Ha valakinek baja van a családjával, miért az mindenkinek az első tanácsa, hogy költözzön el?
Minden megoldható. Erre mindig férjemet hozom fel példának. Ő vidékről, a 0-ról indult. Mennie kellett otthonról, katasztrófális volt a helyzetea szüleivel, akik ittak, stb, de inkább ne térjünk ki rájuk. Férjem eleve koliba járt, miután befejezte a sulit, diákmunkából, ismerősökönek vállalt ezt azt, segített pl almaszedésben stb. ebből a pénzből feljött pestre .. és akkor még albérlete sem volt. Albérletet (nyilván nem luxust) de pár órán belül talált, és hozzá munkát is, amiből jópár ismeretségre szert tett, és egyre feljebb lépett.
Ebből az ismeretségből találkoztunk jópár év után mi...
Ezután külön bevállalt melót, h legyen egy szép lánykérés és esküvőnk.
Most van lakásunk (jó környéken, belvárosban) és nem szuper, de stabil munkahelye. Hamarosan érkezik a 2. baba.
Összegezve... Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Számomra itt kezdődik az igazi családfentartó, aki a semmiből is csinál valamit (nem bankot rabol vagy hasonló sötét életet él). És ha kell inkább ráhúz egy másik műszakot, mert el akar érni valamit és nem csak a kifogásokat keresi. Én nagyon sok fiatal srácban ezt a motiváltságot nem látom .. de még a negyedét sem. Sokan avval védekeznek, hogy beülnek napi 8 órában egy irodába szabad hétvégével és sajnáltatják magukat, hogy nem telik erre vagy arra. De pl nem jutna eszükbe plussz munkát vállalni, vagy esetleg olyan munkát vállalni, amivel bepiszkolják a kezüket, vagy meg kell kicsit jobban erőltetni magukat, mert azért nehogy máár..Nem ezért tanultam x évig a kijelentés. De én pl az férjemhez hasonló férfiakat tartom az igazi túlélőnek, aki képes ugyanúgy délután elmenni akár téglát hordani jópénzért, hogy összejöjjön egy kocsi, egy jobb lakás, egy jobb élet vagy csak egy wellness hétvége pl. és nem azon keseregnek, hogy nincs megoldás. (Mert nyilván férjem sem azért tanult évekig, hogy fizikai munkát végezzen, de ahogy mondja: a szükség nagy úr..) Tehát ezt becsülöm benne és a hozzá hasonlókban. (szerintem sajnos nagyon kevés ilyen férfi van manapság)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!