Éreztétek már úgy, hogy az egész gyermekkorotok egy katasztrófa volt? A gyermek éveknek kéne a legszebbeknek lennie nem? Mégis, mikor visszagondolok, annyi szar dolog jön fel bennem. Kihatással voltak a rossz dolgok a későbbi életetekben?
A múlton változtatni nem lehet, de tanulni lehet és kell is belőle, és felismerni a hibákat.
Az én fogszabályzásomból tanulva pl. látom, hogy a szüleim elkövették azt a baklövést, hogy naivan álltak hozzá, és nem kérdőjelezték meg az orvosokat, és nem vették figyelembe az én kellemetlenségekről szóló panaszaimat. Én ezt nem fogom a gyerekemmel eljátszani, ha ilyen helyzetbe kerülnék, túl nagy árat fizettem a szüleim hibájából adódóan (nem a kezelési költség miatt), ezt utólag ők is belátták, csak olyan károk keletkeztek, amiket nem lehet egyszerűen korrigálni, és nem a pénzen múlik, az egész felnőttkoromra kihat, és nem csak a fogaimra.
Másik dolog, ha nem ismerjük fel és nem kezeljük magunkban ezeket a problémákat, továbbvisszük és tovább rombolunk. Anyukám pl. egy az egyben lemásolta nagyanyámat úgy, hogy nem ismerte fel, hogy másnak is rossz, ami neki is rossz az anyjától. Mondjuk ő pszichés beteg sajnos, és mondhatnám, hogy ez elhomályosítja ezeket a felismeréseket. Néha vannak ugyan jó pillanatai, amikor tisztább a feje.
Egyébként mindkét szülőm tanult, értelmiségi, szakmájukban kiválók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!