Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek én vagyok a...

Szerintetek én vagyok a rossz? Nem vagyok biztos abban hogy mi lenne a helyes.

Figyelt kérdés
A fiam most lesz 16 éves júliusban.Eddig nem volt vele különösebb probléma,jól tanult idén,rendet tartott maga körül,segített mindenben.A bajok május végén kezdődtek.Befestette a haját szőkére és kékre.Elkezdte jobban figyelni a külsejére (szemöldök karbantartás,arcápolás,parfüm stb.).Aztán jöttek a furcsább dolgok,mint a bb krém,szemceruza,szemöldök festés,láb borotválás.Eleinte arra gyanakodtam hogy meleg,rákérdeztem,kinevetett.Utána jöttek a kimaradások,cigi csikkek az erkélyen,óvszer a táskában,piaszagúan hazaérkezés este 11-kor,tetoválás,és még sorolhatnám.Leültettük hogy mégis mi történt vele,elmondta hogy van egy 20 éves barátnője.Azt mondtam rendben,szeretnénk megismerni.Hazahozta,nagyon csinos,szép kislány,de tele volt tetoválva,erősen volt sminkelve és hogy finoman fogalmazzak az öltözéke sem épp megfelelő egy ilyen korú lánynak.Megkérdeztük hogy van-e köze a változásokhoz?Nem kerülgette a dolgot,egyenesen megmondta hogy igen,a fiam főleg azért csinálja ezeket hogy tetsszen neki.A cigit ő vette neki,nem ő erőltette,a fiam kérte rá.A tetoválást is ő csinálta,közös tetoválás egy-egy fél szív.Én kiakadtam,de férjem és a lányom (ő 19 éves) elkezdték a lány pártját fogni.Mi szerint a festett haj nem baj,a szőke természetes színű a kék meg csak feldobja.A smink sem baj mert nem nőiesen van csinálva.A tetoválás sem baj mert csak egy 1,5 centis kis semmiség.A cigi sem baj,a szülők is cigiznek (megjegyezném én már 3 hónapja nem),az ital sem baj amíg nem drogokhoz nyúl.A férjem pedig kijelentette hogy ha megnézhetjük hol lakik a lány és betart minden kompromisszumot semmi baj ezzel a kapcsolattal.A szabályok hogy lakásban nincs cigizés,lerészegedés tilos,egymásnál alvás pénteken és szombaton lehet (nyáron +1 nap),védekeznek,és nincs több tetoválás.Én szóhoz sem jutottam.Miután elment a kislány összevesztem a családdal mert szerintem ez az egész elfogadhatatlan.Nektek mi a véleményetek? 36/N
2015. jún. 20. 22:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon nehéz a dolgod, viszont kivételesen jó a kapcsolatotok a sráccal (kamasznál ez nagy szó), és a barátnő is egyenes csajnak tűnik. Tiltással nem sokra mész, az, hogy valamelyik szülő is cigizik, nem érv, pláne, hogy te legalább letetted. Egy fiúnál ilyen korban egy pohár bor azért nem a világ vége, a rendszeres ivás, lerészegedés már tényleg nem elfogadható.

Ebben a korban szinte mindegyiknek van valami bolondériája, az egyik Martens bakancsot hord és feketére festi a körmét, a másik fenékig érő rasztahajat növeszt, ehhez képest a kék haj még hagyján (bár nekem a smink furcsa, de biztos lemaradtam egy-két brosúrával:-)) Szerintem próbálj meg rendszeresen beszélgetni vele arról, hogy te miért szoktál le a dohányzásról, és ha szereti és félti a barátnőjét, inkább őt is próbálja meg leszoktatni róla ahelyett, hogy maga is elkezdi. Az ivásról is beszéljetek. Fontos, hogy maradjon meg az őszinte, bizalmi légkör köztetek. Amúgy nem hiszem, hogy ebből egy hosszútávú kapcsolat lesz, nagyon más lehet az érdeklődési körük, az ő korukban még sok az a 4 év különbség a lány javára.

