Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, miért jó ezt csinálni...

Szülők, miért jó ezt csinálni a gyerekkel? (tisztelet a kivételnek)

Figyelt kérdés
Beismerem alapból nem vagyok egy pedáns személység és van hogy a szüleim többször kérnek meg rá hogy pakoljak el, de ha zavar a kupi vagy vendég jön természetesen kitakarítok, na és ilyenkor szeretnek olyanokat mondani a vendégnek hogy "jaj, végre ki tudtál takarítani? alapból nem tud, de most mégis megtette, biztos annyira szeret téged" és nevetnek, nekem meg ég a pofám, aztán csodálkoznak hogyha nem takarítok sokat, mert amikor megteszem csak gúnyolódnak. Nem az a baj hogy valami ártatlan viccet sütnek el hanem hogy barátaim/családtagok előtt viccelődnek rólam. Vagy végzek, minden tiszta és egy "ügyes vagy" vagy "szép munka" helyett megkapom hogy "azt a sarkot miért nem porszívóztad fel? még ezt se tudod rendesen megcsinálni"
2015. júl. 31. 11:36
1 2
 11/16 Sunako-chan válasza:
100%

9-es: addig örülj míg csak az idióta szó hngzik el, mint degradáló megjegyzés, és csak max havi 1x... azt mondjuk én sem értem miért nem bírják felfogni sokszor-szinte soha- hogy amiket mondanak-bármilyen kis viccesnek tűnik, azzal szanaszéjjel alázzák az embert... főleg ha mások előtt mondják, meg úgy hogy azt hiszik, nem hallja az illető... én sem vagyok rendmániás, de ugye amíg használom az adott tárgyat/kat/ addig nem pakolom el... a másik meg, csak önkényesen bemegy, persze mikor épp nem vagy otthon-malózol vagy barátokkal lógsz- és elpakolászik mindent... meg kidobál olyanokat amikről meg se kérdezte h kell-e, van e rajta vmi fontos írás stb... aztán meg neki áll feljebb, ha rajta van keresve a cucc, meg kiakadok hogy megint mia jó tosznak kellett elrámolni. meg amúgysem viselem jól hogy csak úgy a cuccaimhoz nyúlnak... ha én pakolok el akkor is néha megesik h nem találom meg egyből amit keresek, de ha ő rakja el akkor az már sosem lesz meg.

a másik: a vendégnek nem kell bemennie a vendéglátó hálószobájába... ha beszélgetni akar ott az ebédlő, a nappali, a kert... a szoba személyes tér...

és én személy szerint mindent más tempóban-saját kényelmes tempómban- csinálok... és ugye nem azonnal 2 mpen belül fogok rendet rakni hanem mondjuk másnap... meg ha meg is teszem, max 1-2 napig van normális kinézete a szobámnak, aztán ugyanolyan, mert biztos eszembe jut, hogy most akkor festek, rajzolok, tudjjam is én mit akarok csinálni és a vége megint kupi... de máshol sosem hagyok magam után nyomokat :) és mikor megszólalni merészelek, hogy az én szobám...egyből mi a react? naná- ez az én lakásom/házam és amíg itt élsz/laksz addig... hát igen ez mindigis így volt :)

de könyörgöm... már 23 éves vagyok.. oké h ciki, de még mindíg itt rohadok szülőknél... egyébb okok miatt :) de akkor is.. egy kamasznak nem az lesz az első dolga hogy katonás rendet csináljon.. neki is van élete, van ami fontosabb...

2015. aug. 7. 13:23
 12/16 A kérdező kommentje:
11-es, na igen az elpakolás.... Egyszer anyának elege lett és "kidobálta a szemetet", azért a zsákot elkértem és áttúrtam. A "szemétben" találtam: egy fejhallgatót, 25.000Ft-nyi kütyü garancia lapját, ékszereket, teljesen jó bontatlan csokit, temérdek hajgumit aminek semmi baja. És annyi időt amit ezeknek a kimentésével töltöttem, ennek a fele alatt el tudtam volna pakolni de nembaj.
2015. aug. 7. 16:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Örülj, hogy téged legalább nem vernek, elkényesztetett kölyök
2015. aug. 19. 18:58
 14/16 A kérdező kommentje:
Manapság már elkényeztetésnek számít hogyha verés helyett csak megaláznak az ismerősök előtt? Nem lehetett túl jó gyerekkorod....
2015. aug. 21. 13:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát nálad is elkélt volna egy két atyai pofon és egyből lenne rend a szobában :)
2015. aug. 23. 14:39
 16/16 A kérdező kommentje:
El is csattant csak rájöttek hogy van amire már nincs értelme szóval megspórolták hisztikre és visszabeszélésre.
2015. aug. 24. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!