Mit tegyek, ha nem engedik? (továbbtanulás)
11.-es tanuló vagyok, jövőre érettségizek.
Eddig óvónő szerettem volna lenni,de múlthéten kiderült, hogy asztmás vagyok, és ez egészség alkalmasságin kizáró ok.
Nagyon magamba zuhantam, és elkezdtem új szakokat keresgélni. Mindig is emberekkel szerettem volna foglalkozni, embereken akartam segíteni. A szülésznő képzés rögtön elvarázsolt.
Édesapám Németországban él, úgyhogy ő annyira nem szól bele,ellenben anyukámmal.
Anyukám foggal körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy
1. Maradjak a mostani sulimban két éves technikumon, és legyek idegenvezető/vendéglős vagy valami hasonló.
2. Menjek gyógymasszőrnek
3. Foglalkozzak komolyabban az énekléssel
Tisztában vagyok a magyar egészségüggyel, a munkaidővel,a fizetéssel,de nem tántorít el a célomtól. (német családipótlék jár nekem, amíg tanulok, maximum 25 éves koromig, ezt anyukámék nekem adják. Vagyis most gyűjtjük, de az én pénzem, ebből nagyjából tudnám fedezni a kollégiumot,meg ilyenek )
Arra gondoltam, hogy titokban jelentkezem 2-3 szakra, természetesen szülésznő az első, második ápoló. Megírom az érettségit,aztán ha felvesznek elmondom, hogy felvettek, ha nem,maradok a sulimban. Ez így mennyire járható út?
Nem akarom, hogy anyám írja az életem, és egész életemben boldogtalan legyek a rámerőltetett általam gyűlölt munkámban.
Mit tegyek?
Hát szerintem te irányítsd az életed...
Engem apám támogatott, érettségi előtt 2 felnőtt képzésre jártam amiből érettségi után OKJ-zhattam volna, de elég volt az iskola papírja, így az első OKJ-mat ingyen (állam fizette) lerakhattam...apám nagyon akarta, hogy főiskolára menjek, de én nem akartam...98, 86, 90%-os informatikai szakmákkal az érettségimben matek és infó 2-es :D én megmondtam apámnak, hogy nem akarom, de erőltette...
Mondjuk én érettségi előtt elektrotechnikát tanultam amiről azt hittem érdekel, de mellette otthon meg programozásba fogtam önállóan...végül informatika nyert...
Én döntöttem mikor mit tanulok...sok-sok éjszakámba került és nagyon sok délutánomba, hogy azt csináljam amit szeretek...szerintem megérte...2. munkahelyemen vagyok, szeretem amit csinálok, fejlődök, tanulok...otthon privátban is ezzel foglalkozom és a hobbi szinten haverokkal saját játékot fejlesztünk...
Én tettem az ellen, hogy apám akarata érvényesüljön és tök jól elvagyok, boldog vagyok...igaz ő is informatikus pályát akart, tehát nem eltéríteni akart, csak én akartam dönteni...
Nincs értelme olyat csinálnod ami nem érdekel és amit nem csinálsz szívesen...miért szenvedj életed végéig egy olyan szakmával amitől boldogtalan vagy? határozottan mond meg anyukádnak, hogy te más utat szeretnél járni és ha elbuksz az a te hibád lesz nem az övé...tied a felelősség...
22F
Tedd azt, amit szeretnél. :)
Ennyi idősen eltudod dönteni, hogy mit szeretnél, édesanyád nem is értem, miért szeretné, hogy énekesnő legyen belőled szülésznő helyett.
Ha te szülésznő szeretnél lenni, jelentkezz! :) Nem biztos, hogy titokban kellene, de ha mégis úgy teszed, anyukád biztos nem fog megállítani, ha bejelented, hogy felvettek. Sőt, még büszke is lesz rád!
Sok sikert! És ne hagyd magad befolyásolni, szinte már felnőtt nő vagy! :)
Amennyiben a jelentkezés időpontjában már be töltötted a 18. evedet ez megoldhto, amúgy nem, mivel kiskorúként kell a szülő aláírás is. Ha alahamisitod, az okirat hamisítás és amellett hogy még is büntetnek, még aláírásával jelentkezesed és így az esetleges felvételed is érvénytelen les.
Amúgy a gyógymasszort mivel látja jobbnak, mint a szülésznőt? A szülésznő jobban keres plusz ott a halapenz is
#1: nem lesz hátrányom belőle, de ha nem szeretném azt csinálni, akkor teljesen felesleges időpocsékolás az a 2 év.
#2: anyukám rögtön ordítani kezd, ha szóba jön a dolog. Az éneklés nálam csak hobbi,és az is marad. Egyébként állítólag már régóta asztmás vagyok, legalábbis az orvos azt mondta, hogy gyerekkorom óta megvan. (Sok tüdőgyulladásom is volt, a legutolsó idén télen, nem tudom mennyire játszik közre.)
Nem volt még rohamom,remélem nem is lesz,de köszönöm válaszod.
#3: szerintem sincs értelme, eléggé makacs, és önfejű tudok lenni ilyen téren, ezt apukámtól örököltem. A nyolcadikas továbbtanulásomban még tudott befolyásolni anyukám, de ebben nem fog.
#4: köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk. Az egyetlen dolog ami megakadályozhat, hogy felvegyenek, az csak is a lustaságom lehet,de az meg nem fog felettem győzedelmeskedni. Gratulálok, hogy sikerült elérni a célodat.:)
#5: kedves ötös, nagyon rendes vagy, köszönöm a bíztatást, remélem tényleg büszke lesz inkább, mintsem haragos.
#6: drága hatos! Január elején leszek 19 éves, a jelentkezés február eleje/közepe táján lesz, tehát a korom már nem akadályozhat meg. Viszont anyukám nevelt fel,ő öltöztetett,etetett stb. Ezért kissé hálátlannak érzem magam, de.. Ha hagyom, hogy az ő akarata érvényesüljön,akkor életem végéig felfogja hozni, hogy az ő választása. Viszont ha a szülésznő szakmába belebukok, akkor "én megmondtam". Kellene az aranyközépút..talán kötök vele olyan kompromisszumot, hogy először szülésznő képzés, utána megyek gyógymasszőr képzésre, vagy fogalmam sincs.
Annyival látja jobbnak,hogy ez az ő be nem teljesült vágya, és azt akarja, hogy én valósítsam meg.
Bármikor szóba kerül a szülésznő képzés azt vágja a fejemhez, hogy annyi empátia nincs bennem, mint egy szék lábában,valamint csak magamra tudok gondolni. Na már most ha ez valójában így lenne,akkor idegenvezetőnek se lennék jó, mert nyilván letojnám az embereket. De ez nem így van. Legalábbis megkérdeztem pár embert, barátokat, ismerősöket, elfogulatlanokat, elfogultakat, és egyáltalán nem azt mondták, amit édesanyám. Persze, ha a helyzet megköveteli tudok nagyon bunkó is lenni,de nem várandós kismamákon fogom gyakorolni eme tehetségemet.
Ja meg azt kérdezte, hogy nekem ilyen hajlamaim vannak-e, hogy az elkövetkezendő 40 évben alsófertájakat akarok bámulni?! Szerintem ez nem arról szól. Ha ilyen hajlamaim lennének nőgyógyásznak mennék egy alapos pszichológiai kivizsgálás után. Szerintem a szülésnél pont nem a punci a lényeg, hanem a picibaba.
anyád egy befásult nunci, már bocs.
gondolom pasija nuku, barátok nuku, így neked akar dirigálni és maga mellett tartani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!