Helyén való, hogy ha ilyen gyakran jön a "gyerek" látogatóba?
Nem azzal van a baj, hogy jön, hanem hogy gyakorlatilag enni jár ide.
Egyébként már egyetemista, csak most szünetre hazajött a barátnőjével (a barátnője szüleinél laknak). Nyári munkát végeznek jelenleg, úgyhogy ilyenkor is dolgoznak. Fiam viszont munkából jövet előbb eljön ide. Mostanában egyre gyakrabban. Mivel férjemmel ketten élünk, magunkra főzök (sose tudom, hogy fog e jönni a fiú, mert nem jelenti be előre).
A párom meg már kezd besokalni azért, hogy a vacsorát megeszi itt, lakni meg nem itt lakik.
Én adok neki szívesen, bár az utóbbi időben én magam is elgondolkoztam, vajon szólnom kellene e.
Kinek mi a véleménye erről?
ha meg nem jönne az a gond...
pl én a dédimamámékhoz 1-2 havonta megyek, mindig kínálnak étellel még akkor is ha nem akarok enni, de azért megkérdezik 4x is :D
apámnál lakom, de amikor anyámhoz megyek ott is megkínálnak étellel, de magamtól is ehetek mivel ott is otthon vagyok...
22F
Nem gond, de tényleg szóljon előre, mert vagy kevés a kaja, vagy pedig 4 napig ugyanazt ehetitek, ha mégsem jön.
Azzal, hogy előre szólsz, megtiszteled a másikat.
Nem értem, miért kell elítélni a kérdezőt, szó sincs róla, hogy sajnálja az ételt a gyerekétől. Itt inkább azzal van probléma, hogy a fia nem szól előre, ami elég illetlen dolog. Ahol csak ketten élnek, ott egész más plusz egy főt ellátni kajával, mint egy nagycsalád esetében. Lehet, hogy az anyuka csak 2 főre készít ételt, és nem is nagyon van otthon kaja, meg kell főzni azt, amit esetleg másnapra szántak volna, vagy ilyesmi. Azért ez elég kellemetlen tud lenni. Akik rögtön elkezdtek nekiugrani a kérdezőnek, örüljenek, hogy még sose állított be hozzájuk senki váratlanul.
Külföldön élek, itt az a szokás, hogy mindenki csak úgy szó nélkül jár látogatóba barátokhoz, szomszédokhoz, rokonokhoz vagy akárkihez. Viszont itt ha vendégségbe megy az ember, még ha a saját szüleihez is, akkor mindig visz valami alapvető élelmiszert, tejet, kenyeret, zöldséget stb. Így a kaja nem gond, mert van miből összeütni valamit.
Az egyetlen valódi probléma ezzel, hogy nem tudni, mikor jön. Én megkérném, hogy legyen olyan kedves, szóljon, ha beugrik, mert ha számolsz vele és mégsem jön, mehet a kaja pocsékba, nem lehet mindent lefagyasztani... De szerintem ezt egy egyszerű kéréssel lehetne kezelni.
Valójában ti nem szeretitek a fiadat, nekem legalábbis ez jön le.
Szerintem egy szülőnek örömmel kellene fogadni a saját gyerekét, bármiért is jön (természetesen ha egyébként jó a viszony közöttük).
Én nem problémáznék a kaján, hanem ha tudom, hogy ez rendszeres, akkor többet főznék.
Még jobban javaslom, hogy ülj le a gyerekkel beszélni, hogy szóljon előző nap, ha jön, csak azért, mert akkor úgy főzöl, hogy mindenkinek legyen kaja.
De miért is csak főtt étellel lehet megkínálni?
Ha nincs épp semmi,vagy nincs elég a főtt ételből, akkor csinálok egy szendvicset és kész.
Ha egyetemre jár csak van annyi esze, hogy megérti, ha azt mondod, hogy nem tudtuk hogy jössz, ezt az egy tányér kaját apádnak tettem félre, de itt egy szendvics vagy neked csinálok egy rántottát. Gondolom nem odamegy és egyből kiönti magának a lábos tartalmát.
És amúgy mi lenne a megfelelő időtartam, most átlagosan mennyi időt tölt nálatok egy látogatás alkalmával, hány órát kéne még pluszban maradnia, hogy úgy érezzétek, nem csak kajálni jött.
Összetehetnéd a két kezed, hogy az egyetemista gyereked nem kell támogatni. Nagyon sokan vannak akik rengeteget nélkülöznek a minimálbér alatti diákmunkás keresetükből, ha nem kapnak semmi szülői segítséget.
Hát nekem van pár kérdésem : a fiadék tudnak rezsit fizetni barátnője szüleinek? Ti támogatjátok vhogy őket? Mert ha oda nem fizetnek, akkor bizony azok a szülők sokkal jobban segítik őket, mint napi egy tál étel. És most ne jöjjön mindenki azzal, h márpedig kutya kötelessége eltartania magát egy egyetemistának, mert nem olyan ilágot élünk, h erre a legtöbbnek lehetősége lenne.
Egyébként ha főzöl, akkor eleve jobban megéri nem mindig csak 2 adagot főzni, hisz ugye mint kiderült sokszor jön a fiad, másrészt ha nem jön, akkor az így megmaradt adagot le lehet fagyasztani, és elcsomagolni neki, ha jön.
Egyébként a sok itélkező válasz mellé azért én annyival kiegészíteném, hogyha ez az egész úgy történne, hogy beesik, bekanalazza a főzeléket fasírttal, és annyi ideje nincs, h azt megkérdezze, nektek milyen napotok volt, akkor engem is bántana a dolog.
valamint az is lehet, h a barátnő szüleinél egyszerüen nem mer igazán jollakni, vagy ,tádááám, a világon a te főztödet szereti a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!