Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Nagyon szeretné...

Mit csináljak? Nagyon szeretnék elmenni nyaralni.

Figyelt kérdés

A szüleim nem akarnak elengedni nyaralni a legjobb barátnőmmel, csak szülői felügyelettel. Nos, 20 éves leszek, és pénzem is lesz rá, de így se, mert nem vettek fel egyetemre (nem lesz annyi pontszámom) meg mert "annyi csúnya rossz ember van"...

Mondtam már, hogy kifizetem, de így se akarják. Pedig oda akarunk menni nyaralni, ahova kiskorom óta járunk, csak eddig ketten sosem mentünk.

Akkor mit kéne csinálni?

19/L

2015. jún. 8. 15:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Mar ne is haragudj, de 20eces leszel, tehat elmultal 18. Ez azt jelenti, hogy azt csinalsz, oda mesz, azzal srb amit szeretnel. Erted? A te dontesed, es nem a szuleide.

Na most, mot csinalj?!

Azt irtad hogy lesz penzed a nyaralasra, hat menj el ra a baratnoddel, ennyi az egesz. Termeszetesen szolj a szuleidnek, nyilvan megparancsoljak hogy nem, de mint tudjuk elmultal 18, ha elakadsz menni elmehetsz. Ennyi az egesz,

2015. jún. 8. 15:16
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

felnott ember vagy, oda mesz ahova akarsz.

Pont.

2015. jún. 8. 15:17
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem, miért nem engednek el a szüleid.

Viszont azt sem értem, hogy ha mindig azzal jönnek, hogy elmúltál 18, azt csinálsz, amit akarsz, nem szólhatnak bele. Ez így van, de lakhatást és ellátást sem kötelesek biztosítani. Szóval amíg valaki nem önálló és nem a maga ura, addig kompromisszumot kell kötnie.

2015. jún. 8. 15:19
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen én is ezt mondtam nekik, de azt mondták, hogy nem...

Csak pakoljak össze és menjek el?

2015. jún. 8. 15:19
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
aha.
2015. jún. 8. 15:21
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Az ilyet nem megkerdezni kell hanem bejelenteni.

Ha felnott akarsz lenni akkor viselkedj is ugy mint egy felnott.

2015. jún. 8. 15:24
 7/12 anonim ***** válasza:
78%

Csak pakoljak össze és menjek el?

NEM! Először is kifogsz egy olan napot, mikor mindenki jó passzban van, és leülteted őket. Elmondod, milyen nyaralásra készülsz, kivel, hova, stb... Hogy legyen egy kis rálátásuk. Emellett elmondod, hogy mivel a barátnődet elengedik szülői felügyelet nélkül is, így biztos nem lesz ott senki rajtatok kívül, vagy ha igen, akkor ti nem. És fejezd be azzal a beszélgetést, hogy te elfogsz menni, ha tetszik, ha nem, mert régóta erre vágysz, úgyhogy ne lepődjenek meg, ha csomagolsz és lelépsz annak ellenére, hogy ők visszatartanának. De amúgy van egy olyan sejtésem, hogy valamelyik nap lesz egy látogatótok egyik szülőd személyében :D

2015. jún. 8. 15:30
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Nos, az egy dolog, hogy majdnem 20 éves vagy - az meg egy másik, hogy amíg az ő fedeluk alatt élsz, azt csinálod, amit mondanak. Nem kötelező, természetesen össze pakolás és mehetsz-csak ne csodálkozz, ha a cuccaidat össze csomagolva találod, amikor hazaersz
2015. jún. 8. 15:42
 9/12 anonim ***** válasza:
69%
Aki nullára pontozott, elarulja hogy MIÉRT? Kerdezonk attól, hogy 20 éves, igencsak kisgyerek, akit otthon él, a szülőkkel, önálló életre képtelen. Ha ugyanis felnőtt lenne értelmileg is, nem otthon lakna, eltartana magát és nem kellene engedélyt kérnie. Amíg otthon el, bizony az van, amit a szülők akarnak.
2015. jún. 8. 15:51
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, én is 20 éves leszek. Kár, hogy eddig halasztottad, hogy levívd velük a hasonló csatákat.

Én már ezen 17-18 éves koromban átestem.

Nem tudom miért számítana még kisgyereknek a kérdező. Saját pénzből menne, azaz gondolom dolgozik és azt is fog egész évben mivel nem vették fel egyetemre.

Azért mert otthon lakik még--> most ballagott el, nem hiszem, hogy olyan kisgyereknek minősülne, akit "nem szabad elengedni"

Mondd meg a szüleidnek, hogy aranyosak, hogy féltenek, de tudsz vigyázni magadra, nem egyedül mész, nagykorúak vagytok már, nem kell felnőtt kíséret. És elmész. Esténként hívd fel őket,hogy minden rendben van, jól érzed magad. Ennyi. Nem kell ebből olyan nagy ügyet csinálni, megdolgoztál a pénzért, miért ne költhetnéd arra amire szeretnéd? Menj el...

2015. jún. 8. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!