Akik alkoholista családban nőttek fel, éreztetek már így?
Kortól függetlenül. Életuntság, nincs őszinte mosoly, mert a lelked mélyén nem érdekel igazából semmi, nincs benned semmi élet, ami alatt azt értem, hogy amikor mások gondtalanul hülyéskednek, el se tudod képzelni, hogy mitől lehet ilyen jó kedvük. Állandó levertség, fáradtság, kedvtelenség, kevés energia. Nem tudsz együtt örülni senkivel, mert tudod, hogy amíg ő egy boldog családba megy haza, neked ugyanaz a sz folytatódik tovább, mint ami éveken keresztül.
Rólam annyit, hogy születésem óta ebben a helyzetben vagyok, egész eddigi életemet az kísérte végig, hogy a szüleim összevesztek, válással fenyegetőztek, utána kibékültek, de ez több mint 16 éven keresztül. Én egy függő lelki nyomorék lettem, hiába érzem magam rosszul, nem tudok leszakadni róluk, mert félek, hogy egyedül életképtelen lennék. És ezt érzem. Azért írtam le a helyzetemet, mert néha olyan embereken is látom ezt, akik már a negyvenen is túl vannak, sőt, az ötvenen is. Ti is éreztetek már hasonlót?
(A "költözz el" című kioktatásból nem kérek, magamtól is tudom, hogy ez a megoldás)
Az írásod alapján te egy intelligens, jó felfogású ember lehetsz.Ez szerencse, nem leszel így életképtelen, csak fontos lenne, hogy céljaid legyenek és arra koncentrálj.Ez azért is lenne jó, mert elterelné a figyelmed.Felesleges lenne a családodon rágódni, sajnos nem tudsz rajtuk változtatni, csak lehúz lelkileg.Könnyű igy depresszióba esni.Az a baj, ha alkoholista van a családban, hogy nem lehet vele értelmesen beszélni, közösen cselekedni, nem ad egy biztos támaszt.Hol ilyen-hol olyan..
De minden családtag iszik nálatok, vagy van azért józan is?Mert akkor azzal kéne beszélni...
Engem anyu egyedül nevelt és gyakran ivott hol keveset, hol többet, nem itta magát asztal alá soha, de látszik ha az emberben van némi löket, akkor máris nem úgy koncentrál agyerekére, nem úgy reagál ahogy kellene, teljesen lekötötték a saját gondjai, homokba dugta a fejét (az itallal), neki így volt "jó" én meg máig megsínylettem ezt hogy akkor foglalkozott velem érdemben, mikor épp úgy tartotta kedve, nem amikor nekem lett volna szükségem rá.Mintha időnként "máshol élne"....Én nem éreztem pont azt, amit te, én inkább sokszor éreztem magam egyedül és unatkoztam.Meg hiányoltam hogy nincs mindíg segítség a tanulásban.Általában le tudtam foglalni magam , mert elég kreatív voltam mindíg, akkor nem is volt baj, de később sokat csavarogtam, mert otthon "uncsi" volt....
Ha anyu anno munka után azzal foglalkozott volna, a lány tanul-e és nem azzal, hogy iszogasson a konyhában, most talán én is messzebb tartanék.
Azért mondom, magad életére, előmenetelére koncentrálj, mert ők nem fognak, és sokat vesztesz, ha nem látod az irányt saját magad, csak a miattuk való szomorkodásra pazarlod az időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!