Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyén való, hogy ha ilyen...

Helyén való, hogy ha ilyen gyakran jön a "gyerek" látogatóba?

Figyelt kérdés

Nem azzal van a baj, hogy jön, hanem hogy gyakorlatilag enni jár ide.

Egyébként már egyetemista, csak most szünetre hazajött a barátnőjével (a barátnője szüleinél laknak). Nyári munkát végeznek jelenleg, úgyhogy ilyenkor is dolgoznak. Fiam viszont munkából jövet előbb eljön ide. Mostanában egyre gyakrabban. Mivel férjemmel ketten élünk, magunkra főzök (sose tudom, hogy fog e jönni a fiú, mert nem jelenti be előre).

A párom meg már kezd besokalni azért, hogy a vacsorát megeszi itt, lakni meg nem itt lakik.

Én adok neki szívesen, bár az utóbbi időben én magam is elgondolkoztam, vajon szólnom kellene e.

Kinek mi a véleménye erről?

2015. júl. 16. 11:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy most le leszek pontozva, de én a mai napig nyugodt szívvel eszek a szüleimnél, sőt anyósnál, meg a dédiknél is (mindkét oldalon). Mellesleg csomagolni is szoktak mindenfélét, pedig 31 éves kétgyerekes anyuka vagyok, és az esetek 80-90%-ában főzök magunknak.

Ők nem csinálnak ügyet ebből, inkább arra kell figyelni (főleg a dédiknél), hogy mindenképpen együnk abból amit főztek. A mamámnak, amíg élt, mindig az volt az első kérdése, ha látogatóba mentem, hogy ettél-e már?

2015. júl. 16. 13:36
 22/26 anonim ***** válasza:
65%

Hát, hát.

Én csak azt tudom, hogy az én anyukám nagyjából a feje tetejére áll az örömtől, ha meglátogatom.

Mondjuk Ő egy igazi, nagybetűs Édesanya.

Sajnálom, hogy a Te fiadnak nem ilyen jutott :\

2015. júl. 16. 13:51
 23/26 anonim ***** válasza:
93%

És mi lenne, ha ember módjára kommunikálnál vele, lásd így : Kisfiam, kérlek szólj mielőtt jössz, mert akkor úgy főzöm!

Ugye nem is olyan nehéz?

2015. júl. 16. 16:19
 24/26 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom, nem abból áll a látogatás, hogy bezabálja a kaját és már lép is, hanem beszélget veletek, kíváncsi, mi van veletek... szólj, hogy szóljanak előre, amikor jönnek, mert úgy tudtok készülni és örülj, h látod a fiadat. sok szülőnek nagyon messze lakik a gyereke.
2015. júl. 16. 19:22
 25/26 anonim ***** válasza:
80%

szerintem helyén való... :)

férjem sokat utazik a munkája miatt, ha após felé jár, akkor bemegy, akkor is ha nincs otthon az apja. mindig úgy szervezi, hogy akkor ott ebédeljen. ha nem találkozik az apjával akkor felhívja, hogy járt otthon, após meg annyit mond, hogy "jól tette, egészségére" :) ha otthon van akkor haptákba vágja magát és összedob valamit, hogy meleg ételt tegyen elé :)

nekem anyukám csinálja azt, hogy ha átmegyek/átmegyünk akkor gyakorlatilag a hűtőt kipakolja elénk :)

a gyerekem még gyerek, de szerintem ebben a helyzetben annyit mondanék neki, hogy szóljon, szívesen főzök neki is. és tényleg :)

2015. júl. 17. 00:50
 26/26 anonim ***** válasza:

Az a véleményem hogy beszéled meg vele hogy szoljon,és akkor neki is jut,ha nem szól akkor ott a frigó.

Bejelentés nélkül szoktam anyuhoz menni de ha látom hogy kevés a kaja akkor vagy azt mondom hogy nem vagyok éhes vagy eszek szárazat.Magam sem szoktam nagy adagokat fözni igy ha bevágodik az öcsém akkor kellemetlen hogy nem tudom megkinálni,de ha szól akkor szivesen megkinálom,ugy készülök.

Anyósomékhoz párszor bevágodtunk,hát mit ne mondjak megsajnáltam szegényt mert nem fözött sokat igy nem tudott nekünk adni,nagyon kellemetlen volt a szitu.

2015. júl. 17. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!