Kezd elegem lenni ebből. Mit lehetne tenni?
Ne takarítson apukád. Akkor talán anyukádnak feltűnik, hogy ez az ő dolga lenne.
Kérjetek segítséget. Talán depressziós vagy más baja van.
Anyukádnak valamilyen segítség kéne, ha valóban depressziós. Csak úgy magától nem lesz jobb.
Nem tudom, mennyire súlyos a gerincsérve. Lehet, hogy nem tud a porszívó felett görnyedni. De azért elmosogatni, letörölgetni talán tud. Szóval azért a házimunkába is besegíthetne.
Ha elfoglalná magát, az a gyógyulását is segítené. Mindenki befordulna, ha egész nap ülne a lakásban és tv-ne, gépezne.
Találjatok ki valami közös családi programot, menjetek el egy rendezvényre, sétálni, kirándulni. Rángassátok ki kicsit az életbe.
Szerintem egy vasárnap délután szólhatnál apudnak, hogy mutassa már meg azt a vasalásos témát :) A főzéshez meg nem biztos, hogy béna vagy, csak még keveset tudsz. Apud szokott főzni? Ha igen, menj ki hozzá a konyhába és dolgozz a keze alá. Répa, krumpli pucolás, tojás felverés, add ide a sót, adj egy pohár vizet stb., olyan közös főzésfélét, és meglátod sok trükköt elleshetsz.
Azzal is sokat tudsz segíteni, ha bepakolod a mosógépet és mire megjön, már ki is teregettél, vagy leszeded a tisztát, összehajtogatod, a konyhába elpakolsz, lefőzöd neki a kávét, stb. Mindent úgy, mintha csak ti ketten lennétek, mert anyudra nagyon nem tudsz számítani. Viszont apukádat kímélnéd, ezt meg csak úgy tudod, ha te is nagyobb részt vállalsz a háziban. Ezért is kérdeztem, mert pl. az én gyerekeim is szoktak segíteni, de ... meg kellett mondanom nekik, hogy mit csináljanak, mert koruknál, eszüknél és trehányságuknál fogva "nem látták meg" a feladatot :) amit persze nem is lehet elvárni tőlük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!