Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha nem engedik?...

Mit tegyek, ha nem engedik? (továbbtanulás)

Figyelt kérdés

11.-es tanuló vagyok, jövőre érettségizek.

Eddig óvónő szerettem volna lenni,de múlthéten kiderült, hogy asztmás vagyok, és ez egészség alkalmasságin kizáró ok.

Nagyon magamba zuhantam, és elkezdtem új szakokat keresgélni. Mindig is emberekkel szerettem volna foglalkozni, embereken akartam segíteni. A szülésznő képzés rögtön elvarázsolt.

Édesapám Németországban él, úgyhogy ő annyira nem szól bele,ellenben anyukámmal.

Anyukám foggal körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy

1. Maradjak a mostani sulimban két éves technikumon, és legyek idegenvezető/vendéglős vagy valami hasonló.

2. Menjek gyógymasszőrnek

3. Foglalkozzak komolyabban az énekléssel

Tisztában vagyok a magyar egészségüggyel, a munkaidővel,a fizetéssel,de nem tántorít el a célomtól. (német családipótlék jár nekem, amíg tanulok, maximum 25 éves koromig, ezt anyukámék nekem adják. Vagyis most gyűjtjük, de az én pénzem, ebből nagyjából tudnám fedezni a kollégiumot,meg ilyenek )

Arra gondoltam, hogy titokban jelentkezem 2-3 szakra, természetesen szülésznő az első, második ápoló. Megírom az érettségit,aztán ha felvesznek elmondom, hogy felvettek, ha nem,maradok a sulimban. Ez így mennyire járható út?

Nem akarom, hogy anyám írja az életem, és egész életemben boldogtalan legyek a rámerőltetett általam gyűlölt munkámban.

Mit tegyek?

2015. júl. 14. 12:38
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Apámmal "együtt" vannak, és emelett barátja is van..szóval mindennek nevezném,csak nem befásultnak..ha érted a célzást.

Apukám miattunk van kint,értünk dolgozik

2015. júl. 14. 20:21
 12/13 anonim ***** válasza:

te donts nem kell senki beleegyezese. ne dolgozz le 40evet abban a szakmaban amit raderoszakolnak. azt tanulj/dolgozz akit szeretnél, ne más mondja meg. elmultal 18.

en se annak jelentkeztem aminek a szüleim szerettek volna

nem fogom senki álmát élni

19L

2015. júl. 14. 21:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Ez elég egyszerű probléma. Anyádat leszarod, elvégzed a szülésznő szakot és kimész Németországba, ahol kapkodni fognak érted és remekül fogsz keresni. Apád majd segít.
2015. júl. 15. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!