Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire jó ötlet hazavinni a...

Mennyire jó ötlet hazavinni a hamvakat?

Figyelt kérdés
Édesanyám most halt meg és én szeretném hazahozni a hamvait. Most úgy érzem hogy jobb lenne a lelkemnek. Mennyire jó ötlet ez hosszú távon?
2015. júl. 4. 15:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Ha megnyugtat, légyen. De én nem tenném. Hagyjuk a halottakat a halottaknak.
2015. júl. 4. 16:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a gyász folyamata nagy mértékben egyedi, tehát ezt senki sem tudja felelősséggel megjósolni neked. Viszont nem is kell minden időkre szóló döntést hoznod, ha 1-2 év múlva már mégsem tartod jónak, akkor is vásárolhatsz egy urnasírt, és eltemettetheted.
2015. júl. 4. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez tőled függ, ha most arra van szükséged akkor tedd azt. Eltemetni később is eltemetheted, ha akarod. De ha magadnál tartod akkor sem kérheti rajtad számon senki! Mivel nem egy oszló (bocsánat) hulláról van szó, semmi kivetni való nincs benne. Sokan csinálják azt. Nekem is van a rokonaim közül aki pl a lányát tartja otthon egy gyönyörű szép festett urnában.
2015. júl. 4. 16:16
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Mi is hazahoztuk Apa urnáját es nagyon jo beszelgetni vele.

Apu mindig azt mondta, hogy ne viragot vegyunk neki,hanem igyunk egyet az emlekere, amikor szoba kerult a halal. Es igaza is volt, mert nem teher, hogy jaaajj meg viragot kell neki vennem es ki ell kapalnom a sirjat.

En azt urnát valasztanam.

2015. júl. 4. 16:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi hazahoztuk anyu urnajat, harom evig itthon volt. Az o kivansagara szetszortuk a Dunaba, de nagyon nehez volt harom ev utan elengedni, vagy azonnal kellett volna, vagy csak kicsi idot kellett volna varni.

En amugy szerettem, h itthon van, de volt ismerosom, aki meglatta az urnat, es elszaladt.

2015. júl. 4. 16:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Ezt te érzed, meg a családod. Nektek kell megegyeznetek ebben.

Van olyan család, aki ezt jónak érzi, van, aki nem.

Ezzel most itt ki fogom húzni a gyufát sokaknál, de az én személyes véleményem, akár a temetés, akár a hamvak szétszórása, bármi méltóbb búcsú egy halott számára, mint hogy egy vitrinben porosodjon.

Én amúgy sem látok már semmit a hamvakban az elhunyt szeretteimből, én a szívemben őrzöm őket, nem a polcon. De ez én vagyok és ez tényleg minden család magánügye. Ki-ki máshogy érez ezzel kapcsolatban, ne mások véleménye legyen a mérvadó. Ha a ti lelketeknek jót tesz, legyen így.

2015. júl. 4. 17:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Az elhunyt ferjem igy szerette volna tehat itthon van.

AZ uj ferjem nem zavarja gyerekek viragot szoktak tenni vele meg rajzokat.

Egy egyedi kezmuves utan porcelan marvany kombi egy kettehasadt fat szimbolizal kozepen egy sziv.az rovid szereto felbetort elet jelkepe.

A tem vallalkozo eloszor fagyaszto zacskoba tette a hamvakat mand a zsaktot az urnaba az esetleges tores eseten a hamvak nem szorodnak.

2015. júl. 4. 18:38
 8/11 anonim ***** válasza:
4%
Gusztustalan.
2015. júl. 4. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
nálunk több generáció is itthon van, anyukámnak jót tett, hogy a szülei itt lehetnek és szerintem ez nem undorító, hisz itt már csak hamuról van szó ami többszörösen el van zárva. Arról nem is beszélve, hogy van aki nem tud kifizetni egy temetést és a hely fenntartását, ezért anyagilag jobban megéri neki a szerettét hazavinni.
2015. júl. 5. 00:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Nehezebben tudod majd "elengedni" szerintem. De ha az megnyugtatóbb neked, vidd haza. Sokan tartják otthon szeretteik hamvait.
2015. júl. 5. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!