Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tanuljak így tovább a...

Hogyan tanuljak így tovább a szóbeli érettségire? (hosszú)

Figyelt kérdés

Múlt hét szombatra összesen már csak 22 tétel volt, amit jövőhét hétfőig kell megtanulnom. Anya és apa elváltak én apánál lakom. Jeleztem apának, hogy jó lenne, ha most egy hétig besegítene a házimunkába nekem, hogy amíg pihenek 4 tétel között ne ezzel kelljen foglalkoznom.

Ma reggel rámutatott egy foltra a szobájában, hogy fel kell mosnom, mert nem igaz, hogy nem látom, hogy milyen mocsokban élünk már 3 hónapja...

Nálam a házimunka: minden héten szerdán és vasárnap

- porszívózás, felmosás, a csapok vízkőe ltávolítása, zuhanykabin átmosása, wc pucolása, ablakok, tükrök lemosása. Minden nap: mosogatás, mosás bekészítése, teregetés.

Igen, kihagytam a szerdai takarítást, mert megkértem, hogy segítsen nekem, mert fontos, hogy milyen szóbelim lesz.

Amióta mondtam neki reggel, hogy oké, takarítok, ha lesz rá ma időm, erre elkezdett csapkodni meg ordítozni, hogy akkor majd ő fogja megcsinálni, ha nekem annyi "dolgom" van és engem meg ne érdekeljen, hogy ő dolgozni akar.

Nem szól hozzám, ide hallom ahogy csapkod és idegesen kerülget, ha kimerészkedek a szobámból.

Idegroncs vagyok miatta. Egyszerűen nem tudok így tanulni, pedig még kéne 6 tétel... Hogyan ne figyeljek rá és koncentráljak? :(

Ideges vagyok, szomorú és úgy érzem em támogat eléggé, amikor fontos napra készülök.

2015. jún. 20. 08:11
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
39%
#19-es, eredj már, most azért rossz ember valaki, mert beírja, hogy túl van lihegve a probléma, és nem a világ egy óra takarítás? Ja, ez egy rossz szülő ismérve, ugye...
2015. jún. 20. 17:47
 22/32 anonim ***** válasza:
45%
amúgy azok akik itt nagyban hangoztatják, hogy tanulás közben nem nagy cucc az egy óra tanulás, ők vajon mennyit készültek az érettségire, vagy egyáltalán volt-e valaha komolyabb vizsgaidőszakuk, vagy egyáltalán olyan dolog, amire keményen tanultak? mert kétlem, hogy közülük akárki is egy keményebb időszak után dalolva állt volna neki takarítani pihenés vagy tanulás helyett...
2015. jún. 20. 18:10
 23/32 anonim ***** válasza:
33%

a lepontozás helyett lehet válaszolni is :)

ja, hogy nem tudtok?

2015. jún. 20. 18:27
 24/32 anonim ***** válasza:
26%
Vagy nem mindenki itt éli az életét, hogy te 17 percen belül választ kapj... Itt meg erról van szó amúgy, csak neked nem megy az értő olvasás, hogy 2 tétel között nyugodtan fel lehet söpörni vagy felmosni, egyik se egy hosszadalmas dolog, az egész napot meg úgysem lehet végigtanulni, valamikor fel is kell állni kicit mozogni...
2015. jún. 20. 18:36
 25/32 anonim ***** válasza:
70%
Aki ebben a kérdésben szimplán a felsöprést látja, és nem a szülői elhanyagolást, megértés hiányát, az tényleg idióta.
2015. jún. 20. 19:11
 26/32 anonim ***** válasza:
39%
24-es: tanultál már valaha keményen egy nehéz vizsgára? :)
2015. jún. 20. 20:35
 27/32 anonim ***** válasza:
24%
Látom utolsó szeretsz kötekedni. Képzeld el, igen. És ennek mi köze a kérdéshez?
2015. jún. 20. 20:37
 28/32 anonim ***** válasza:
57%

és volt közben lelkierőd takarítani? mert kétlem...

nem kötekszem, de épp eszű ember nem várja el a gyerekétől tanulás közben, hogy nyalja fel az egész házat

2015. jún. 20. 21:18
 29/32 anonim ***** válasza:
37%
Továbbra sem értem, NEKEM mi közöm ehhez meg neked miért okoz az ekkora örömöt, hogy az velem foglalkozol. De képzeld, ha ennyire nembírsz ettől elszakadni, képes voltam közben pl. kiporszívózni vagy a fürdőszobát rendbe rakni. Remélem most már megnyugodtál.
2015. jún. 20. 23:36
 30/32 anonim ***** válasza:
50%

#22 igen, volt! Kitűnőre érettségiztem, aztán egyetemre mentem, diplomáztam, aztán még szakmát is szereztem, mindezt (egyetemtől) saját háztartás mellett.

Annyira vered a melled az érettségire, muszáj voltam leírni. Nyomj egy mínuszt bosszúból nyugodtan!

2015. jún. 21. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!