Szerintetek én vagyok a rossz? Nem vagyok biztos abban hogy mi lenne a helyes.
Nagyon nehéz a dolgod, viszont kivételesen jó a kapcsolatotok a sráccal (kamasznál ez nagy szó), és a barátnő is egyenes csajnak tűnik. Tiltással nem sokra mész, az, hogy valamelyik szülő is cigizik, nem érv, pláne, hogy te legalább letetted. Egy fiúnál ilyen korban egy pohár bor azért nem a világ vége, a rendszeres ivás, lerészegedés már tényleg nem elfogadható.
Ebben a korban szinte mindegyiknek van valami bolondériája, az egyik Martens bakancsot hord és feketére festi a körmét, a másik fenékig érő rasztahajat növeszt, ehhez képest a kék haj még hagyján (bár nekem a smink furcsa, de biztos lemaradtam egy-két brosúrával:-)) Szerintem próbálj meg rendszeresen beszélgetni vele arról, hogy te miért szoktál le a dohányzásról, és ha szereti és félti a barátnőjét, inkább őt is próbálja meg leszoktatni róla ahelyett, hogy maga is elkezdi. Az ivásról is beszéljetek. Fontos, hogy maradjon meg az őszinte, bizalmi légkör köztetek. Amúgy nem hiszem, hogy ebből egy hosszútávú kapcsolat lesz, nagyon más lehet az érdeklődési körük, az ő korukban még sok az a 4 év különbség a lány javára.
"Nekem szimpatikus ha manapság már nem 10 évesen kezdik. "
Igen proli környezetben élnek egyesek.
20 éves barátnő, cigi, pia, együtt alvás 15 évesen? És ehhez asszisztálnak a szülők? Ez rettentő beteges.
Mellesleg hol készült a tetkó, mert 18 év alatt írásos szülői engedély kell, és akkor is csak 16 felett lehet.
Ha a kérdésben szereplő kamaszok neme fellenne cserélve a válaszolók jelentős része azt tanácsolná, hogy apuka verje meg a srácot. Így meg teljesen elfogadhatónak tartják, hogy járnak; no comment...
Szerintem beteg egy kapcsolat. A kissrác kb teljesen kifordult önmagából, egy olyan kapcsolatért aminek lehet holnap vége van.
A lány sem százas, csak élvezi, hogy kénye kedve szerint formálhatja a fiút.
A lányod nézőpontját sem értem, ha az én öcsém (nemrég lett 15) állítana haza egy velem egyidős lánnyal, aki durván befolyásolja, nem kezdeném el anyámékat arról győzködni, hogy milyen előnyös a kapcsolatuk....
20/L
A fiad pont a lázadó korszakát éli, szerintem a tetkó (ha tényleg csak ekkora) és a hajfestés sem vészes, azonban a cigiről és a túlzott ivásról én lehetőleg próbálnám lebeszélni.
Az mindenképp pozitívum, hogy a lány egyetemista (és a leírásod alapján intelligensnek tűnik, habár tényleg művészlélek), s egyelőre úgy tűnik, hogy betartják a szabályokat. Nekem nem lenne semmi bajom ezzel a kapcsolattal, ha így folytatódna, s ha a cigi nem lenne.
Meg tudlak érteni, óvni szeretnéd a gyermeked, azonban a férjed és az ő nézőpontja is érthető. Ha tiltanád, azzal csak azt érnéd el, hogy megutál, s titokban folytatja az egészed. A legjobban a férjed reagált, ő nem tilt, hanem kompromisszumot köt, ami ezerszer humánusabb és értelmesebb módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!