Elvárhatja a szülő, hogy helyben tanuljak tovább?
Ha nincs is szükséged [4] támogatására, miért háborogsz?
Ha nem ad, mindegy, milyen indokkal (nem) teszi!
" De nem is kértem tőle. Szerintem nem döntheti el a jövőmet. Azt igen, hogy nem ad rá egy forintot se, de azt nem, hogy olyan szakra menjek, ami nem érdekel."
És most akkor mi a kérdésed?
Már elnézést, de felnőttek a válaszolók? Ha a ti szülőtök dumálna bele a jövőtökbe, ti jó képet vágnátok?
NEM VÁROM EL A HÜLYE ROHADT PÉNZÉT, de ettől még rosszul eshet, hogy a saját apám nem támogat, és az anyagi kényelme jobban érdekli, mint a gyereke jövője.
Mondhatta volna azt is, hogy gyerekem, sajnos nem tudlak támogatni, úgy tervezd a jövődet, elfogadtam volna. De nem ezt mondta. Azt mondta, ne számítsak rá. Kinek esik ez jól az apjától? Vagy kinek esett volna jól tizenhét évesen, amikor az életéről kell döntenie?
"Már elnézést, de felnőttek a válaszolók?"
A válaszokból kitünik, hogy többségük IGEN!
Jövőre érettségizel,már felnőttnek tartod magad?
Tudod, ahhoz, hogy bárki felnőtt legyen, alapvető követelmény önmaga eltartásának biztosítása.
.
"Vagy kinek esett volna jól tizenhét évesen, amikor az életéről kell döntenie?"
17 évesen dönteni akarsz életedről és elvárod azt, hogy bárhogy döntesz is, mindenki ellentmondás nélkül támogasson.
A peraszt (mezőgazdasági szakmunkás!) erre találta ki a mondást: "A csibe akarja tanítani az öreg kakast!"
.
Nem kértél, nem is kivánsz a jövőben sem érni, de megsértődsz, ha ő kimondja: nem ad.
Egy évvel az érettségid előtt nem érzel ebben ellntmondást? Van!
Én értem mi a problémád...
Ha az a gond, hogy apukád nem akar segíteni abban, hogy egyetemre vagy fősulira mehess, megértem. Az enyém se támogat, bár igazából vele élek. Anyukám segít valamicskét, de az édeskevés. Ha tényleg akarod a továbbtanulást, akkor elmész dolgozni, ugyanúgy mint én, pénteken és szombaton elsősorban, és akkor fent tudod tartani magad. Nekem valahogy erőt ad, hogy nem támogatnak, és a végén elmondhatom, hogy egyedül csináltam meg, amit akartam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!