Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholizmust és a depressziót...

Alkoholizmust és a depressziót lehet örökölni?

Figyelt kérdés
Sajnos édesapámnak mind 2 meg volt. Azért írom múlt időben, mert már 9 éve itt hagyott. Segítségre lett volna szüksége, de egyedül nem fordult szakemberhez, anyámat meg nem érdekelte. Én meg még kicsi voltam így nem tudtam segíteni. Sokszor azt kívánom, hogy bárcsak ne ő lenne az anyám amiért ilyen ro*hadék módon viselkedett apámmal.
2015. júl. 6. 07:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
De ez meghatározta az egész gyerekkorom... Ti gondolom nem tudjátok milyen állandóan szorongani főleg egy kis gyereknek.
2015. júl. 6. 11:33
 12/16 A kérdező kommentje:
Jobb lett volna, ha meg sem születek.
2015. júl. 6. 11:34
 13/16 anonim ***** válasza:
A szenvedélybetegségre való hajlamot lehet örökölni, de te döntöd el, hogy mit kezdesz az életeddel. Anyukádat ne szídd, mert az alkoholisták 99%-a nem akar leszokni, és ezt a csatát saját maguknak kell megvívniuk. Nem biztos, hogy egy elvonó segít, ha igazán nem akar leszokni. Nagyon nehéz alkoholistával együtt élni, hamar bele lehet fáradni.
2015. júl. 6. 11:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy anyukád hogy próbált meg neki segíteni? Nekem is alkoholista az apám és anyám hiába pesztrálja több mint 25 éve, annyi változást sikerült elérnie, hogy nem ver minket. Hurrá. De lelkileg attól még ugyanúgy bántalmaz és anyám is kezd tönkremenni, lassan már ő lesz depressziós:( Szóval nem tudhatod, anyukád mit állt ki, úgyhogy ne őt szídd, hanem apukádat, aki letojta magát is és maga körül mindenkit, beleértve téged és anyukádat. Szerintem az alkoholizmus nem gyógyítható, mert egy ilyen betegnek nincs betegségtudata, ami azt jelenti, hogy mindenki h.ülye körülötte, csak ő az okos. És persze mindenki tehet a problémájáról, csak ő nem.
2015. júl. 6. 12:09
 15/16 anonim ***** válasza:
11.34-kor leírtad egyetlen mondatban a depresszió lényegét. Irány szakemberhez, ezt kezelni kell!
2015. júl. 6. 12:17
 16/16 A kérdező kommentje:
14 Nem ismered anyámat. Egy jó szót nem érdemel. Nem is beszéltem már vele vagy másfél éve, de nem is hiányzom neki.
2015. júl. 6. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!