Miért nem kapok egy számítógépet? Mi bajuk van velem?
Nem tudom, hiszen alapdolog. A mi gyerekeinknek 8-10 éves koruk óta külön számítógépük van.
Nme lehet, hogy anyagi oka van?
Köszönöm mindenkinek,aki eddig írt,mindenkinek ment a zöld a kéz :)
1#,3#:Én azt gondolom,hogyha anyának,és apának is iPhone-ja van,akkor tuti van pénz :D
#2:de,adtak már fel egy csomószor,azt mondták mindig,hogy egy óra alatt tuti megtudom csinálni az iPaden. Van informatika 5.óta,elég nehezen készülök rá,gyakorlatilag csak az órán tudom "elsajátítani az anyagot."
4# nem,a családban senki se vallásos
5# én is ezt mondtam nekik,ők meg azt mondták,hogy egy óra alatt menni fog stb... (Ma is már csak 7 percet netezhetek az iPademen,már itt állnak az ajtó előtt hogy elvegyék :'D)
Egy kicsit trükközhetsz is, bár annak is hosszabb idő alatt érik be a gyümölcse.
Kezdj el sorban egyeseket szerezni informatikából. Nyilván ha ennyire szigorúak veled, akkor az is országos probléma lenne, ha megbuknál valamiből.
Ha kérdezik mi van, mondd, hogy idén sokkal több és bonyolultabb feladatot kaptok mint tavaly, ráadásul olyan programokkal kell dolgoznod, amik iPad-re nem léteznek, szóval mivel esélyed sincs gyakorolni itthon mondjuk az Excel-ben, ezért kapsz egyest. Meg a múltkor is kellett egy szabadon választott témáról ppt-t csinálni, de csak a keresésre és az anyagok kiválasztására elment a napi limited, a szerkesztésről nem is beszélve, ami rutin nélkül, ha igényesen akarod megcsinálni akár órákba is beletelhet. Neked pedig összesen van hét órád, ráadásul szétszedve.
Nem tudom szüleid mit szólnának, ha éppen nagyon benne lennének valami kreatív feladatban, van ihletük, erre fél óra múlva elvennék előlük a gépet.
De kitartás kell ehhez, mert először nagyon mérgesek lesznek, meg téged fognak hibáztatni, stb. Amikor viszont már az ötödik karót nyalod be, akkor ők is elgo dolkodnak, hogy ez így nem jó, meg az ilyen vaskalapos, (bocsánat, de) idióta szülők rettegnek, hogy a gyerekük rossz jegyet szerez, ez hatni fog. Csak tarts ki, és folyton ismételd, hogy egyszerűen nincs lehetőséged gyakorolni.
Azt is csinálhatod, hogy másik szülők előtt megszégyeníted őket. Mindig átmész egy barátodhoz, ha kérdezik miért, mondod, hogy a barátod szülei mindig segítenek neked az infó háziban és a számítógéphez kapcsolódó dolgokban, és azért mész át, hogy ha már itthon nincs lehetőséged gyakorolni, legalább máshol megszerezd azt a tudást, ami manapság már elengedhetetlen a boldoguláshoz.
Hajrá, légy következetes, és mindig (!) kedvesen beszélj a szüleiddel, ártatlan hangsúlyt használj, ne vádolj és ne oktass! Hátha észhez térnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!