2015. jún. 20. 23:06
 12/23 A kérdező kommentje:
Mármint az enyémnek?A férjem jó ember,tisztességesen dolgozik,mikor 16 évesen teherbe estem (ő akkor 18 volt) nem hagyott el,20 éve vagyunk együtt.Talán mert neki a fiatalsága jó részét elvette a gyerek nevelés,ezért most úgy érzi jót tesz az engedékenységével.Amúgy a kislány személyiség ügyileg nem lenne rossz,művelt,intelligens,ez érződött a beszélgetés során.Művész léleknek mondanám,fest,tetovál,mellette egyetemre jár.Én is furcsálltam hogy mit akar egy kisfiútól,de azt mondta ő nem években méri a vonzalmat.Korrekt a lány az biztos,ma is időben hozta haza a fiam,és józanok voltak,tehát betartja a játékszabályokat.Itt is megoszlanak a vélemények ahogy látom.Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2015. jún. 20. 23:11
 13/23 anonim ***** válasza:
40%

"Nekem szimpatikus ha manapság már nem 10 évesen kezdik. "

Igen proli környezetben élnek egyesek.

2015. jún. 20. 23:13
 14/23 anonim ***** válasza:
36%

20 éves barátnő, cigi, pia, együtt alvás 15 évesen? És ehhez asszisztálnak a szülők? Ez rettentő beteges.

Mellesleg hol készült a tetkó, mert 18 év alatt írásos szülői engedély kell, és akkor is csak 16 felett lehet.

2015. jún. 20. 23:18
 15/23 anonim ***** válasza:
43%
Gratulálok! Józanul hozta haza a 15 évest. Ez nem semmi, nagy dicséretet érdemel.
2015. jún. 20. 23:19
 16/23 anonim ***** válasza:
50%
Miért, kedves túltengő 71%-os, az lenne a jó, ha a Kérdező és főleg a családja arra hajtana, hogy tönkretegye a fia életét, aki meg cserébe 30 év múlva is utálja őket?
2015. jún. 20. 23:22
 17/23 anonim ***** válasza:
56%

Ha a kérdésben szereplő kamaszok neme fellenne cserélve a válaszolók jelentős része azt tanácsolná, hogy apuka verje meg a srácot. Így meg teljesen elfogadhatónak tartják, hogy járnak; no comment...

Szerintem beteg egy kapcsolat. A kissrác kb teljesen kifordult önmagából, egy olyan kapcsolatért aminek lehet holnap vége van.

A lány sem százas, csak élvezi, hogy kénye kedve szerint formálhatja a fiút.

A lányod nézőpontját sem értem, ha az én öcsém (nemrég lett 15) állítana haza egy velem egyidős lánnyal, aki durván befolyásolja, nem kezdeném el anyámékat arról győzködni, hogy milyen előnyös a kapcsolatuk....

20/L

2015. jún. 20. 23:44
 18/23 anonim ***** válasza:
36%
"Ha a kérdésben szereplő kamaszok neme fellenne cserélve a válaszolók jelentős része azt tanácsolná, hogy apuka verje meg a srácot." - én biztosan NEM, valszeg pont ugyanazt tanácsolnám... hiszek a nemek egyenjogúságában:)))
2015. jún. 20. 23:50
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

A fiad pont a lázadó korszakát éli, szerintem a tetkó (ha tényleg csak ekkora) és a hajfestés sem vészes, azonban a cigiről és a túlzott ivásról én lehetőleg próbálnám lebeszélni.

Az mindenképp pozitívum, hogy a lány egyetemista (és a leírásod alapján intelligensnek tűnik, habár tényleg művészlélek), s egyelőre úgy tűnik, hogy betartják a szabályokat. Nekem nem lenne semmi bajom ezzel a kapcsolattal, ha így folytatódna, s ha a cigi nem lenne.

Meg tudlak érteni, óvni szeretnéd a gyermeked, azonban a férjed és az ő nézőpontja is érthető. Ha tiltanád, azzal csak azt érnéd el, hogy megutál, s titokban folytatja az egészed. A legjobban a férjed reagált, ő nem tilt, hanem kompromisszumot köt, ami ezerszer humánusabb és értelmesebb módszer.

2015. jún. 20. 23:56
 20/23 anonim ***** válasza:
76%
# 17 Ez marhaság. Pont hogy társadalmilag jóval elfogadottabb, ha a lány jár idősebb fiúval. Nekem anno gimiben volt olyan lány osztálytársam, aki 16 évesen 36 éves férfival járt és a szüleiknek sem volt ellene egy szavuk sem, pedig nem volt gazdag az illető. Gimi végéig együtt voltak, persze nem hiszem hogy még mindig így lenne, 20 év azért durva korkülönbség, de ki tudja...
2015. jún. 20. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!