Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a szüleitek...

Mit tennétek, ha a szüleitek folyton azzal cs. Sztetnének titeket, hogy túl vékonyak vagytok?

Figyelt kérdés

170 cm vagyok, 53 kg és lány, tehát nem alultáplált. Mégis minden egyes alkalommal, mikor találkozom velük a lalásban, tesznek valami megjegyzést, amikor edzésre megyek (karatézom, kétszer egy héten), akkor kb. a kardjukba dőlnek, hogy "miért sanyargatom így magam".

Azt itt szeretném leszögezni, hogy egy dekát nem fogok miattuk hízni, ugyanis ezt a testet én "viselem", nekem kell benne jól érezni magam, és ez megvan.

Arra is gondoltam, hozok orvostól papírt, hogy "jó vagyok így", de ezt egy kicsit erősnek érzem, szóval csak ilyen végső megoldás-féle.

Bármi kíméletesebb ötlet (igen, már beszéltem velük. Nem értem célt.)

2015. jún. 7. 18:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
14%
"170 cm vagyok, 53 kg és lány, tehát nem alultáplált. " de igen, ez kórosan sovány, hacsak nem 14-15 vagy, akkor csak sovány
2015. jún. 7. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Elég kevés a magasságodhoz ez a testsúly, biztos elég soványka vagy. De ha eszel rendesen, normális, tápláló kajákat, akkor ilyen alkatú vagy és kész.
2015. jún. 7. 22:45
 13/17 anonim ***** válasza:

Engedd el a füled mellett. Én is mindig azt hallgattam, hogy elől deszka hátul léc, egy szál bél az is keresztbe stb. Akkor voltam 50 kg környékén 170 magas vagyok. Én nem sportoltam, hiába ettem nem híztam.

Majd lassacskán szedtem magamra pár kilót. Most az a gondjuk hogy mindenem kihíztam, azal piszkálnak hogy megindultam a lejtőn stb.

Mindegy milyen leszel, találnak majd hibát benne. Vannak akik ilyenek.

2015. jún. 7. 23:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Gyerekkorom óta ezt hallgattam én is, még étvágyjavító tablettákat is szedettek velem. A dokim végül besokallt és helyre rakta anyámékat.

Nem vagyok képes hízni. Nagyon vékonyak a csontjaim, szinte semmi súlyuk nincs.

Két gyerekem van, mégis 52 kiló vagyok 172 centis magassághoz.

Ilyen az alkatod és ha te jól érzed vele magad, senkinek semmi köze hozzá.

A fiúkról meg annyit, hogy sokaknak tetszenek a természetesen vékony lányok.

2015. jún. 8. 12:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez. 160 cm vagyok és 40 kg, tizenévesen még kevesebb volt a súlyom ugyanehhez a magassághoz. 3-4 óránként eszem, ha kajaillatot érzek, azonnal éhes vagyok, otthon is sokszor eszem, mégis évekig hallgattam, hogy gebe vagyok, zörögnek a csontjaim, úgy nézek ki, mint aki ki van húrolva stb. Nem esett túl jól.

Viszont akkor sem vagyok hajlandó többet enni, mint amennyi jólesik. Alapból napi 30 km-t biciklizek, most vizsgaidőszak miatt abbahagytam, anyám minden alkalommal amikor hazamegyek, les, bámul, utánamjön a fürdőszobába, méricskéli, hogy hízok-e. Nemrég megtudta, hogy futni szoktam reggelente, kiakadt, hogy még gebébb leszek mint amilyen vagyok és közölte, hogy nyáron otthon nem enged futni. Mintha engedélyt kérnék rá. Egyébként a családban nem újság az ilyen alkat, apám vonala az ükanyámig ilyen, általában 2-3 gyerek után érik el az 50 kilót. De nem baj, etették velem az étvágygerjesztőt, mert nem szép az aki gebe. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem mások fogják megmondani, hogy mit és mennyit egyek, hogy hogy nézzek ki, mert - mint írtad te is, kérdező- az ember a saját testében él, azzal kell törődnie és azt kell olyanná tennie, hogy jól érezze magát benne.

Ha a beszélgetés nem használt, szépen megvárod míg elköltözhetsz, addig pedig elengeded a füled mellett.

25/L

2015. jún. 8. 22:02
 16/17 anonim ***** válasza:
11-es, kórosan sovány???? Ugyanmár!
2015. jún. 9. 15:22
 17/17 anonim ***** válasza:

#11:

A kórosan sovány a 15 BMI index alatt van, a kérdezőnek meg 18,34.

Nem kórosan sovány, főleg, hogy nem koplalással ilyen, hanem alapból.

A többségnek a plusz kilók jelentenek gondot, de vannak, akiknek nem. Én is ilyen vagyok.

SOkat szekáltak, mikor 168/47 voltam, de rendesen, normális ettem, édességeket is. Egyszerűen ez volt.

Most, 45 éves koromra elértem az 53 kilót :)

2015. jún. 9. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!