Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kávé terhesség alatt?

Kávé terhesség alatt?

Figyelt kérdés

A szellemi munkával foglalkozó és magas teljesítményt elváró munkahelyen dolgozók, mit isznak kávé helyett? Hány teáskanál kávét ihatunk például egy jobb instant kávéból? A válasz bizonnyal 0, de mit tesz az, akinek magas teljesítményt kell mutatnia a munkahelyén?

Miután megtudtam, hogy várandós vagyok csökkentettem a kávé mennyiségét, de így a koncentrációs képességem is jelentősen romlott, miközben komoly intellektuális igénybevételt jelentő munkám van...

2015. jún. 5. 18:07
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

" A válasz bizonnyal 0,"

Rosszul gondolod. A válasz napi 2-3 kv simán megengedett.

2015. jún. 5. 18:12
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Kávét.

Miért is ne lehetne? Persze mértékkel. 4 terhességem volt, mind a 4 alatt ittam, napi 1-2 csészével. Doki is, védőnő is tudta, senki nem szólt rá rosszat. Persze az is benne volt, hogy mindig nagyon alacsony volt a vérnyomásom.

2015. jún. 5. 18:13
 3/10 anonim ***** válasza:
20%

Elvileg napi 2-3 kávét lehet inni.

De az nem igaz, hogy szellemi munkát csak kávéval lehet végezni. Egy mérnökirodában dolgozom, és itt a 10 munkatárs közül csak egyetlen egy kávézik, a többi nem. (és energiaitalt, kólát meg feketet teat sem isznak), ennek "ellenére" képes mindenki igen jó hatásfokkal dolgozni.

Ha ennyire kávéfüggö vagy, akkor tényleg érdemes csökkenteni, mert sokkal egészségesebb, ha nem ilyen szereken élsz.

2015. jún. 5. 18:20
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
én is ittam mindhárom terhességem alatt napi 3-4 kávét, és nem ártott meg.
2015. jún. 5. 18:23
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Eddig napi 2 kávét ittam, ami 3-3 csapott teáskanál instant kávéból készült.

Felsőoktatásban dolgozom, nálam mindenki csak többet iszik, igaz főzött kávéból. Jelenleg 2-szer 1-1 teáskanál kávét iszom (dokinál még nem voltam, csak 4 hetes vagyok).

2015. jún. 5. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Igyál napi kettőt nyugodtan, főzött kávét is nemhogy instant port.. Amúgy én is szoktam, egyet reggel és általában még egyet délután is. :)
2015. jún. 5. 19:26
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Egyébként: miután soha az életben nem hatott rám a kávé valódi élénkítőként, maximum az emésztésemet gyorsította meg, így nem okoz számomra problémát, hogy terhesen se igyam.

Ha neked koffein nélkül ilyen vacak a koncentrációs képességed, talán érdemes lenne ellenőriztetned a vasad (mondjuk terhesen ez az elsők között lesz)!

2015. jún. 6. 04:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nos, az interneten lévő információk alapján lemértem, hogy hány teáskanált jelent 200 mg/nap Nescafé. Az eredmény 3,5 teáskanál.

Egyébként az álmosság érzés a várandósággal is járhat, nincsenek koncentrációs problémáim egyébként. Körbekérdeztem a kollégákat, hogy mennyit ittak várandósan: az átlag 3 főzött kávé volt, de sokadik terhességénél volt, aki fenntartotta a 4-5 kávés szokását....

2015. jún. 6. 06:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem említeni, hogy a 3,5 teáskanál púpozott teáskanált jelent. Így a magam szokásos napi 6 csapott teáskanál kávéjával nem is nagyon haladtam meg a megengedett mennyiséget.
2015. jún. 6. 06:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanez van nalam is.

En is olyan munkahelyen dolgozom, ahol semmilyen hibat nem vethetek. Komoly jogi hattere van a munkamnak es nem keves penzugyi vonzata.

Nem engedhetem meg magamnak, hogy hibazzak, vagy almos legyek.

Ha viszont nem tudok koncentralni, akkor az nagy baj.

Igy napi egy normal kavet es egy instant kavet megengedek magamnak.

Ilyenkor rosszul erzem magam neha, hogy a baba is felporgott velem egyutt, de napi 3 fozott kave is elvileg megengedett.

2015. jún. 6. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!