A fiam betöltötte a 21. életévét és még tanul! Júniusban végez, továbbtanulási lehetősége már nincs mivel van 2 szakmája, hogy a nyári szünetre köteles vagyok-e fizetni gyerektartást!?
Nem vagy köteles.
Az más kérdés,hogy amig nem dolgozik,és utána amikor szüksége van rá egy jóérzésü szülő segiti a gyerekét. Persze ma valamiért egyre erősödik az a mentalitás,hogy egy gyereknek csak 18 éevs koráig van joga a szülő házban lakni,lakbért kell fizetni még ha nincs miből akkor is,stb.
De te fellélegezhetsz,továbbtnaulni már nem tud szóval már nem kell neki pénzt adnod
Én sem igazán értem,hogy mièrt ne tanulhatna tovább?lehet,hogy azota (4 év ota) már változtak a dolgok,de úgy tudom nappali tagozaton 24 éves koráig tanulhat,utána felnőtt suliba.tehát nyugodtan tud még tanulni.meg azt sem igazán êrtem mi ez a köteles vagyok e még gytartást fizetni stb manapság a szülőktöl?akkor az aki nem akar se fizetni se a kapcsolatot tartani a gyerekeivel akkor miért nem mond le róluk?Azt a gyereket nem csak megcsinálni kell,attol mèg hogy nem él vele a szůlője ugyan ugy nevelni is kell!!!
Egyébként egy jo érzésü szülő akkor is ad pénzt a gyerekének ha már tôrvény szerint nem kell (gyerektartást) fizetnie!!!
Bocs,hogy igy kifakadtam,de az ilyet nem nagyon tolerálom!
Egyébként a kérdésre válaszolva.nem,nem vagy köteles fizetni ha befejezte a tanulmányait!
Nem, nem kell fizetni.
Mondjuk ha a gondozó szülője is így vélekedik, a fiad hajléktalan lesz, de ezzel ne is törődj.
Komolyan az eszem megáll, hogy a gyereket összehozza a pár, aztán elválnak és a külön élő a gyerektartáson sápítozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!