Mit tegyek, nagyon kivagyok már?
20 éves vagyok most érettségiztem mert sulit váltottam (nem buktam).8 évesen súlyos autóbalesetem ahol sérült a bal agyféltekém , és memóriám se annyira jó.A tanulás ezek után nehezen ment minden információért meg kellett küzdenem hogy megmaradjon.
Apukám mondhatni nincs, több mint 10 éve külföldön van.Anyuék elváltak.
Nevelőapám lett akitől lett egy testvérem.A testvérem el van kényeztetve mindent megkap amit kiejt a száján(hat évesen tabletet kapott karácsonyra).
Nekem dolgoznom kell suli mellett (diákmunka) hogy megtudjam venni amire szükségem van. Van hogy gyógyszerre kértem pénzt és nem kaptam.Húgom folyamatosan osztja az észt és mindenbe bele szól ami nem rá tartozik.Nem szólhatok rá mert én leszek a hibás.
Anyuval sem jó a kapcsolatom kiveszem a részem a házimunkából de mindenbe bele szól, ezt ne ide rakd ebből ne ennyit használj stb. (kioktató módon)
Soha nem dicsértek meg a szüleim semmiért, soha nem kérdezték meg mi van velem hogy vagyok.Mindig mindenből cirkuszt csap anyu.Volt hogy meg ütött míg így 20 évesen is meg belém akart rúgni.Neki semmi nem jó amit én csinálok.
Nagyon befelé forduló ember lettem az évek során, nincsenek barátaim.Párkapcsolatot is nagy nehéz kilakítani.
Anyu mindig azzal jön hogy ennek meg annak a gyereke kitünő tanuló és hogy ilyen meg olyan egyetemre megy de azt nem nézi hogy nekem milyen nehéz (baleset miatt is).
Azt érzem hogy nagyon lenéznek engem anyuék, elszeretnék költözni itthonról de nem tudom hogyan meg hol tudnék dogozni szakma nélkül érettségivel.Megyek továbbtanulni egészségügybe OKJ ra de addig se tudom mit csináljak, mert egyszerűen sírok egész nap és lelkileg teljesen össze vagyok omolva :(
Szegénykém! Pontosan átérzem a helyzeted, velem is ugyanez volt/ van! Én 21 éves lány vagyok. Én a sulit se tudtam befejezni,mert nem fizették a pénzt a bérletemre, mivel falun lakunk órákat vártam a buszra, és mire hazaértem este volt! Otthon jött a szokásos, én főztem mostam takarítottam egy 5 tagú családra! Szakma nélkül nem tudtam munkát találni,mert megvakultam a jobb szememre( szüleim hibájából, úgy voltak vele, hogy majd kinövi a tompalátást..)
Szóval azt tudom mondani, hogy mihamarabb költözz el, fognak jönni az anyukád szeret kommentek, de ezt olyanok írják akiknek fogalma sincs az efféle helyzetről!
Ez lelkileg baromira megvisel, én is folyamatosan sírva aludtam el minden este. Jelenleg a barátommal élek együtt, és sikerült munkát találnom Budapesten. Én így "lábaltam" ki belőle. Mióta eljöttem egyszer sem érdeklődtek felőlem. Ennek már 1 éve!
Nagyon-nagyon sok erőt, és kitartást Neked!
Apukáddal próbáltad felvenni a kapcsolatot? Ha elmesélnéd neki, milyen helyzetben vagy lehet, hogy nem halogatná a segítségnyújtást, még akkor sem, ha eddig nem foglalkozott veled. És külföldön neked is több lenne a lehetőséged.
Nagyon sajnálom a helyzetedet, ha apukád nem segít akkor is meg kell próbálnod elköltözni otthonról, a kollégium ingyenes, és a kajára kell csak minimálisat fizetni, Budapesten van diákmunka elég.
Köszönöm a segítségeteket aranyosak vagytok
Nincs más rokonom mert nagyyszüleim illetve nagybácsim nagynénim is külföldön élnek
Apukámmal tartom a kapcsolatot szoktunk beszélni de olyan a kettőnk közti kapcsolat mintha ismerősök lennénk, sajnálja rám a pénzt is és nincs is köztünk nagyon kapcsolat, és hozzá se mehetnék ki.Nem Budapesti lakos vagyok,a kollégium máshol is ingyenes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!