Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakinek baja van a...

Ha valakinek baja van a családjával, miért az mindenkinek az első tanácsa, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés
Csomó ismerősöm is csak úgy tudott albérletbe menni, hogy a szülei fizetik szinte az egészet, önálló keresetből meg se tudnának élni...max az, akinek ilyen 300 ezres fizuja van. de azok a kiváltságosak. És aki rosszban van a családjával, nem jött neki össze semmi az életben, szegény is a család, az mit csináljon? Tényleg az elköltözés lenne az optimális, de ha az nem lehetséges és abszolút semmi lehetőség nincs, akkor mit?

2015. júl. 5. 13:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Teljes mértékben igazat adok az utolsó válaszadónak. Azért nem árt annak a fiatalnak eszébe jutnia, hogy sok szülő szintén nem keres 150 ezernél többet, és fizetnie kell a lakáshitelét is. Jó magam is szakmunkás bizonyítvánnyal a zsebemben mentem albérletbe. Persze vannak dolgok amiről le kellett mondani, de cserébe nyugodtan tudtam élni.
2015. júl. 5. 15:01
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Hát a süllyedő hajóról már csak menekülni lehet, ha nem, akkor vele süllyedsz. Sajnos ma már sokan azt mondják, közel 30-hoz még normális otthon élni a mai világban...sajnos. Ennek nem kéne normálisnak lenni. 18-24 évesen el kéne tudni költözni. Persze nehéz, de ha párban van az ember és mind a ketten teljes munkaidőben dolgoznak, akkor illik tudni kifizetni az albit. Ja, hogy akkor nem tudnak spórolni. Ez már egyéni szociális probléma. Akkor ott az jön, hogy meg kell próbálni munka mellett tovább tanulni, jobb munkát keresni, maszekolni hétvégente, nem bulizni járni és beszűntetni minden olyan pénzkiadást, ami felesleges...ja, hogy ennyi jár a munka után, meg akkor minek élünk, ha nem élvezzük...el lehet dönteni ki mit akar. Kiélvezni az életet 50 éves korig határok nélkül, de úgy, hogy akkor még mindig albiban lakunk és nincsa a saját gatyánkon kívűl semmink, max egy nagyon drága Led tv-nk, vagy összehúzni a gatyaszárat kicsit kezdettől fogva és 50 évesen már teljesen saját házban élni kocsival és pár félig felnőtt gyerekkel.

Az élet ilyen, kegyetlen.

Én 250 ezerből építettem fel az életem. Ennyivel és egy bőrönd ruhával indítottam. Persze párban. És együtt laktunk évekig másokkal aztán önálló albi, majd saját lakás, közben 2 gyerek. És nem maradtam otthon nyávogva a szüleim nyakán, hogy 25-30 éves vagyok és be akarnak szabályozni.

2015. júl. 5. 15:01
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell súlyos milliókban és 30 éves hitelekben gondolkodni,ha költözni vágysz. Egy város közeli külterületi lepukkant tanya néhány 100 ezerből megvan. Ja hogy ott meló van,fel kell újítani apránként és sáros lesz a konverz cipő ,és nem áll meg a ház elött a 4es metró,bocsánat én kérek elnézést..Akkor tessék lakni mama nyakán életfogytig.
2015. júl. 5. 15:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom anyaként nem nem lennék a világ legboldogabb anyukája ha a fiam 30 évesen még a nyakamon élne. Pedig imádom a fiamat, és jóban is vagyunk. De ahogy egy fiatal is élni akar, független akar lenni, a szülő is egy idő után elvárja, hogy a gyerekei kirepüljenek a családi fészekből és újra élhessen, független lehessen.

Tudom nehéz elhinni, de a felnőtt fiam mellett( 21 éves) bizony nekem is szerveznem kell a lopott szexórákat, hogy ne kapjon rajta minket szex közben (mert már nem mondhatom neki, hogy este 9-kor alvás van!) Nehogy valami hangot is halljon:) Vagy szívem szerint a nagy melegben otthon én is csak 1 bugyiban lennék de nem tehetem meg, mert nem meztelenkedhetek egy felnőtt férfi előtt még ha a fiam is. Alkalmazkodnom kell a barátai látogatásához is (nem zavarnak, de nincs mindig nyugodt magánélet)

Szóval a szülők is élnék a maguk életét amikor a gyerekük már felnőtt. Ezért nem a legjobb megoldás ha a 25-30 éves gyerek még mindig a szülői házban él, főleg ha még el is kell tartani. Mert ugye a pénzt én sem ajándékba kapom.

2015. júl. 5. 15:11
 15/21 anonim ***** válasza:
64%
#13 A felújítás szerinted ingyen van??? :DDD Meg majd én fogok falat rakni, betont keverni meg villanyt szerelni??? Ezt hogy gondoltad? :D Egy iglut fel tudnék építeni, de egy házfelújításhoz se pénzem se szakértelmem nincs :D
2015. júl. 5. 15:14
 16/21 anonim ***** válasza:
15-ös, na itt a baj látod, a nem akarás. Pl nekem sincs semmi idevágó szakértelmem, de utánaolvasással ,tanácskéréssel és józan paraszti ésszel egy nem teljesen ügyefogyott és béna,de szorgalmas ember fel tud újítani egy házat. Ahogy jön a havi pénz szépen lassan 2-3 év alatt kész a ház, hitel nulla, és élhető, nem kell otthon a veszekedés hallgatni és a kutya nem szól rád, hacsak nem tartasz néhány bodrit házőrzőnek.
2015. júl. 5. 15:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem egy fiatal házaspárt, akik egy pici présházban laktak, a kád az udvaron volt. Baromfikat tartottak, hatalmas zöldséges kert volt, mindkettőjüknek két állásuk, hajnalban újságkihordás, utána 8 óra meló, majd otthon kert, hétvégente meg a présházat bővítették, mellé gyerekszobát húztak, kéményt raktak, igen, ők ketten, segítség nélkül. És totál boldogok voltak, szerintem mindenki irigyelhette őket. Én is felnéztem rájuk, mert ennyire kemény még nekem sem volt a kezdet.
2015. júl. 5. 17:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

12 est mért kellett lepontozni? Sok teszetosza ember...

Teljesen egyetértek vele, sokan csak sírni tudnak, de ha jobban belegondolnának .... bár az ilyeneknek nincs lehet agyuk sem...

Kérdezőnek: Valóban, van aki társbérletbe lakik. Külföldön nagyon elterjedt. 2-3 ember egy nagyobb lakásban. Ha mindenki tiszteletben tartja a másik magánszféráját, akkor teljesen jól lehet így együtt élni. Nem mondom hogy ez az optimális, de gondolom az sem jó ha otthon meg az idegbeteg családjával van az ember. így 100E ből ki lehet jönni, szerényen. És legalább nem vagy a beteg családoddal. Aztán majd alakul az élet, párkapcsolat összeköltözés ...stb. Úgy ahogy te alakítod magadnak, és nem a családod neked...

2015. júl. 5. 18:39
 19/21 anonim ***** válasza:
35%
Hát én meg nem fogom itthon a villany- és gázvezetékeket barkácsolgatni. Festést pl simán bevállalnám, de az biztos hogy nem raknám a gyerekemet olyan fal alá amit én tákoltam össze.
2015. júl. 5. 20:13
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig akik összetákolják a házakat, ők sem diplomás emberek ám, és néha nem is józanok, tisztelet a kivételnek, ami tudjuk, ritka. :D
2015. júl. 5. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!