Ti elengednétek a 17 éves lányotokat bulizni?
40 km-re lévő szórakozóhelyre.
A szórakozóhely eléggé felkapott, sokan járnak oda.
Reggel 6 előtt kicsivel érne haza.
1 barátnőjével menne, aki 16 éves.
Bennem megbíztak anno annyira a szüleim 17 éves koromban, hogy elengedtek ilyen buliba.
Egyébként is csak évi 2-3 alkalomról volt szó, nem züllöttem. És semmi bajom nem lett,nem részegedtem le, nem drogoztam, nem feküdtem le senkivel, nem raboltak el. Pedig vidékrõl mentem Pestre, 5ig buliztunk, csak 8 után értem haza, tömegközlekedéssel.
Tényleg 17 évesen már nem sok választja el a "felnõtt" kortól, mi fog változni pár hónap múlva, ha betölti a 18-at?
Jobb, ha megbeszéled vele a feltételeket, hogy mire kell vigyázni, legyen óvatos és elengeded. Meg kell tanulnia, hogy mire kell figyelni, hogy tud magára vigyázni, mert tényleg, egy év sem kell már és oda megy, ahova akar,mondván hogy betöltötte a 18-at.
Utolsó vagyok, azt meg nem értem miért vannak sokan kiakadva attól, hogy hajnali 6kor megy haza, mert hogy az milyen veszélyes.
Más hajnali 5-6kor indul el dolgozni.
Szerintem ez pont biztonságosabb, mintha az éjszaka közepén menne haza.
Éjfélkor tele van az utca fura alakokkal, reggel 6kor már inkább korai munkába indulókat vagy éjszakai mūszakból hazatartókat látni.
Na, én 17 évesen pont ugyanígy jártam bulizni. Kb 40 km-re levő városba, este vonattal, reggel az első vonattal haza.
Miért kéne hogy legyen közelebb buli? Az én lakhelyemen van 1 db szórakozóhely, ahol minden hétvégén valami késeléses történet van...
Ahova jártunk, ott meg nem állt meg a buli 2-kor... 4 körül kellett elindulnunk az állomásra, addig pörgött a buli, utána nem tudom.
Akik azt írták, hogy éjfélre, 1-re legyen otthon, azon jót nevettem. Ha a szomszéd utcában van a szórakozóhely akkor oké, de 40 km... Nekem pl másfél óra volt az út a házunk és a buli között, tehát ha 9-kor indulunk, akkor bementem volna a buliba, és egyből jöhettem volna haza. Ilyen távolságnál marhaság elvárni hogy éjfélre érjen haza :D
Pár év és a gyerek azt csinál amit akar, és huszonéves, felnőtt nőket is erőszakolnak meg sajnos... Akkor miért jobb bezárni, mint megtanítani mire figyeljen, és elengedni úgy, hogy ha bármi történik, hívjon és tudtok menni érte?
17 évesen már nem kislány, sose értettem hogy egy ekkora gyereket miért jobb életképtelenre nevelni és bezárni a legmagasabb vártorony legfelsőbb szobájába, mint megtanítani hogy mikkel legyen óvatos.
A szülő meg ne üljön autóba, mert mennyi autóbaleset van....
Én írtam a 22. választ.
Miért nem veszel/vesztek a lányodnak valami legális önvédelmi eszközt?
Én kb 16 évesen kaptam egy gázspray-t, katonai boltokban lehet kapni, kb 2k volt akkor.
Még sosem kellett szerencsére használnom, de elég nagy biztonságot ad. Szerintem az egyik legjobb dolog, ha megtámadnak, mert csak lefújja őket az ember, és elszalad. Egy kés azért már keményebb dolog.
28-as..meg mindeki.
mert 3 ellen pl egy fiúnak mi esélye van? kb ugyananyi..és ne mond h fiúkat nem támadnak meg, mert pl szervkereskedők...
mellesleg ez nem fizikum hanem ész kérdése. egy embert kemény egy mozdulattal meg lehet ölni, csak a nyaki artériájába kell álítanod a zsebedben lapuló tollat., vagy két ujjal kiszúrni a szemét, vagy kitörni a nyakát..nem nehéz.
a nagy gond az, sokan arra nevelik a lányukat keresztény szellemben, hogy inkább hagyja hogy halálra erőszakolják, minthogy megöljön egy embert.
vannak országok ahol az önvédelmet komolyan veszik, mert ami itthon megy az egy vicc.. úgy értem ez a hogyis mondják ezt "megfelelő mértékű önvédelem" persze, mert ha valakire rátámadnak pont azon fog elgondolkodni mi az a módszer amivel még nem bántja szegény szerencsétlen pillangókéses támadóját.
amerikában azért is fejbelőhetsz valakit ha bemegy az udvarodra (amin nincs kerítés) anélkül hogy megengedted volna.
