Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek alkoholista szülője...

Akinek alkoholista szülője van/volt, honnét tudta, hogy alkoholista, mennyit ivott el egy hónapban?

Figyelt kérdés

Nekem apám alkoholista, és muszáj vele laknom, de már szinte elviselhetetlen, nem is az,hogy agresszív mert nem az, hanem folyamatos létbizonytalanság, hazugságok,stressz,hogy semmire nincs pénzünk, és tudom,hogy havi 80-100 ezret eliszik, mert kocsmába jár, neki nem jó a 400 forintos kannás bor, de azt is megissza, csak ha már van pénze drágábbra miért ne azt?!

Ha nincs pénz hitelbe iszik és kifizeti amint van neki, mert nem akarja,hogy kitiltsák, első az alkohol.

Tudom,hogy a munkahelyén is folyamatosan iszik, itthon is, és sosem részeg mert nem az a cél, hanem a szinten tartás, van amikor jobb kedve van, akkor többet ivott mint szokott (heti 2-3x) de a napi dózist mindig megkapja, minimum 2000 ft/nappal számolva.

A rokonaim meg mindig kételkednek,hogy de biztos hogy alkoholista, biztos?Honnét tudom?

De ez nem lehet nem észrevenni, hiába nincs bizonyítékom, hiába nem tudom felmutatni a kocsma blokkját,hogy igen itt van ennyit költött, attól még odamegy és iszik, és ezt mutatja az anyagi helyzetünk.

2015. jún. 4. 09:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
18. Bunkózni azért nem kéne -.- (buksisimogatás) Nem akartam senkit megbántani vele mert egyátalán nem is ezt sugallja a hozzászólásom. Valószínűleg nekünk szerencsénk volt ezzel kapcsolatban nem is tagadom. De a szerencse is siker és a végeredmény számít úgy gondolom. Sajnálom ha ezt valaki félreértette. Ezen felül az érintett személyeknek kitartást és pozitív irányba való változást kívánok az elkövetkezendő időkbe! :)
2015. jún. 4. 15:25
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

21 Ez a mondatod például minden a témában érintett személynek borzasztóan bántó lenne:

"Én komolyan aggódnék ha valamely szülőm inna, de ha törne ha szakadna én biztos véget vetnék neki"

Igen te biztosan meg tudnád csinálni? Tudod, hogy hány család szenved és szeretne véget vetni valamelyik rokon alkoholizmusának? Mégsem sikerül. Hidd el, nem ők a hibásak, nem is kellene őket még véletlen sem így beállítani. Az alkohol egy nagyon szemét drog, ami teljesen kifordítja magából az embereket. Egy idő után már nem lehet rájuk hatni semmivel, az esetek nagy többségében. Akire lehet az még nem tart azon a ponton. Egyébként örülök, hogy szerencsétek volt.

2015. jún. 4. 16:26
 23/24 anonim ***** válasza:

Anyám minden nap megivott legalább 5 sört, amit persze nekem kellett megvenni. Nagyon szégyelltem magam miatta. Dülöngélt, kásásan beszélt, ma is felkavarodik a gyomrom ha rágondolok. Ha csak meghallom a telefonban, hogy nem tiszta a beszéde, sík ideg leszek.

Már nem élek otthon, gyerekem is van, de nagyanyám a mai napig gyötör azzal, hogy mennyi üveget talált meg ilyenek és én hassak anyámra (próbáltam sokszor, semmi eredmény). Nem elég, hogy ezzel nőttem fel, még bűntudatot is kelt bennem nagyanyám, hogy én nem tudok ezen változtatni, engem nem érdekel...

2015. jún. 4. 22:22
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem volt nehéz rájönni, miután nem egyszer arra léptem be, hogy az előszobánkban horpaszt a földön, és szó szerint az egész ház bűzölgött a piaszagtól...

Kb 4-5 éves korom óta tudom, hogy az (volt), már akkor feltűnt, hogy ez nem normális dolog. Hálistennek, kb 4-5 éve nem nyúlt egy korty piához sem.

2015. jún. 6. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!