A volt férjem 2 éve nem fizet gyerektartást a legkisebb gyermekünk után.A legnagyobb már nagykorú a középsőt ő nevelte a kicsit a naggyal én.Eközben neki új kapcsolata lett.Született 3 gyereke.Eddig nem bolygattam a dolgot csak vele beszéltem nulla eredménnyel.Most viszont a középsőt kitagadta,szóba sem áll vele,hát úgy gondoltam megpróbálok érvényt szerezni annak ami jár.A gyámügy nem valami hatékony.Can valami tuti tippetek ilyen esetre?
Eddig azért hagytam a dolgot annyiban mert nála élt a középső.Vele is nagyon jó a kapcsolat minden szünetben nálam volt.Ő sosem foglalkozott a másik kettővel.
2015. júl. 4. 11:50
1/10 anonim válasza:
Ügyvédet keress.
2015. júl. 4. 11:57
2/10 anonim válasza:
Te fizettel gyerektartást a középső után?
2015. júl. 4. 12:23
3/10 anonim válasza:
Kettes jó kérdést tett fel!
2015. júl. 4. 12:24
4/10 anonim válasza:
Viszont nagy pénzekre ne számíts, ha 5 kiskorú gyereke van!
2015. júl. 4. 12:25
5/10 anonim válasza:
Időpont ma 12:23
Szövegértésed nulla. Írta, hogy mert a középső az apjával volt a kicsi nála így abban egyeztek meg, hogy egyik szülő sem fizet gyerektartást. Addig nem is volt gond. A gond az, hogy a középső gyereket az apuka kidobta, és most az anyjával él a kicsivel együtt. Mivel már nem az apja neveli kell, hogy gyerektartást fizessen mindkét gyerek után. Az meg,hogy az apukának újabb gyerekei születtek nem jelenti azt, hogy a volt házasságában született gyerekeit magasról le kell tojni. AKkor is fizetnie kell tartásdíjat de ebben az esetben részarányosan elosszák a gyerekek között.
Kedves kérdező. Ha nem hajlandó fizetni, tessék a bírósághoz fordulni. Ők tudják mit kell tenni.
2015. júl. 4. 12:36
6/10 A kérdező kommentje:
Nem kellett.Váláskor az volt a döntés hogy nála egy kiskorú van nálam kettő és ő fizet egy után.Amikor a nagylány nagykorú lett,nem kellett tovább fizetnie.Amikor a középső nagykorú lett automatikusan újra kellett volna infitania a kicsi után aki nálam van.Egyébként ausztriában dolgozik bejelentett munkahelyen.Nem a zsíros összeg izgat hanem hogy elzavarta a középsőt is.Azonkivül ez jogos kérelem.Nem azt kérem ami nem jár.
2015. júl. 4. 12:38
7/10 anonim válasza:
ma 12:23
Attól, hogy privát üzenetet küldesz még mindig ostoba maradsz.
2015. júl. 4. 13:24
8/10 anonim válasza:
Bíróságnál kérd a gyerektartás újbóli szabályozását.
2015. júl. 4. 13:35
9/10 anonim válasza:
Kérdező, sokéves hercehurcára számíthatsz. Bíróságon kell beadni a gyerektartás iránti kérelmet, hosszú idő után a bíróság megítéli (azért hosszú, mert ha a férjed külföldön dolgozik, akkor sanszos, hogy nem tud/nem fog eljönni a bírós tárgyalásra) megítélik, aztán lesz egy jogerős végzés a kezedben, de ettől még mindig nem biztos, hogy fog fizetni... Azt már el sem mondom, hogy innentől milyen herce-hurcák mennek...
2015. júl. 4. 14:05
10/10 anonim válasza:
Előző vagyok: és csak fél évre visszamenőleg tudod kérni a gyerektartást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!