Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van esély hogy a gyerekben...

Van esély hogy a gyerekben kialakuljon az érzelmi kötődés az igazi apjával?

Figyelt kérdés
A történet az : van egy 11 hónapos gyerekem, anyjával a születése után szétmentünk, mert más kellet neki. Gyt meghatározott, fizetem, stb. Nemsokat láttam a kicsit, nemrég vettem fel a kapcsolattartást a gyámügyön, kéthetente van lehetőségem hogy lássam. Az anya a kicsi születése óta az élettársával van, és szereti a gyereket. Rendes,normális embernek tűnik. Szerintem a kicsi érzelmi kötődése is kialakult iránta. Az anya minden áron azon van, hogy megnehezítse a dolgom a láthatásoknál, provokál, ami egy semleges helyen történik meg. Még azt is kinézem belőle, hogy hazudik mindenfélét, pl : felróható magatartást tanusítok a láthatásoknál...képes ezt hazudni. Közben meg ő csinálja mindezt, de nemnagyon foglalkozok vele, csak leülök a gyerekkel egy padon , vagy akárhol és kész. Azt is irta, hogy majd ha nem lesz az, hogy a kicsi anyai felügyeletre szorul (3 év +), akkor sem vihetem el a gyereket , csak az ő jelenlétében láthatom. Elvagyok keseredve, nagyon. Engem az érdekelne elsősorban, hogy 2 heti látogatásoknál, kialakulhat a piciben az az érzelmi kötödés, amire szükségem van? Az első "hivatalos" látogatáson vagyok túl, fél tőlem, nem marad meg nálam, ami érthető is, de mindig ottleszek a megadott időpontokban. Volt már valaki hasonló helyzetben?

2015. jún. 14. 14:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nehéz helyzetben vagy. Érzelmi kötődés szerintem akkor fog elkezdődni amikor tudni fogja hogy amikor veled találkozik mindig valami szuper dolgot csináltok együtt. Egy idő után már várni fogja. Nem ajándékokra gondolok itt ami miatt várna téged, hanem közös élmények miatt. Kezdetben csak úgy tudod mindezt megoldani hogy babajátékokat játszotok együtt. Kis labdákat dobáltok kosárba, vagy csip csip csókáztok, és egyéb babáknak szórakoztató dolgokat csináltok együtt. Egy idő után várni fogja a közös szórakozást veled. Addig is nézz szét milyen jópofa játékok szórakozatják a kicsiket. Tudom hogy le fognak pontozni, de a két hetente tartandó láthatáshoz csak ilyen érzelmi élményt tudok kitalálni. Esetleg buborékfújás közösen?
2015. jún. 14. 16:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Az utolsó nagyon hasznos volt. Köszönöm. Hát...vannak ötleteim. :) Nyilván amig ilyen pici, és anyuci is kell oda, meg hát ugye a gyerek is igényli...nemsokat tehetek. Rengeteget találkozom ovodás kisgyerekekkel,és meglepődve tapasztalom azt, hogy baromira értelmesek. :D Egyszerűen minden érdekli őket..:) Bár ott tartanánk már, addig meg tényleg nemsokat tehetek.. :/ ..és reménykedek, hogy nemfogja ellenem nevelni. Ha meg mégis megmeri azt tenni, hogy évekig a gyerek fejét tömi mindenféle baromsággal rólam, akkor annyiban hagyom. Nemáll szándékomban bíróságokra járni stb..Lehet hogy sokan most azt gondolják rólam, hogy egy lusta dög vagyok amiért nem "harcolok" a gyerekemért, de attól még nemleszek több a gyerekem szemében, csupán egy "idegen", vagy nemis tudom mi..amit anyuka a fejébe tömött. Akár milyen is az anyja, szüksége van rá ! Bár ő is igy gondolná ezt az igazi apjával kapcsolatban. Kamaszkorban,tizenévesen már másképp fogja majd fel,de hát nagyon nehéz lesz addig lelkileg...
2015. jún. 14. 17:18
 13/17 anonim ***** válasza:
10 Juj, te féltékeny vagy a pasira, és ha féltékeny vagy, akkor még szereted a nőt.
2015. jún. 14. 19:53
 14/17 A kérdező kommentje:
biztos hogy nem!
2015. jún. 14. 22:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Miért mentetek szét?
2015. jún. 15. 00:35
 16/17 anonim ***** válasza:

A válasz, hogy nem. De hol voltál 11 hónapig? Válásnál a láthatás 2 hetente szokott lenni, ezért kár az anyát szidni. Gondolom te se viselkedtél tul fényesen, ha így alakult. Tied a gyerek?

Minket apánk hagyott el 2 ill 4 évesen. Öcsém volt 2. Fél év után erőltette a láthatást, mi meg rühelltünk vele lenni. Anny szive volt, hogy ő ezt látta és nem erőltette tovább. Azóta van másik gyereke, jól elvan és mi is. Én a helyedben nem kavarnék be a gyereknél.

2015. jún. 15. 09:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Hogyne lehetne érzelmi kötődés? Egy ilyen pici gyerek általában az anyjához kötődik inkább, de idővel, ahogy nő, nyit a többi ember felé is. Jól írta valaki, legyen kellemes élmény az az idő, amit együtt töltötök. Nem biztos, hogy apaként fog azonosítani egyből, de szeretni fog téged. A jelenlegi nevelőapa ki tudja, mennyi ideig marad mellette? A környezetemben ahányszor kicsi gyermek született, mindig megdöbbentett, hogy havi 1-2 találkozás alatt mennyire tud kötődni az a gyerek, pedig soha nem törekedtem rá, hogy megszerettessem magam. Kimondottan tartok a gyerekektől, nincs tapasztalatom velük.

Olyan esetről is tudok, amikor az anya megakadályozott mindenféle kapcsolattartást az apával, hazugságokat terjesztett róla, és a gyerek saját maga látott át a szitán, mivel az anya személyiségét ismerve feltette magában a kérdést, miért pont az apjáról mondana igazat, ha semmi másról nem? Ne várj tehát azonnali megoldást, de van értelme annak, hogy része maradj a gyerek életének. A gyerekek okosak, rá fog jönni, hogy számíthat rád, kötődni fog hozzád.

2015. jún. 15. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!