Hány éves korotok óta kaptok zsebpénzt?
11-12 körül...de már nem kapok, több mint 2 éve dolgozok...
22F
Sose kaptam :(
Szülinapra, névnapra kb 12 éves koromtól kaptam 1000 forintokat, abból kellett egy évig "kihúznom".
8 éves korom óta. havi 30 Ft-ot. (1979-ben)
Onnan jött az ötlet, hogy apám egyszer azt mondta, lehet napi egyforintosom. De nem lett belőle semmi. Egyszer kaptam ajándékba egy 5 Ft-ost. Rakosgattam. Majd találtam régebbről egy másik 5 Ft-ost és egy 2 Ft-ot. És egy korábban kapott pénztárcát.
Ebbe beleraktam a 12 Ft-ot s mikor este a szüleim megjöttek megmutattam neki, majd a korábban elhangzott napi 1 Ft-ost jogalapnak használtam fel havi 30 Ft kikövetelésére, Belementek, így aznap este már 42 Ft-om volt. Sajnos a növekedés ezek után kissé megtorpant ilyen tempóban azóta se nőt egyetlen egy nap alatt a vagyonom.
nem kapok zsebpénzt, létminimum fölött élünk 500Ft-tal, tehát már megszűnt a gyermekvédelmi. 4 főnek jut 150.000Ft.
2 évig kaptam ösztöndíjat (összesen 300 000Ft), az volt az én zsebpénzem, de abból kellett fedeznem a fogszabályzót, egy telefont, ruhát, cipőt, tanszereket stb.
jövőre már tudok dolgozni nyáron, majd lesz egy kis pénzem. :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!