Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám nem beszél velem, mert...

Apám nem beszél velem, mert megváltoztattam a továbbtanulási sorrendet a felvi.hu-n. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2015. júl. 9. 11:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
68%

Te dolgod te életed ,ebbe nem szólhat bele max ha fizetésbeli különbségről van szó..

lehetne bővebben?

2015. júl. 9. 11:58
 2/20 A kérdező kommentje:

Eddig úgy volt, hogy a városban tanulok tovább olyan szakon, ami nem érdekelt, de "közel volt". Anyum mondta, hogy hülye vagyok, amiért arra megyek, ami nem érdekel. Nagybátyám szerint is hülyeséget csinálok, csináljam azt, amihez kedvem van.

Ma végre összeszedtem magamat (miután anyával átbeszéltük a dolgokat) és úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a sorrendet.

Apa reggel megtudta, előbb kiabált, szitkozódott, lehülyézett, azóta meg nem áll velem szóba.

2015. júl. 9. 12:04
 3/20 anonim ***** válasza:
98%

Majd lenyugszik, ne foglalkozz vele.

Anyukád beszéljen vele, ha kell.

2015. júl. 9. 12:08
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Majd szóbaáll. Nehogy visszaírd, anyukád is egyetért veled. Apukád szempontja nem a te boldogságod.
2015. júl. 9. 12:09
 5/20 anonim ***** válasza:
81%
Örüljön, hogy egyáltalán te beszéltél vele eddig. Azok után, hogy rád akarta erőltetni a hülyeségét. Nem neki kell benne több, mint 40 évig dolgozni. Ha a gyereke érdekeit nézné, akkor tudná.
2015. júl. 9. 12:16
 6/20 anonim ***** válasza:
97%

Már nem lehet többször változtatni.

Szerintem jól tetted.Mondd meg apukádnak, hogy az egyetem csak 5 éves, míg utána 40 évet kell dolgozni.Ahhoz képest nem tétel az egyetemi év.Szóval azt akarom kihozni, hogy megéri pár évig szenvedni emiatt,hogy bejársz másik városba, ha utána jó munkád lesz és azt csinálod amit szeretnél.:) Apukád majd megenyhül.Felnőtt vagy, életreszóló döntés, ne ő mondja meg.

2015. júl. 9. 12:22
 7/20 anonim ***** válasza:
21%

Hát azért egy bocsánatkérést és beszélgetést kezdeményezhetnél felé. Nem azért, mert megváltoztattad a sorrendet, az a te döntésed, a te életed.

De anyukáddal leültél beszélgetni erről, vele nem. Azért nem szép dolog, szerintem érthető, ha megsértődött. Főleg ha a markodat ugyanúgy tartanád és elvárod, hogy fizesse a kolit, kaját, utazást, egyéb dolgokat, mint a katonatiszt. Azért van különbség anyagiakban, ha helyben tanulsz és otthon laksz, vagy ha az ország másik felén... Majd ne legyél megsértődve, ha a felnőtt, önálló döntéseidhez a felnőtt, önálló anyagi terhek egy jó részét is megkapod.

2015. júl. 9. 12:40
 8/20 anonim ***** válasza:
61%

Azt megírnád, milyen szakoknak a sorrendjét cserélted fel? melyik intézményben?

Van egy olyan érzésem, hogy a démonizált apuka reálisan látja a dolgokat...

2015. júl. 9. 12:43
 9/20 anonim ***** válasza:
30%
Jaj itt van már egy válaszoló aki szerint csak az orvosi és műszaki karok érnek valamit. :D
2015. júl. 9. 12:49
 10/20 anonim ***** válasza:
38%
kivancsi lennek mi az a ket szak.
2015. júl. 9. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!