos képeket a gyerekeimrôl. Mivel pont a gyerekeket védendô én sem teszem ezt, kérhetem, hogy szedje le a képeket? Vagy mi a teendô?
2015. aug. 13. 19:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
14%
Az előttem szóló sok mindennel nincs tisztában. Például mit is jelent a visszaélés személyes képmással. Ebben a történetben ez van. Ez a rendőrségre tartozik, és nem kell fizetni érte.
2015. aug. 13. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
36%

Itt semmi másról nincs szó mint hogy valakit zavar, hogy az exének barátnője van. Nem a gyerek érdekli, hanem keresztbe akar tenni minden áron.

Unalmas téma, keress ügyvédet, de nem sok esélyed van.

Exednek akár naponta lehet új nője. EZ zavar leginkább, ugye :))))))

Ha téged is dugna valaki, akkor értelmesebb dolgokkal fogalkoznál.

N

2015. aug. 14. 04:09
 13/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó. Süt belôled a jóindulat 😊. A sokadik barátnô azért fontos, mert mindegyik be van mutatva a gyerekeknek, akik már totâl össze vannak ettôl zavarodva. A sokadik barátnô kb max egy hónapja van meg, és máris posztolja a gyerekeim bikinis képeit. Akkor mi lesz késôbb? Nem tudom miért rögeszme nálad, hogy egy elvált nô csak boldogtalan és magányos lehet, aki exe után sír. Évek óta normális kapcsolatban élek, de ha nem így lenne is az exem lenne az utolsó utáni, akire szükségem lenne. Így az, hogy hány barátnôje lesz még igazából nem érdekel, max az, hogy ezzel milyen férfimintát mutat a gyerekeknek. De ez ellen max annyit tehetek, hogy próbálok a gyerekekkel errôl normálisan beszélgetni. Én lennék a legboldogabb, ha végre meg tudna állapodni. Attól, hogy elváltunk még megérdemel egy normális kapcsolatot. Ráadásul a gyerekek ek sem kellene évente 3-4 nôt megismerni és alkalmazkodni hozzájuk. Ezért érdekes a sokadik barátnô. A helyesírási zseninek pedig: Telefonról írok, és nem vettem észre, hogy a fogyasztja szót javította fogyassza-ra. De gondolom ettôl lehetett érteni, mit kérdezek. Ugye minden vesszô a helyén van?

Köszönöm a választ a többieknek. Írtam apukának, hogy a bikinis képeket vegyék le. Remélem megérti miért...

2015. aug. 14. 07:18
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

OFF: ugyan árulja már le valaki, miért probléma, ha egy gyerekröl fenn van egy fürdöruhás kép? (NEM kötözködök, de tényleg nem tudom, mi ebben a probléma)

Ugyanis a fénykép valószínüleg nyilvános helyen (strand, uszoda, vízpart) készült, ahol már eleve rengeteg idegen látja, akkor miért gond, ha valaki kiposztolja?

Ettöl a gyereknek nem lesz semmi baja, és nem is éri semmiféle sérelem.

Kérek mindenkit, ne kezdjen veszekedni, hanem érvekkel alátámasztva válaszoljon.

Köszönöm.

2015. aug. 14. 14:24
 15/24 anonim ***** válasza:
Az, hogy ami kikerül az internetre, az kikerül a saját rendelkezési körödből, azzal bárki bármit csinálhat, például hirdetésbe teheti, elveszett gyerekként hirdetheti, beteg gyerekre való hivatkozással pénzt kolduhatl (igen gyakori eset), ha pedig alulöltözött a gyerek, akkor a pedofilok gyönyörködnek benne.
2015. aug. 14. 15:36
 16/24 anonim ***** válasza:
61%

"Az, hogy ami kikerül az internetre, az kikerül a saját rendelkezési körödből, azzal bárki bármit csinálhat, például hirdetésbe teheti, elveszett gyerekként hirdetheti, beteg gyerekre való hivatkozással pénzt kolduhatl (igen gyakori eset), ha pedig alulöltözött a gyerek, akkor a pedofilok gyönyörködnek benne."

