Miért nem engedi? Magából indul ki.
Figyelt kérdés
Szeretnék már évek óta kontaklencsét, csak anyám nem engedi. A szemüvegem utálom, inkább nem hordom minthogy lássak. Csak mindig azt hozza fel h jaj nem mert majd nem figyelsz rá meg majd kontaklencsébe alszol el, és elrontja a szemed amúgyis... Mert magából indul ki, ő nem figyelt erre.. És azért nem engedi mert ő nem használta rendesen. De a szemüvegem megőrjít, egyrészt 6 éve ugyanaz a keret, másrészt karcos mint a k**rvaélet. Ma megint mondtam neki, és mondta hogy előbb szerezzek 2 nyelvvizsgát, utána lehet kontaklencsém. Mégis mi a ** csináljak? (18 leszek 1 hónapon belül)2015. aug. 11. 23:00
1/11 anonim válasza:
Vehetsz másik keretet és kicseréltetheted a lencsét.
De hogy majdnem 18 vagy, és inkább nem hordod... no comment. Nevetséges.
2/11 A kérdező kommentje:
nem úgy nem hordom xd... Csak rosszul áll rajtam és annyira karcos h nem látok benne
2015. aug. 11. 23:06
3/11 anonim válasza:
Hogy szerezz nyelvvizsgát, ha nem látsz ki a fejedből? :)))
Viselkedj már felnőttesen! 18 vagy! Akkor van ilyened, ha akarod!
4/11 anonim válasza:
Velem is ez volt. Elmentem optikushoz, kicserélte, látok.
5/11 anonim válasza:
Azt, hogy karcos az a te hibád. Ha figyelnél rá, akkor nem lenne karcos. Nekem 4 éves a szemüvegem és nincs rajta karc. Ha a szemüvegedre nem vagy képes vigyázni, akkor hogy vigyázol a kontaklencsére??
6/11 anonim válasza:
Nem értelek. 18 éves vagy és nincs annyi eszed, hogy elmenj és felpróbálj 500 féle keretet, hogy kiválaszd azt amelyik jól áll neked? Nincs szád, hogy szólj, hogy karcos a lencse cseréljék ki??
7/11 anonim válasza:
Előbb azt is meg kellene nézetni, hogy lehet-e egyáltalán. Bírod-e hordani.
8/11 anonim válasza:
Pontosan,ahogy írják.Kicserèlteted a keretet,a lencsét.Mellesleg a kontaktlencse NEM VÁLTJA FEL a szemüveget!Mellette kell ugyanúgy hordani.De egyébként gyerekes vagy,anyukád ezt látja,nem pedig magából indul ki.Mi is kiismertünk egy kérdésből.
9/11 anonim válasza:
A pontozónak üzenem,hogy optikàban dolgozom,tehát akár tetszik,akár nem,a tény az tény.Naponta látok ilyen kis hisztiseket,akik azt hiszik,hogy ha lencséjük van,akkor a szemüveg kuka.Ja,meg azt hiszik egyből kapnak.Először vizsgálat,próbalencserendelés,ha megérkezik,akkor ismét vizsgálat,hogy illeszkedik-e a szemhez,megfelelő-e a bázisgörbület,a dioptria.Ha oké,akkor betanítás.Ápolása,tisztán tartása attól függően,hogy,napi,2 hetes,vagy havi lencse,hová nem mehet benne,mellette szemüveg is kell,nem lehet benne aludni,ha kiveszi csakis folyadékba tegye,stb.Fél óra alatt 3x kell neki kivenni,betenni,ha nem megy másnap visszajön,és nem kap lencsét,míg meg nem tudja csinálni.Ha sikerül,akkor rendelünk dobozzal.Ez a menete.Na most pontozz!
10/11 anonim válasza:
Lehet, hogy az anyagiak miatt nem engedi anyukád, erre nem gondoltál? Én 3 éve használok lencsét és 3 hónapnyi "adag" (nekem hónapos van), az 10.000 Ft majdnem + még a folyadék, amit használsz hozzá, az se olcsó. Pedig nekem még van rá diákkedvezmény is és a folyadék se a legdrágább, amit használok. Igaza van annak, aki azt írta, hogy kell mellé a szemüveg is, nem lehet állandóan lencsét használni, mert ha nem szellőzik a szemed, akkor akár a látásod még tovább romolhat! Ill. bizonyos esetekben, ha pl. beteg vagy, nem is használhatod. Meg azt sem tudhatod előre, hogy mikor elégeli meg szemed: én gond nélkül használtam 2 évig, aztán pár hónapig egyáltalán nem tolerálta el a szemem, szúrt, ezért csak szemüveget tudtam hordani. Szóval sok mindent figyelembe kell venni, mielőtt lencsére váltasz, mert nem játék és ha felelőtlenül használják, káros is lehet! Persze sok előnye van, de arra is fel kell készülni, hogy vkinek a szeme egyáltalán nem viseli el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!