Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy apukám végre...

Mit tegyek, hogy apukám végre elfogadja a párom és ne romoljon a kapcsolatunk tovább emiatt?

Figyelt kérdés

Én 19 éves vagyok és 2 éve vagyunk együtt a párommal aki pedig 25 éves. Már lassan 1 éve együtt is élünk.

Apának a párom nagyon unszimpatikus:( Leginkább a munkája miatt. Párom használt kocsikkal foglalkozik, külföldről hozza be őket. Emiatt apa szerint "bűnöző":) Na meg azt szokta még mondogatni, hogy munkakerülő, meg semmirekellő és nem akar dolgozni. Oké nem napi 8 órás munkarendben dolgozik, de az miért baj? Pl kimegy németbe vesz 1-2 autót, kint van három napot. Aztán itthon pár nap alatt megjavítgatja őket aztán meg kezdi hirdetni. Onnantól nincs dolga egész addig míg mondjuk 2 hét múlva újra kinem megy külföldre. Szokott ilyen szentbeszédeket tartani, hogy "ezzel az emberrel akarsz családot alapítani" meg stb. Ezekre meg én már egyáltalán nem vagyok kíváncsi és egyre kevesebbet megyek szüleimhez mert előbb-utóbb úgy is felkerül a párom. Anyának egyébként nincs vele semmi baja, ő szereti. Meg úgy általában mindenki. Csak apa nem:( Emiatt meg ugye romlik folyamatosan a kettőnk kapcsolata is.

Valami ötlet, hogy mit tegyek, hogy rendeződjenek a dolgok?

2015. jún. 20. 20:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
Hú,a 19 évesek minden bölcsessége megnyilvánult! Csaĺóka kor,azt hiszed,mindent tudsz az életről,aztán mégse. A szülő meg dísznek van. Majd 30 évesen kikérheted magadnak,addig meg hallgass a felnőttekre.
2015. jún. 20. 20:57
 12/15 anonim ***** válasza:
96%

Faterodnak igaza van. Ismeri a seftelős mentalitást. Egyik unokatesóm is az, akit én kedvelek, ezzel foglalkozik 20 éve, cége van, behozott autókat csak úgy tudják forgalomba hozni ha fizetik a regisztrációs adót, de azért ez a kör trükközik, bűnözőkkel haverkodik, mulat az éjszakában (prostik, drogok, alkohol kevésbé, mert mindenhova autóval járnak), konkurencia gyakran rájuk hívja a NAV-ot, néhányan közülük rossz embereknek adósodnak el, aztán meg eltűnnek...

Unokatesóm jóképű, jó-fellépésű, csajok kedvelik, de nem ajánlanám egyik haverom húgának sem...

38F

2015. jún. 20. 21:09
 13/15 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, szerintem sz*rjál mindenkinek az orcájára, 19 évesen azt csinálsz, amit akarsz, te dógod. Felnőtt vagy, ennek minden előnyével és jövőbeli hátrányával ;)
2015. jún. 20. 23:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Egy részről megértem édesapád , másrészről nem.

Ő az apád félt téged, de ettől még nem a munkája alapján kellene megítélni valakit.

Valamilyen szinten több válaszolónak is van igazság a mondani valójában. De gondolom 19 évesen nem akarsz még családot alapítani, és gyereket szülni úgyhogy ne vegyük figyelembe a te esetedben amit irtak. Az az igazság teljesen jogos az amit mondasz hogy minek menjen el biorobotnak ha igy a többszörösét megkeresi. Még akkor sem ítélem el ha nem adózik ezen bevételei után. Mielőtt bárki letámadna én nem folytatok ilyesfajta tevékenységet, de azért azt látni kell hogy aki nagyobb vagyonra tett szert az nem valószínű hogy törvényesen tette. Kicsit uncsi hogy az állam kb. annyi sápot húz le egy emberen mit amit nettó fizetést kikapsz, látszatja meg nincs hogy valamit fejlesztenének, úthálózat, kórházak, sőtt az egész ország egy romhalmaz. Ilyeneknek adózzam én le a pénzem? Minek hogy zsebre tegyék? Pff

Sok értelme van. Másik hogy pont ezt a példát mutatják kedves politikusaink is. Ha okosan csinálja a párod gond nem lehet, mindenre van kiskapu úgymond. Ha betartja az óvintézkedéseket szerintem hosszabb távon is müködhet amit csinál. Ez volt a véleményem.

Apáddal nem tudom mit csinálj mert sajnos neki más az értékrendje , szerintem soha nem fogja elfogadni...főleg hogy így nevezi bűnöző....

Úgy mint kedves politikusaink ők is bűnözőek , ennek ellenére még mindig ott vannak a poziciójukban.

2015. jún. 27. 12:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Mit tartanál a dolgok rendeződésének?

Eleve nem is volt esélyed akárkivel összehasonlítani a párod, ha 17 évesen elköteleződtél vele. Főleg, ha 18 évesen elkezdtél együttélni vele.

Apád joggal aggódik,hogy igazából körülnézés nélkül az első emberrel lehorgonyoztál.

MIt csinálsz te magad? Azzal tudnád rendezni a dolgokat, ha látnák,hogy tanulsz, igazgatod, biztosítod a saját életed.

Te magad írod, hogy nincs dolga kb. fele időben a párodnak. Mit csinál akkor, tanul, szervezi a jövőt? Az is segítene rendezni a dolgokat. Ha építené a vállalkozását, hogy tovább fejlődhessen.

Nem érdemes egy 2 éve partner miatt elrontani a kapcsolatodat az apáddal. Aki mindig is az apád volt és lesz.

2015. júl. 17. 05:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!