Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy az öcsémnek...

Miért van az, hogy az öcsémnek bármit lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves vagyok, va egy 16 éves öcsém. Miért nem veszik észre a szüleim, hogy túlságosan sok mindent megengednek neki? Öcsém egész nap a gép előtt ül, nincs nyárra munkája mert nem foglalkozott ezzel, de a szüleim vettek neki egy bérletet a fesztiválra.... Annyira bunkó, hogy képes elrontani a napomat. Anyukámmal ugy beszél mintha a s*ggéböl rángatta volna elő..apa detto. De engem állandóan piszkálnak ahol csak tudnak. A házban én pakolok el mindig mert Ő gépezik. Amikor szembeseítenèm szüliemmel, engem csesznek le. Miért nem veszik észre, hogy mindent megenged magának az öcsém? Gyomorforgató látvány amikor anyukám bemegy a szobájába és s#ggnyaló hanggal kéri meg őt valamire amit tesóm bunkón elutasít. Ha meg engem kér meg valamire anya, azt konkrétan utasítva teszi meg. Nagyon unom már de tényleg. Mit tegyek?

2015. júl. 12. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezzel igazából nem tudsz mit kezdeni, másnál is vannak ilyen problémák. A legjobb megoldás ha le ülsz a szüleiddel, de találd el a megfelelő pillanatot és elbeszélgetsz velük. Ha az sem segít, akkor költött el :D
2015. júl. 12. 14:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Hogy mi a megoldás? még nem jött el a te időd. Mivel látod, hogy a józan ész a családodban semmit se ér, ezért csak dőlj hátra, vegyél elő egy popcornt és nézd végig, hogy megy tönkre a szüleid élete az öcséd miatt. Láttam már olyan családot, ahol dettó ugyanez volt a helyzet, a nővér ugrált, az öcsikének meg ágyba vitték a kávét. Szerinted mi lett belőle? Az öcsike 30 elmúlt, az érettségije sincs meg, se párja, se barátai, semmije. Én csak az anyját sajnálom, de őt nem.
2015. júl. 12. 14:11
 3/4 anonim válasza:
Sajnos a választ én sem tudom, de nálunk ugyan ez a helyzet. Annyi külömbséggel, hogy nekem húgom van....:/ Be kéne őket mutatni egymásnak, hátha a másikat látva megjönne az eszük....bár...
2015. júl. 12. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megnyugtat, hogy nem csak az én családom ilyen. Jelenleg én vagyok sz aki helyén kezeli az öcsémet! Ha velem bunkózik azf nem hagyom szó nélkül csak, hogy tudja hol a helye...ezt viszont megszolja anya, amivel tesóm megint fölényben van. Rosszul vagyok itthon de tényleg. Nem tudok úgy veszekedni vele, hogy ne lenne egy harmadik aki őt védi -.- Most azt választom, hogy olyan vagyok vele amilyen ő velem..persze 10 perccel ezelőtt szolt be anyam, hogy hany eves vagyok, hogy igy viselkedem... már röhögök ezen mert ezt bezzeg észreveszi. Más ötletem meg nincsen.

2015. júl. 12. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!