Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti adnátok így pénzt...

Szülők, ti adnátok így pénzt a 20 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

November óta nem dolgozom, akkor is csak részmunkaidőben voltam 3 hónapot. Nem szórom a pénzt, az akkor megkeresett pénzemet élem fel most is, de már alig van.

Eltartanak, de ruhát pl magamnak kell vennem, cipőt ők veszik, de így is át kell gondolnom, hogy például elmehetek-e moziba havonta egyszer, vagy most nem fér bele.

Nagyon ritkán kapok pénzt, nem is vágyom nagy összegre, elég lenne heti 1000 ft, annál többet nem nagyon költök.

Munkát amúgy nem találok azóta sem, nem kellek sehova.

2015. júl. 17. 13:45
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Csak ez a képzés indult, szívesebben tanulnék nappali..

Van diákom, de semmi előnyt nem jelent.

Gyárakban több műszak van, és suliból nem hiányozhatok..

2015. júl. 17. 14:22
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
Természetesen adnék, ha nem hülyeségekre költenéd. Ha megtehetném támogatnám bőven még a 20 éves munkanélküli lányom. Biztos fogsz találni melót, itt a nyári szezon, bár nem tudom hol laksz. Én rossz környéken lakom, már ami a munkát illeti, de neten láttam sok nyári alkalmi munkát még itt is. Nem azt mondom, hogy leányálom pl mosodában dolgozni ilyenkor vagy felszolgálóként nem túl jó bérért, de több, mint a semmi. Én 23 éves nő vagyok, frissdiplomás. Pár hete már munkanélküli vagyok, itthon vagyok, vezetem a háztartást stb. Igaz nekem van félretett pénzem kb. 100 ezer körül, de hozzá sem nyúltam még. Nyaralni fogok belőle és ennyi ami kb 40 ezret fog elvinni. Jövőhéten szerdán megyek állásinterjúra, nagyon bizom abban, hogy felvesznek, mert kb. 160-170 ezres fizetésre van kilátás ebben a szakmában. Szüleim nem hisztiznek, mert itthon vagyok, próbálnak segiteni (apukám munkája révén sok emberrel kapcsolatban van, próbál interjúkat intézni nekem, önéletrajzokat szétadni....nem érdekel ki mit gondol a protekcióról) Nem tudom milyen a viszonyod szüleiddel, ha de tényleg szükséged van pár ezer forintra nyugodtan kérjél. Én is néha kértem, mikor még egyetmista voltam, bár inkább az dominált, hogy ők adtak, kérni sem kellett. Sokszor mondtam, hogy ez pl. most sok lesz, még van félretett ösztöndijam stb. Mindig értélték, hogy csak annyit vittem, amennyi tényleg kellett.
2015. júl. 17. 14:24
 13/26 anonim válasza:
39%

Attól, hogy valaki huzamosabb ideig nem dolgozik nem kell egyből arra gondolni, hogy nem is akar dolgozni.

Én 2010-ben szabadultam fel azóta voltam fél évet tanfolyamon is. 2014-ig munkanélküli voltam vagy maximum közmunkás meg 3 hetet a Jabilbe de onnan se én számoltam le hanem elküldtek. Naplót vezettem a munkahely keresésről, hogy mikor hol voltam jelentkezni , a naplóban 10 oldal telt be. Érettségim meg 2 szakmám van, az egyik awi hegesztő amire minősítésem is volt de akárhova jelentkeztem még a próbamunkára se kaptam meg a lehetőséget úgy elhajtottak. Most jelenleg dolgozom mint betanított munkás 2014 nyara óta de itt is sokat kellet hajtani azért, hogy létszámleépítéskor nehogy elküldjenek. Ide is 12-szer jelentkeztem a 4 év alatt mire felvettek.

2015. júl. 17. 14:40
 14/26 anonim ***** válasza:
61%
diákmunka? 2-8ig suliba vagy 10-reggel 6ig meló. pár napot ki lehet bírni ha elég a 10 ezer ft.
2015. júl. 17. 14:43
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

alkalmi meló kell feketézés adócsalás lopás csalás hazudás s akkor nem kell kunyerálni.

de azért próbálj meg szabadlábon maradni ha lehet...

2015. júl. 17. 14:45
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, mi a végzettséget, és mit tanulsz? Melyik régióban keresel munkát?

Itt BP-en egy napon belül találhatsz melót, pláne ha diákod is van. Jó, olyan, amilyen, de a kis pénz is pénz.

2015. júl. 17. 14:59
 17/26 anonim ***** válasza:
68%

A kommentjeidből leszűrhető hozzáállás miatt, szerintem neked nem adnék.

Nem vagy motivált.

Neked elég 4-5 ezer forint zsebpénz, holott felnőtt munkaképes ember vagy.

Ha a gyermekemnek tanfolyamra, nyelvvizsgára, a mindennapos közlekedésre...stb. kellene pénz, adnék jóval többet is.

De ahhoz, hogy tesze-tosza habitussal ellébecoljon, moziba járogasson ahelyett, hogy kifogások nélkül keresné azt a munkát, vagy több erőbedobással tanulna, NEM.

2015. júl. 17. 15:00
 18/26 anonim ***** válasza:
46%
Ha a lányom lennél akkor adnák pénzt az nem kérdés...
2015. júl. 17. 15:18
 19/26 anonim ***** válasza:
44%

" Gyárakban több műszak van, és suliból nem hiányozhatok.."

Nem bántásból, de több helyen is hirdetnek. Vannak gyárak ahol folyamatosan van felvétel. (nekem is szóltak, de nekem van munkám)

Csak megjegyzem. Én amikor esti tagozaton jártam érettségire, gyárban dolgoztam 2 műszakban. Ha délelőttős voltam, nem volt gond, ha délutános, akkor mindig szóltam, hogy melyik az a 2-3 nap amikor muszáj suliba mennem. Nem volt gond. Át lehetett rakni a műszakot úgy, hogy a suliból ne maradjak ki. A legtöbb főnök rugalmas ilyen téren.

2015. júl. 17. 15:28
 20/26 A kérdező kommentje:

Több gyárban is voltam próbanapokon, és egyáltalán nem rugalmasak.

Érettségim van.

2015. júl. 17. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!