Vennél a gyerekednek playstation 4-et ha megkérne rá? Meg a gta5-öt.
van élet a pc-n kívül... ;) Sehogy. Normális szülő azon van, hogy a gyerekének minél több barátja legyen IRL. Már pedig ha gép előtt ül, akkor nem igen fog kimozdulni... már pedig a mozgásra mindenkinek szüksége van. Még nekünk szülőknek is, csak hát ugye ez a fránya idő... nem sok hasznos emléke lenne a gyerekemnek ha hagynám, hogy rászokjon ezekre :D
Egyébként ha ez segít Xbox-ot esetleg karácsonyra, ha telik rá és ezért nem kell máshol meghúzni a gatyaszíjat...
én 13 évesen kaptam ps3at.
ilyen korban már nem lesz (normál esetben) hisztis/erőszakos stb. a gyerek.
ha kisebb akkor nem ajánlanám. rendszeresen játszok (nem vagyok függő) mikor milyen kedvem van leülök játszani. mostanában nem szoktam mert nyár van állandóan a barátimmal vagyok (bár 4en játszani is nagyon jó)
én egyenlőre még maradok a ps3nál de majd egyszer be lesz újítva egy ps4.
és ha 13 on aluli inkább ne gtazzon (max a felügyeleteddel) bármilyen hisztivel is jár ez. öcsém (9éves) állandóan játszana. egész nap játszik de aztán ha fél 11kor elküldöm aludni akkor megsértődik meg hiszizik.
a gtaban pedig elgéggé sok mindent lehet csinálni a gyilkolásoktól a prostikig.
én személy szerint a ps-t jobban szeretem már kiskoromban játszottunk ps1el.
nem vagyok nagy ps párti. úgy értem hogy ha úgy adódik xboxozok haverokkal ilyenek de a psnek már csak a kontrollere is jobban kézre áll.
kicsit össze vissza szöveg de remélem tudtam segíteni
írják itt hogy inkább pc-t...
kinek mire van szüksége. egy jó videókártya annyi mint egy ps4.
konzollal 100% ig laggmentesen tudsz játszani (kivéve ha 4en jászotok mondjuk cod zombit ott sokat kell töltenie és előfordulhat a lagg)
pc-t állandóan újítgatni kell több probléma merülhet fel mint egy konzolnál.
Vettem mind a kettőt.
Karácsonyra kérte.
Én Ps1, Ps2, Ps3, PSP, Xbox, Xbox360, Wii...konzolokon játszottam.
Ezekkel játszottam: GTA I II III IV SA VC VCS + VCMP SAMP (saját szerver is volt több évig), IV-t is toltam eredeti multiban Ps3-on.
Tudom milyen a konzolos és a PC-s "élet"...tudom milyen a GTA sorozat...
Nekem nincs gyerekem még, de ha lenne, csak akkor vennék neki, ha nem lenne ebből probléma a suliban. Tehát ugyanúgy tanulna és nem változtatná meg gyökeresen rossz irányba...
Én pl az SA-MP miatt kezdtem el programozást tanulni ma már 3 szakmám van, 2. munkahelyemen ülök (nem minimálbérért :) ).
Tehát ha előreláthatóan jó irányba vinné akkor vennék, de ha rossz irányba akkor nem...
22F
Néhányan írták, hogy akkor inkább egy jó számítógépet vennének. Valószínűsítem, hogy a legtöbb gyereknek, vagy a legtöbb családban ma már van azért számítógép. Legalább egy alap.
Ha egy jobb számítógépet akar venni valaki, az már több százezer forint. Nem is beszélve arról, hogy folyamatosan fejlődnek a játékok és a számítógépek is, így hogy ne panaszkodjon folyamatosan a gyerek, hogy vegyünk új videokártyát/alaplapot/vinyót/memóriát, stb. fél évente min. egy 100 ezres beruházás kéne a gépbe belefektetni.
Ezért jobbak ilyen téren a konzolok, mert abból kijön 5 évente egy, és nem változik semmi.
Megint valaki más írta, hogy egy szülő azt szeretné, ha a gyermekének minél több barátja legyen. Ez jogos, de azért gondoljunk bele, hogy a mai fiatal korosztály hol kommunikál, meg hol játszik. Igen interneten, facebookon beszélnek, konzolos, számítógépes játékokkal játszanak.
Nyilván vannak személyes találkozások, de az interneten való játék, és magáról a játékokról való diskurzus is jó barátkozási felület. Mert gondoljunk bele, hogy mi van, ha egy gyereknek nincs meg az a játéka, mint a többieknek. Nem tud hozzászólni a témához, így szép lassan a társaság peremére kerül.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy minden sz***rt meg kell venni, csak a tisztánlátás kedvéért írtam le ezeket. Meg azért ha reálisak vagyunk, akkor tudjuk, hogy a mai fizetések mellett kevés családnak van pénze ilyesmikre.
Kérdező! A kérdésedre a válasz: ha olyan anyagi helyzetben vagyunk, ami nagyon jó, akkor természetesen megvenném neki.
Ha közepes anyagi helyzetben, akkor megmondanám neki, hogy menjen el dolgozni, abból kifizetheti. És ha látom, hogy gyűjtögeti a pénzecskéét, megbecsüli a munkát, akkor július végén (azért ekkor, hogy augusztusban még tudjon játszani vele) vagy meghúznám a nadrágszíjat és megvenném neki én, vagy ha nem tudnám, akkor kipótolnám az ő eddig megkeresett pénzét és így közösen megvennénk.
Ha pedig nagyon szegények vagyunk, akkor megbeszélném vele, és az ő munkájával és a miénkkel megpróbálnánk összespórolni az árát, de lehet hogy ez egy évnél is több időbe telne.
Ha pedig 14 év alatt van, akkor nem vennék neki GTA-t :):).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!