Ha valami iylen célra felhasznája bárki is a képet, akkor az ellen jogilag lehet tenni, habár így is igen sok kép van, amiböl lehet válogatni. De ettöl a gyereknek semmi baja vagy kára sem lesz.

A pedofil dolgot meg végképp nem értem: ha valaki akar, talál rengeteg gyerekképet - pdeofilok akkor is voltak, amikor még nem volt internet -, és a gyereknek semmi baja sem lesz, ha ilyen ember nézegeti a képét.

Ezzel az erövel semmiféle képet nem lehetne nyilvánossá tenni, mert valaki visszaélhet vele. Ha pl én tennék fel magamról egy képet, akkor azzal is lehetne hirdetni, eltüntként szerepeltetni, vagy akár valaki családtagnak kinevezve koldulni,

illetve egész biztos van egy csomó olyan perverz, akinek éppen ez a kép lenne az, ami tetszik neki.

Ennek ellenére ez ellen nem tiltakozik senki, csak a gyerekek esetétben.

EZ AZ, ami érthetetlen.

2015. aug. 14. 16:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Mi baj lenne pár családi nyaralós képből? Hivatalosan szerintem nem kötelezhető a levételére, max ha normális akkor megteszi amit anyuka kér..
2015. aug. 14. 17:01
 18/24 anonim ***** válasza:

Jogilag az ellen tudsz tenni amiről tudomásod van. Szerintem kevés ember van a földön, aki kontroll alatt tudná tartani az egész internetet (ki kinek hová mit küld tovább).

A probléma ezzel az, hogy vannak emberek, akik az egész életüket kiteregetik a facebookon, és vannak, akik szeretnének némi privát szférát, és nem szeretnének fent lenni facebookon (vagy nem szeretnék, ha a gyerekük fent lenne facebookon). Ez egy teljesen szubjektív indok, valaki így gondolja, valaki úgy, nem érdemes nagyon magyarázatot keresni.

Úgy gondolom, hogy egy anyuknak hadd legyen joga ilyet kérni, és ezt az aktuális barátnő legyen kedves betartani.

2015. aug. 14. 17:44
 19/24 anonim ***** válasza:

Persze, lehet jogi lépéseket tenni, ha tudomására jut az illetőnek, hogy visszaéltek a képével, viszont lényegesen egyszerűbb megelőzni a bajt. Azt meg nem lehet előre kiszámítani, hogy mi baja lehet a gyereknek akár a későbbiekben ilyesmiből.

Az a gond az internettel, hogy amit oda kiteszel, az ott is marad, bárki hozzáférhet 50 év múlva is. Akit ez nem érdekel, és elmúlt 18, tehát felelős önnön cselekedeteiért, rakjon ki magáról olyan képeket, ami jólesik, aztán viselje a következményeket, az ő baja. A gyerek viszont még nem tudja a saját érdekeit képviselni, be sem látja teljes mértékben, milyen problémák adódhatnak ilyesmiből, tehát a szülei döntése, posztolhatók-e a képei vagy sem.

Az ideiglenesen apánál állomásozó barátnő amúgy mi a francért rak ki számára vadidegen gyerekekről bármit? Posztolgassa a sajátját, ha lesz, azzal azt csinál, amit akar.

2015. aug. 14. 17:53
 20/24 anonim ***** válasza:
91%
Itt sokan küzdenek olvasási nehézségekkel. Egy vadidegen ember teszi közzé a gyerekek bikinis fotóit, amihez nincs joga! Ezt mitől olyan nehéz megérteni? Apuka barátnője jogilag senkije a gyereknek, épp annyi joga van közzétenni a fotókat, mint bárki más idegennek: semmi! Ha egy idegen férfi tenné közzé, akkor persze beindulna a gépezet, és ajvékolnátok a pedofília miatt, de így nem számít, mi? Szánalmas, ostoba képmutatók vagytok!
2015. aug. 14. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!