Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék apukám kirángatn...

Hogyan tudnék apukám kirángatni az elkeseredettségből?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretjük egymást. Tényleg jó ember, de egyszerűen nem jött be neki az élet. Ő sok mindenkivel jó volt főnöki beosztásban, ma már nyugdíjas (szívrohama miatt hamarabb ment nyugdíjba) és nem kapott vissza sok mindent azoktól akikért annyi mindent tett. Ez egy dolog, múlt.

Azóta viszont évek óta úgy tengeti az életét hogy még a falak is savanyodni kezdenek mellette. Beleköt fűbe fába (belém nem), ordibál ha meghalja a híreket, utálja a reklámokat, veszi az újságot de azon is csak felhúzza magát és minden nap ez van hogy megkeseredettségből szid mindent ami nem tetszik neki. Nem tudtam neki hobbit találni, semmiben sem leli az örömét. El akartam dugni előle az újságokat, mérges ezért. Nem lehet kirángatni a friss levegőre sétálni, inkább a tévéhez ragad és szid mindent /politikát, sztárokat, minden idegesítő celebet, gazdaságot, külfödieket, MINDENT!

Már gondoltam rá hogy szétverem a tévét de nem hiszem hogy ez a megoldás. Nem lehet vele elbeszélgetni mert akkor is csak szid mindent. Kivittem a teraszra csillagokat nézni, beszélgetni róluk.. abból is csak az lett hogy elkezdett ordibálni: B**I KiBA**OTT csillagok!

Nem megy, kezdem feladni. Az én régi jószívű apám egy savanyú házsártos öregember lett. Valaki hasonló cipőben?

2015. jún. 12. 23:44
 1/9 A kérdező kommentje:

ha nagyon látja rajtam hogy megpróbálok neki segíteni, akkor engem is elkezd kritizálni. Ilyenkor lelépek otthonról inkább és visszajövök amikor úgy érzem lenyugodott végre.

Én 25/L ő 67 éves

2015. jún. 12. 23:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Magányos, hiányzik egy nő neki vagy szerelmes valakibe és tehetetlennek, elkeseredettnek érzi magát.
2015. jún. 12. 23:53
 3/9 anonim ***** válasza:

*Az én régi jószívű apám egy savanyú házsártos öregember lett.

Nem lett.Most is a te régi jószívű apád, csak valami zajlik benne, amit már nem tud lekezelni, ezért köt bele mindenbe.

Én a szerelemre tippelek:D

2015. jún. 12. 23:54
 4/9 anonim ***** válasza:

van valaki jó barátja?

vagy... előhívni belőle az Apukát: mondtad már neki, hogy mennyire hiányoznak a régi jó beszélgetések, kalandok? és hogy szeretnéd "visszakapni" az Apukád :) MONDJA MEG Ő, hogy mi legyen.

úgy érzem, nagyon kézbe vetted a életét, pedig, lehet, hogyha úgy érezné, hogy Neked van rá szüksége, akkor újra férfi-apa lenne és Ő kezdene cselekedni. :)

vsz az is hiányzik Neki, hogy ő tehessen valamit valakiért:)

2015. jún. 12. 23:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha esetleg egyedul elne, el tudna latni magat egyedul?

Mert azt nem gondolhatja, hogy elete vegeig mellette maradsz. Fiatal vagy, elotted az elet, a munka, karrier, egy par,(csalad)...Te is megorulsz szep lasan ha ez igy marad. Mit csinalna ha elkoltoznel?

2015. jún. 12. 23:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Ugyan az a mentális helyzet áll fent, mint amikor az ember ideges, és felrúgja a kukát, meg földhöz vágja a távirányítót. Csak az édesapád egy intelligens ember és nem rugdos dolgokat, mert annak semmi értelme. Így hát ütlegeli a celebeket, mert annak nem árt, és neki se fáj. Levezeti a belső feszültséget.

Volt egy időszak amikor az édesapámmal kizárólag szélsőségekben tudtunk kommunikálni, mert annyira frusztrált volt a munkahelye és a megélhetésünk miatt. Így összesen 2 beszédtémánk volt: egy jó: A Magyar Jégkorong helyzete, és egy rossz: a politika. Ez utóbbit ő szidta, én bólogattam. Ez így volt addig ameddig (komoly erőszak árán. Tényleg.) elrángattam a testvéremmel egy olyan helyre, amihez fűződnek családi emlékek, és direkt elkezdtünk mélyebb dolgokról beszélni. Egészen meghatóra sikeredett, és másnap már nézegette a nyaralások fotóalbumait, meg a régi képeket, és így kb 2 évvel később, összegyűjtötték a pénzt, és elmentek édesanyámmal pár napra kikapcsolódni, a házassági évfordulójukon. (vasárnap jöttek haza) Hosszú és nehéz út volt, a kezdete a legnehezebb, de máshogy nem megy. Mindenkinek ott van a lelke legbelül, csak lehet már ő sem hiszi el. Ha megpróbáltok rá hatni, figyeld meg sikerülni fog.

2015. jún. 13. 02:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Talán túl sokat jelentett neki a munkahelye,a pozíciója, és most hogy azt elvesztette, értelmetlennek érzi az életét.
2015. jún. 13. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Édesanyád él? Hányan éltek otthon apukádon és rajtad kívül?

Nem tervezed, hogy elköltözöl otthonról előbb-utóbb, ha lesz rá lehetőséged?

2015. jún. 13. 12:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Depresszió. A megfelelően eltalált tablettától megoldódna. Mástól nem fog. Szerelmes se lesz ebben az állapotban. El kéne vinni legalább a háziorvoshoz. Nehéz lesz, mert nem akar magán se segíteni.
2015. jún. 13. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!