Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kevesebbet ér a szellemi...

Kevesebbet ér a szellemi munka mint a fizikai?

Figyelt kérdés

Szüleim nem értékelik a szellemi munkát, piszkálnak hogy nem megyek a földekre napszámba, mert az hogy egész nap ülök és tanulok az semmi. Sose kaptam 3-ast bizonyítványba, sőt, 4,2 alatt soha nem volt az átlagom semmiből. 2 nyelven tanulok. Takarítok mikor van időm, mondjuk 2 óra tanulás után a szünetkékben, miket tartok. Ők nem tanultak soha, bukdácsoltak egy szakmunkásért.

Nem tudják ez is mennyi munka. Miért kell lenézni?

És csodálkoznak hogy nyugtatót ír fel az orvos, annyira ki vagyok már ettől. Komolyan én gondolom ennyire rosszul a dolgokat?

2015. júl. 29. 20:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15%

tipikus lusta életképtelen kis rinyagép vagy aki azt hiszi ha tud egy angol szót beszél egy nyelvet ha bemagolja a leckét zseni...

idiota

2015. júl. 30. 00:14
 12/15 A kérdező kommentje:

80%-osra írtam meg a B2-es nyelvvizsgát, valamennyire csak beszélek!

Nem csak magolok, csak azoknak a fogyatékos tanároknak akik szóról szóra kérik a dolgokat, a fizikát és a matekot nagyon szeretem, mert abból sosem kellett tanulnom, azt értem. De nehéz nem a saját nyelveden tanulni, és érettségizni majd. Főleg hogy az angollal küzdöttem mindig, és nem is én akartam ezt az egészet.

2015. júl. 30. 13:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Sajnos vannak még ilyen régimódi-szülők, ezt el kell fogadni. Az ő idejükben még nem volt divat iskolába járni - felsőoktatásba is csak az igazán eszesek juthattak el, legtöbbjük elment megcsinálni egy szakmunkát és kész. Ezt sajnos el kell fogadni, változik a világ, és ha ezt nem képesek ők sem felfogni, akkor rájuk kell hagyni, emiatt ne szedj nyugtatót, mert ennél még jóval nagyobb problémáid is lesznek ám az életben. :) És ne feledd: a tanulás mindig egy kifizetődő dolog marad, ha nem is pár éven belül, de később majd meglátod ennek a pozitív következményeit - és minden bizonnyal a szüleid is.
2015. júl. 31. 15:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne keverjük össze a régimódiságot az egyszerű hülyeséggel. A régimódiság manapság igen pozitív dologgá vált az értelmesebb emberek köreiben.

Hogy a fizikai vagy a szellemi munka ér-e többet, szintén nem a jó kérdés. Ha neked szellemi munkához van tehetséged, akkor ne végezz fizikait. Ha fizikai munkában vagy ügyes, akkor ne erőltesd a szellemit. Egyik sem ér kevesebbet a másiknál, és egyik sem létezik a másik nélkül.

Azt kell végezned, amihez tehetséged van. Egy 40 kg-s csont és bőr ember soha nem lesz súlyemelő, és egy 120 kg-s kövér, lassú alak sem lesz soha sprinter. Be lehet helyettesíteni.

A legtöbb energiát abba fektesd, amiben tehetséges vagy, a többit elég csak szinten tartani (ha viszont tényleg jó akarsz lenni, akkor fel kell áldozni dolgokat azért az irányért, amiben tehetséges vagy). Másképp nem megy, és csak szétszórod az energiád, közben pedig egyetlen irányba sem haladsz igazán.

Szerintem a legjobb, ha ignorálod őket amennyire csak tudod, és elköltözöl, amint van lehetőséged.

2015. júl. 31. 16:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Utolsó: A régimódiságot nyilván nem a társadalmi/kulturális értékek megtartására értettem, de nem tudnám ezt máshogy kifejezni. Akkor a "régebbi időkben" rengetegen gondolták úgy, hogy tanulni hülyeség és felesleges elfoglaltság, mert abból nem lehet megélni. Így értettem a régimódiságot. :) (Amiben persze nyilván van némi igazság is, csak azt nem értem, hogy a szülők miért nem képesek azt felfogni, hogy változik a világ, és a szellemi fejlődés mindenképpen kifizetődő...)
2015. aug. 2. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!