Mit tehetek apuval?

Figyelt kérdés

Minden nap legurul neki 1-2 pohár pálinka majd ha alkalma van akkor 1-2 doboz sör is. Ivás után elkezd kiabálni és veszekedést generál mindig közöttünk, ha próbálnék kiállni Anyu mellett vagy az igazunk mellett állandóan azzal jön, hogy nincs jogom ehhez. Kívülről úgy néz ki mintha milyen szép család lennénk, de közben állandóan ott van ez a probléma. Tegnap az egyik ismerősével kocsmába ment munka után, éjszaka jött haza (nem első eset), köszönés/beszélgetés nélkül várná, hogy elé rakjuk a vacsorát. Miután fürdött mondtam neki hogy lenne egy sürgős javítani való a ház körül amit holnap munka előtt megtehetne(apróság volt, de ennyit tehetne a családért ha már mást nem.)Leordított engem, hogy hogy képzelem hogy most szólok, ilyen későn, hiszen ezt most nem tudja megcsinálni. (Mellékesen hívtam többször is hogy merre van mikor kocsmában volt). Régóta házasok szüleim, Anyu és én is ragaszkodnánk a családhoz, de nem tudom ez mennyire fenntartható hosszútávon, kezdünk kiborulni. Apunak nincs túl stresszes munkája, jó fizetése sincs, de ha szüleim közösen egy egész jó életszinvonalat tudnak biztosítani.

Mit tehetek? Mibe szólhatok bele? Tapasztalatok? Rakjam el a piákat, oda ahol nem találja meg?

17/L

2015. júl. 16. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Pia mindig lesz, nem megoldás, hogy eldugod. Veszekedés lesz belőle, és úgyis elmegy oda, ahol kap inni. Ettől nem változik meg semmi, a piát se fogja kevésbe kívánni, nem mondja azt, hogy jó, ha nincs, akkor nem iszok.
2015. júl. 16. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Az, hogy eldugod az italt, nem old meg semmit sem,mert úgyis megveszi. Sokan élnek így, hosszútávon az alkohollal a háttérben, családban, megkeserítve a többi családtagok életét. Valaki már megszokja és nem foglalkozik vele, hogy ilyen a férj/apa, egyszerűen így élnek.
2015. júl. 16. 13:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk mióta eszemet tudom, ez megy. Már jó pár éve nincs veszekedés amúgy. Viszont ha valaki iszik, és egy őszinte beszélgetés, kérés után sem hagy fel vele, akkor már nem is fog soha. (Otthoni behatásra.)
2015. júl. 16. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok család él így hosszútávon, akár évtizedek óta.
2015. júl. 16. 13:55
 5/5 anonim válasza:
Ezt Te nem tudod megoldani:)Nem akarlak megbántani,de apád szerintem alkoholista...és onnan már nem nagyon van vissza út.Persze aki le akarja rakni a piát le tudja.De ez a dolog nem rajtad áll,hanem édesapádon,el kell döntenie mi fontosabb a család vagy az alkohol
2015. júl. 18. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!