Szerintetek normális dolog, hogy a szüleink ilyen nagy különbséget tesznek anyagi dolgokban köztem és tesóm között?
Tesóm ahogy meglett a jogsija kapott egy 8-9 milliós vadi új Isuzu D-Maxot. Azt mondja apa azért mert neki az kell mert az munkaeszköz is. Okés ezt értem én, de azért tesóm se csak munkára használja. Meg nekem nem is kellene 8-9 milliós autó elég lenne egy tized annyiba kerülő is. Anya kocsiját használhatom, de ha kell neki akkor ugye nem. Szóval mégsem olyan mintha a sajátom lenne. Nem értem miért nem kaphatok én is egy pár száz ezres kocsit legalább.
Aztán szüleim mezőgazdasággal foglalkoznak ahogy tesóm felnőtt tök egyértelmű volt hogy ő is ebben fog dolgozni. Aztán kap egy csomó fizetést érte. Nekem meg lányként ott nem jut munka. Anya a papírmunkát megcsinálja a többit meg apa, tesóm meg az a néhány alkalmazott aztán ennyi. Én nem tudok a családi vállalkozásban, hogy pénzt keresni. Tesóm meg egy valag pénzt keres vele. Oké sokat dolgozik ezt nem vitatom, de én is dolgoznék szívesen sokat náluk ha lenne mit.
Meg tesóm így a családi vállalkozás mellet elkezdte a saját kis üzletét is. Marhákat vásárol fel a környéken aztán adja el őket külföldre. Több millió forintot kért kölcsön apától és élből kapott is rá. Engem meg a vendéglátós érdekel, van is hozzá végzettségem aztán volt itt egy kiadó kis kávézó azt szerettem volna kivenni és csinálni. Én is kértem kölcsön pénzt. 1 milliót, de nem kaptam mert apa szerint az nem jó üzlet. Úgyhogy egy másik kávézóban dolgozhatok 90-100 ezerért alkalmazottként.
Én nem sajnálok tesómtól semmit, csak szeretnék én is hasonló lehetőséget. Csak nem kapok, azért mert én lány vagyok ő meg fiú. Szüleim szerint ez a helyzet így rendben van. Szerintem meg nem:)
Ti hogy látjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!