...mindegy amit ki akartam ebből hozni hogy kb az egyetlen amit szülőként meg kéne értened/tanítanod, hogy inkább öljön mint haljon. mert legyél bármilyen keresztény, támadni nem kötelező, és ha neked többet ér a támadó élete mint a saját gyereked, megint csak..nem kötelező szülni sem.
33-as!
Attól,hogy te régen gond nélkül eljártál így buliba, még nem biztonságos két kislánynak nekivágni az éjszakának. Nyilván nem találkoztál azokkal az alakokkal, akiktől a kérdező-nem ok nélkül-óvni próbálja a lányt.
Egyszerűen meg kell érteni, hogy kockázatos a vékony jégen táncolni. És igen, mindig akad olyan felelőtlen ember, aki visszajött a vékony jégről, és azt bizonygatja, hogy nem is vékony, hiszen nem szakadt be alatta. Na most én azért megkérdeznék néhány nőt, akit egy ilyen buli után ismeretlenek berántottak a susnyásba, vonat wc-be, vagy egy kapualj alá, és egy életre szóló traumával "ajándékozták" meg. Ő vajon elengedné-e biztonságos kísérő nélkül a 17 éves lányát az éjszakába?
Máskülönben meg nem is értem ezt a "két vagány csaj nekivág az éjszakának" elképzelést. Mifelénk vidéken a lányok kizárólag baráti társaságban, vagy fiú kísérővel mentek bulizni, még a helyi disco-ba is. Vagy azt képzelik, hogy velük nem történhet meg? Két tinilány pedig pont úgy tud vigyázni egymásra, mint vak a világtalanra.
Missi-Key...
Remélem ez a világkép, amit elénk tártál, csak a fiatalságoddal magyarázható. Nem bántani akarlak, de az élet nem így működik, ahogy te az leírtad...
A valóságban egy pörgős helyen azt gináztatnak be, akit akarnak.Hiába vigyáz a poharára, vagy nem fogad el bontott italt. Sok helyütt,- ahogy a lopásoknál is,-a gináztatásnál is nagy valószínűséggel közreműködik a személyzet is, de a bizonyítás sokszor lehetetlen.
Ami pedig az önvédelmet,meg a nyaki artéria szurkálást illeti:
A helyzet az, hogy éjszaka 3db 90kg-s kanos "jógyerek" egy kihaltabb utcaszakaszon, azt csinál két 50-70 kg-s lánnyal, amit akar. A legharciasabb tökönrugdosós nőt is meg lehet ütni a fején úgy,hogy a halálfélelem úrrá lesz rajta. Úgy, hogy a takonygázt még elő sem kotorta a retikülből.
A fiú áldozatok többnyire rablás áldozatai, ezért nem ugyan az a veszély fenyegeti őket:3-8 rászoruló körül áll 1-2 áldozatot, ha kell, megmutatják a kést, és jó esetben már teszik is el a brifkót, telcsit.
Rosszabb esetben verés, vagy szurkálás lehet a vége, ahogy a Blahán is, pár éve a román 12 éves törpegengszter esetében, aki úgy combon szúrt egy gyereket, hogy csoda, hogy el nem vérzett. Miért? egy Mp3 lejátszóért.
Az önvédelemmel nem sokat ér az ember, ha nagy az erőfölény. Azt teheti, hogy ha gázossá válik a helyzet, nagyon gyorsan megfordul, és még gyorsabban elszalad, lehetőleg biztonságos helyre, pl bankba, hivatalba, olyan helyre, ahol biztonsági kamera van.
És mind ehhez a keresztény neveltetésnek vajmi kevés köze van. A kereszténység indokoltnak tartja akár az élet kioltását is, amennyiben az a saját, vagy más, ártatlan emberek életének közvetlen védelmében történik.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy két lány se 17 évesen, se 27 évesen, de még 37 évesen se csatangoljon az éjszakában kísérő nélkül, mert nem tudhatja, kik szegődnek a nyomába.
Nem volt az olyan régen, kb 5 éve. És találkoztam balhés alakokkal, de anyám elmondta hogy hogyan legyek óvatos. Most külön lakok. Ha bezárt volna, és nem mondja el mire figyeljek, akkor most hogy tudnék vigyázni magamra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!