Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért sz*rik az anyám teljesen...

Miért sz*rik az anyám teljesen a gondjaimra, és nem akar elvinni pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Már hónapok óta mondom neki, hogy vigyen el, és a gondjaim egy részéről tud is. Tudja, hogy nincsenek emberi kapcsolataim, nem tudok kialakítani kapcsolatokat, tök magányos vagyok és nem úgy élek mint más korombeli emiatt. Tudja, hogy mindkét iskolába ahova jártam, szét aláztak, és feszült vagyok az emberek előtt. És igazából láthatná is rajtam, hogy már olyan vagyok mint valami élőhalott, mint valami járkáló zombi, mert egyszerűen teljesen ki vagyok készülve idegileg. Mostanában valami pánikbeteg szerűség is kijött rajtam úgy érzem, eléggé aggódok mindenen, nem tudok megnyugodni egyszerűen. Ezt megemlítettem neki, és jóformán lehülyézett hogy azt se tudom mi az. Arról nem tud, hogy öngyilkosságon gondolkodok már egy ideje, és egyre közelebb is állok hozzá. De egy nap meg fog lepődni.

Miért nem tud már elvinni pszichológushoz, amikor láthatja rajtam, hogy szenvedek csak? Mindig csak ígérget hogy időpontot kér, de nem tartja be.

2015. aug. 11. 21:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Tudok egy javaslatot adni. Első körben menj el a háziorvosodhoz. Ez nem kerül pénzbe, és anyukádnak sem kell róla tudnia. A háziorvosodnak mondd el a problémát, és javasold neki, hogy jó lenne egy pszichológus (hacsak ő nem veti ezt már előtte fel). Onnantól kezdve kérj tőle beutalót, ennek talán lesz valami hatása anyukádra. Ha mégsem, kérd meg az orvosod (nem tudom, mennyire vagy jó viszonyba vele), hogy beszéljen anyukáddal. Ezt akár úgy is megteheted, hogy anyud elviszed az orvoshoz, azzal az indokkal, hogy rosszul vagy, és megkéred, kísérjen el.
2015. aug. 11. 22:52
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Hehe... nyugodtan le lehet szavazni, attól még igaz marad.
2015. aug. 11. 22:53
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

Rengeteget beszélgettünk. Feltett egy csomó kérdést, amire vagy egyszerű volt a válasz, csak cselekedni nem tudtam - itt megoldottuk, hogy mi akadályoz meg ebben - vagy pedig nem tudtam a választ, és feladatokat csináltunk.

Mindenre magamtól jöttem rá, csak a helyes irányba terelt, és az eltorzult gondolkodásomat helyretette.

Megtaláltuk a nekem megfelelő művészetterápiát, és terápiás csoportba is elkezdtem járni.

2015. aug. 11. 22:57
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Na, akkor neked hatott, gratulálok! Örülök hogy segített!
2015. aug. 11. 23:01
 15/23 kittikehh00 ***** válasza:
Nekem is segített a pszichológus.
2015. aug. 11. 23:04
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Úgy nézem két tábor van. Akinek segít és akinek semmit nem használ. Akiknek nem használ, had mondjon véleményt a tapasztalatai alapján és engedtessék meg nekik, hogy ne essenek hasra tőlük! De nézhetjük úgy is, hogy annak nem használ, aki nem is akar magán változtatni, nem keresi a gondot a saját fejében, a megoldást kizárólak a dokiban látja. Nekem a kérdezőből ez jött le.
2015. aug. 11. 23:12
 17/23 Örök tűz válasza:

Az a legnagyobb baj, hogy sok szülő még akkor sem hiszi el, hogy komoly problémákkal küzdöl, ha már a padlón fetrengsz. Ülj le vele és komolyan, nyugodtan mondd el neki az egészet előről. Ez egy jó jel, hogy te magad felismerted a problémát és már a megoldásra törekedsz.

A pszichológus leginkább meghallgat, a pszichiáter, pedig már gyógyszereket is írhat fel. Az a gond, hogy magától a pszichológustól is függ a hatás. Nekem 2 ember 2 ellentétes véleményt mondott. Az egyiküknek sokat segített, a másiknak semmit.

Az emberikapcsolatokról pedig annyit, hogy egyre kevesebb emberrel lehet kialakítani normálisat. Nem is csodálom, hogy besokkalnak páran.

2015. aug. 12. 03:41
 18/23 anonim ***** válasza:
58%

Amennyiben elmúltál 14 éves, egyedül is le tudsz menni pszichológushoz. Elsö lépésben a házirovostól kérj átutalót, és ezzel megkeresel egy pszichológust.

Ö természetesen nem "meggyógyít" pár óra alat, hanem MEGTANÍT arra, hogy hogyan kezeld az egyes helyzeteket, hogyan tudj bánni a stresszes helyzetekkel, hogyan hozd egyenesbe az életedet, de HELYETTED nem tud semmit sem tenni.

2015. aug. 12. 07:26
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem kell arra várnod, hogy anyukád elvigyen, kérj időpontot, és menj el te magad. Ha anyukádat nem érdekli, akkor ne várj rá feleslegesen, inkább kezdj bele a megoldásba te magad. És a megoldás része lehet az, ha felveszed a kapcsolatot valakivel, aki segít kibogozni azt, hogy miért vagy ilyen, mi okozza a gondodat, és aki a megoldásban is segítséget tud nyújtani. De nyilván te is tudod, hogy ebben neked is tevékenyen részt kell venned, és ehhez az is hozzá tartozik, hogy önállóan elmész pszichológushoz.
2015. aug. 12. 09:10
 20/23 anonim ***** válasza:

Velem 14 éves koromtól problémák voltak, amiket se anyám, se a barátaim, később a férjem sem akart komolyan venni.

Végül vettem az erőt, és magamtól másztam el a pszichiáterhez.

Kiderült, hogy bipoláris zavarom van, ami egy elég jellegzetes betegség, igazság szerint a környezetemnek előbb észre kellett volna vennie mint nekem, hogy nem stimmel valami.

A saját gondjaidat csak te oldhatod meg, ez igaz. Az viszont nem, hogy felesleges pszichológushoz menni.

Én sem szedem a gyógyszereimet, de sokkal jobban vagyok. A pszichiáter felnyitotta a szemem, mire kell odafigyeljek.

Emellett rengeteget segített, hogy objektívebben láthassam a világot.

Ha az embernek valami pszichés gondja van - és ez lehet egyszerű stressztől is -, hajlamos "rosszul" gondolkodni.

Vedd fel a telefont, és kérj egy időpontot. Tudom, nehéz. Kérhetsz e-mailben is, az én pszichiáteremmel, Bezzegh Éve doktornővel, beszélhetsz így is, én is első körben ezért választottam őt.

Nem a legolcsóbb, de jó szakember.

Ha megvan az időpont, valószínűleg anyukádat is rá tudod venni, hogy kísérjen el.

2015. aug. 12. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!