Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek kell fizetnie a nyaralás...

Kinek kell fizetnie a nyaralást ha apáékkal mennék?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, anyával voltam nyaralni még júniusban. Most apáékkal mennek Horvátországba a barátnőjével meg a lányával és apa azt mondta, hogy ha anya kifizeti a felét akkor mehetek velűk. Anya meg azt mondja, hogy amikor mi voltunk nyaralni apa nem fizette a felét, úgyhogy ő sem fizeti a felét, és ne más gyerekét nyaraltassa hanem a saját lányát.

Apa meg azt mondta, hogy a gyerektartásból nyaralunk szóval akkor ő végülis fizette a nyaralást.

Szeretnék velük menni, csak nem tudom kinek van igaza. Kinek mit mondjak, hogy mehessek velük.

11/L

2015. aug. 8. 09:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Apád egy köcsög. Ha csak nem jóval az átlag fölött fizet, az ég világon semmit se tett hozzá az anyukáddal való nyaraláshoz. A gyt átlag esetben a gyerek költségeibek törtrészére elég.

Én el se mennék vele, ha a saját lányára így sajnálja a pénzt!

2015. aug. 8. 09:54
 2/16 anonim ***** válasza:
85%

A gyerektartást nem arra fizette, hogy nyaralásra menjen el az a pénz.

Hanem étel, stb, amiből élsz.

Annyit édesapád megtehetne, hogy néha veled tölti az idejét, és időnként ezt is finanszírozza pluszban, mert az apád, és a gyereke vagy.

Anyukád fizessen azért, hogy apukáddal lehess? Kb. így hangzik ez.

Egy apa azért ilyenkor megtesz mindent, hogy a gyermekével lehessen.

És igen, ne más gyerekét nyaraltassa, jogos. Így olyan mintha nem is akarna igazán veled lenni.

2015. aug. 8. 09:54
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

2-es vagyok,

nyilván te döntöd el, de én nem mennék el.

2015. aug. 8. 09:55
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Ha apukád meghív nyaralni, akkor fizesse ő az egészet. Amikor anyuddal nyaraltál ő abba nem adott semmit plusz pénzt a kötelező gyt-n felül. Esetleg anyud adhat költőpénzt, de azt ne várja el apád, hogy anyud fizesse a részed. Elég gyökér hozzáállás ez a részéről.
2015. aug. 8. 09:58
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Fogadjunk, hogy az új nő fúrja apádat, hogy fizettessen anyuddal..
2015. aug. 8. 10:01
 6/16 A kérdező kommentje:
Akkor apanak kellene fizetnie a nyaralást? De abban az időben amikor nyaralnak amúgy is apám hetek lennének, szóval most akkor nem tudom mi lesz. Anya biztos nem fizeti ki, apa meg nem tudom, de szerintem meg ő sem, mert azt mondta ez nem ugyanaz mint amikor anyaval a Balatonra mentünk, ez külföld és sokkal többe kerül.
2015. aug. 8. 10:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Horvátország semmivel nem drágább, mint a Balaton. Sőt! Az útiköltség meg, ha kocsival mentek, szinte ugyanannyi, ha egy 11 éves gyerekkel többen vagy kevesebben ülnek az autóban. Az édesapád a barátnője gyerekétől nem sajnálja a pénzt, de a saját lányától igen? No komment!
2015. aug. 8. 10:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én el se mennék ha apám nem így állna hozzá...
2015. aug. 8. 10:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha pont azon a héten kellene apáddal lenned, akkor ez még egy plusz ok arra, hogy fizessen. De egyébként nem fog, mert láthatóan hatalmi játszmát csinál a kérdésből és nem az érdekli, hogy neked mi a jó.

Valójában el se akar vinni, a hátad közepére kíván, de anyukádat akarja megtenni ezért bűnbaknak azzal, hogy azt állítja, anyukádnak kellene fizetnie a nyaralásért.

De gondold végig, miért is kéne?

Nem anyukád választotta a pénztárcájának megfelelően az úti célt. Apukádék határoztak, hogy nekik az belefér.

2015. aug. 8. 10:59
 10/16 anonim ***** válasza:
96%
Szomorú kimondani, de szerintem apud nem akarja, hogy elmenj, és biztos tisztában van anyagi helyzetetekkel, ezért is támaszt olyan követelményt, amit nem tudtok teljesíteni. A következő gondolat lehet az lesz, hogy OK elvisz, de arra a hónapra nem fizet gyerektartást, na ebbe semmiképp se menjetek bele. Annyit nem ér egy horvát nyaralás, főleg, hogy valószínű koloncként kezelnének, mert lehet az új nőcske meghitt családi nyaralást akar a pasijával.
2015. aug. 8. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!