Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ilyen szülőkkel?

Mit lehet tenni ilyen szülőkkel?

Figyelt kérdés

Nemrég fejeztem be az egyetemet, valamint angolból leraktam egy felsőfokú nyelvvizsgát, most Angliában dolgozom, itt ismertem meg a barátnőmet.

2 napja jöttem haza meglátogatni szüleimet, barátnőmet is hoztam, úgy kellett tolmácsolnom. Erre elkezdtek prédikálni, hogy miért nem tanítottam meg magyarul. Nos, saját maga kért meg, hogy tanítsak

meg neki pár fontosabb szót, de egyébként nem láttam értelmét, hogy megtanuljon magyarul, mert úgysem használná sehol.

Holnap már megyünk is vissza, de ezzel az volt a problémájuk, hogy így alig tudták őt megismerni, nekik ennél több idő kell.

Azon pedig teljesen ledöbbentek, hogy összeköltöztünk, mert amíg nem ismerik teljesen, addig hogy képzelem, hogy vele élek.

Pedig állítólag szimpatikusnak találják, de egyszer a beszélgetésükből egy olyan részletet sikerült kihallanom, hogy "remélem nem vele tervezi leélni az életét"

24/f

2015. aug. 3. 00:17
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Semmit, még szerencse,hogy messze laktok.Hallgass a szivedre, az idõ majd megoldja!
2015. aug. 3. 00:22
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Ne is hallgass a szüleidre, nem nekik hoztál új barátnőt, hanem magadnak :)

Ők meg majd megbékélnek a gondolattal.

2015. aug. 3. 00:31
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Semmit. Az idő megoldja a problémát. Két eset lesz lehetséges: Együtt maradtok, a gyerek(ek) tökéletesen fognak beszélni magyarul, és a nő is kicsit megtanul majd.

Másik eset: Nem ő lesz az igazi, és akkor a kérdés máris nem kérdés többé.

2015. aug. 3. 00:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem kell tenni semmit. Semmi értelme megtanítani magyarul.
2015. aug. 3. 01:05
 5/8 anonim ***** válasza:
22%

Ugyan minek kellene megtanulnia egy olyan nyelvet, ami semmire sem jó. Még a szüleiddel is max évente egyszer-kétszer találkozna, azért meg értelmetlen sok munkát belefektetnie.Ha nyelvet akar tanulni, akkor valami értelmeset, a magyarral semmire sem megy.

Azzal meg nem érdemes foglalkozni, hogy a szülöknek mi a hozzáállása - a TE életed, a TE barátnöd, a szülöknek semmi beleszólása.

Ha kötözködnek, akkor kerülöd öket és kész.

2015. aug. 3. 07:36
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
A szüleid is megtanulhatanak angolul, akkor megoldódik a kommunikációs probléma, és az angol legalább jó valamire.
2015. aug. 3. 07:37
 7/8 anonim ***** válasza:
61%
Na nehogy már még ki kelljen kérned a véleményüket 24 évesen, mit képzelnek? Hogy majd hazaviszel, bemutatsz valakit, és ha anyuci rábólint, csak akkor élhetsz vele? Hát ez nagyon vicces :))) Biztos kiröhögném, ha meghallanám, hogy erről beszélnek.
2015. aug. 3. 08:34
 8/8 anonim válasza:
csatlakozom az elsőhöz
2015. aug. 19. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!