Az így nevelt gyerekből lehet boldog felnőtt?
Ha a szülőknek a létfentartás gondot okoz, 120 ezerből élnek négyen, az anyuka beteg, többet van kórházban, mint otthon, hol az egyik szülő veszti el az állását, hol a másik.
Máról holnapra élés mellett kin vezetik le állandóan a feszültséget? A gyereken. Anyukától gyakran megkapja, hogy miatta került kórházba, miatta beteg, mindig miatta veszekednek, ha elmenne otthonról, sehová sem fogadnák be, mert ő egy rossz, gonosz gyerek. Az apuka állandóan veri, okkal, ok nélkül, mondva csinált okkal. Állandó a lelki terror, teljesítési kényszer, bántalmazás.
Aztán kiderül, hogy beteg, és nem érhetné stressz. Innentől kezdve a szülők addig bántják, még kórházba nem kerül.
Lehet boldog és kiegyensúlyozott felnőtt nő egy ilyen múltú kislányból?
Lehet.És meg kell hogy mondjam általában jobb családot mutat fel egy nehéz sorsú gyerek, mint egy elkényeztetett.
Nagyobb érték a család egy ilyen nehézségben felnőtt gyereknek, mint egy olyannak akit agyon ajnároztak.
Persze!
Sok erőre lesz szüksége, hogy maga mögött hagyja és lezárja a múltat, de a felnőttkor egy új kezdet is. Én legalábbis egy új születésnek, tiszta lapnak éltem meg, amikor végre kellő távolságba kerültem a családtól. (Nekem azért nem volt ilyen durva a helyzet, de túl boldog gyerekkorom se volt...)
Szép lassan rájöttem, hogy nem én vagyok kibírhatatlan és gonosz, ha békén hagynak, akkor nyugodt, békés természetem van és nem lázadok folyton. 5 éve élek boldog kapcsolatban, egy hangos szó nem volt még köztünk. Az önbizalmam normális lett, jól érzem magam a bőrömben, a testemben, a lelkemmel együtt. :)
keves az eselye. Tele lesz frusztraciokkal, felelmekkel, lelki serulesekkel. Valoszinuleg o maga is pont ugyanazt fogja csinalni a gyerekeivel, mint amit vele tettek.
De ki tudja, neha tortennek csodak.
Lehet. Mert egy ilyen gyerek felnőttként anyaként tudni fogja, hogyan nem szabad családban élni, mik azok a dolgok, amiket mindenképpen kerülni kell, hogy jó szülő legyen.
De nagyon hamar ki kell lépni az ilyen családból, mert csak visszahúznak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!