Mennyi pénzt adnátok haza, ha válás után hazaköltöznétek a gyerekeitekkel?
3 gyermekkel költöztem haza (6, 2 , 2 évesek).
Mindent külön fogok venni, külön vezetem a mi háztartásunkat. A ház 2 generációs, de sajnos a csak a vízhez van almérő, ami ráadásul a kert fogyasztását nem méri.
Az édesanyám férje havi 130000Ft-ot akar elkérni, mert nekik 5 főre 160000Ft a rezsi. Én ezt rengetegnek tartom. Nekünk soha nem volt több a rezsink 80000Ft-nál (szintén 5 fő).
Szerintetek mennyi lenne a reális?
Az a baj, hogy az anyjának haszonélvezete van a ház felére, ami felülírja a tulajdonjogot. Ha véglegesnek gondolod a beköltözést, legegyszerŰbb lenne almérőket felrakatni, egy- két hónap alatt visszajön az ára. Onnantól nincs vita.
Azt mondjuk nem értem, miért anyád férje dirigál, ha nem fizetnéd a hitelt, hol lakna? Anyukáddal nem tudsz beszélni?
160 000 ft egy hónapra? Mi a szr, egész nap engedi a vizet?!
Kizárt, akkor inkább albérletbe mennék, 130 000-ből - amit nem is értem, hogy gondol a pasek - simán elvagytok ott is, sőt...
Az almérők felszerelése a legjobb ötlet. A haszonélvezőnek arra semmilyen ráhatása nincs, nyugodtan felszereltetheted.
Előre SEMMIT nem adnék. Se 60-at, se 130-at. A férjnek semmi joga megszabni, hogy mennyivel járultok hozzá a költségekhez. Ő egy senki jogi szempontból a házban. A számlafizetést se bíznám rájuk.
mi laktunk anyósoméknál így, kétgenerációs ház, mi az egyik szinten, ők a másik szinten. ők is hasonlóan kezdték a számolgatást, mi felújítás miatt költöztünk oda kicsi gyerkőccel, szóval nagyon nem volt mindegy, hogy ők 40et kértek villanyra, mi meg itthon 8.000.-et használtunk el.
pontosan ezért mérőket szereltettünk fel. nem egy nagy kiadás, nem kell hitelesíteni, így pár ezer forint... férjem villanyszerelő ezért az nem került semmibe, a víz mérő 6.000.- volt, gázt meg nem használtuk, átvittük a villanytűzhelyet, fűtésnek meg a felét fizettük ki. így teljesen tiszta volt minden, még télen is 40.000.- volt csak a rezsink, ők dupláját kérték volna. mi dolgoztunk, gyerek oviba, ők meg otthon... szóval sehogy se lett volna jó, ha meg nem pontos az elszámolás, akkor meg csak feszültség van. gondolom te is inkább összeszednéd magad ahelyett, hogy rámenj.
épp ezért azt mondom, hogy vagy mérők felszerelése vagy albérlet
Szerintem a korábbi fogyasztás-nem pénzbeli-alapjan,a tényleges növekedés a reális.
Anyukád férje számára lehúzható IDEGENEK vagyok. Ezt irreális követelőzésével nyilvánvalóan kifejezte. Ha bármilyen érzelmi zsarolással próbálkozna,erre érdemes emlékeztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!