Tanácsot kaphatnék?
Sziasztok...19 éves lány vagyok és az itthoni körülményekkel van nagyon nagy bajom.
Anyám mindenért cseszeget...és ha valami bja van rajtam vezeti le...most fogok szóbelizni 2 hét múlva és elkezdtem a történelmet kb 4-5 napja és 10 tételt tudok...és ma ezért is lecseszést kaptam...a többi antárgyat nem engedi tanulni míg a töri nem megy...félek tle (kiskoromban volt rá példa ami mai napig bennem marad amiért félek máig is)
Azt mondta csütörtökön kikérdezi a 20 tételt történelemből viszon ideges vagyok és nem megy...
Barátommal sem találkoztam kb 3-4 hete mert anyám fog engem.
Mindenből problémát csinál, és nem hagy engem élni se buli se semmi.
Máskor a baja hogy egész nap a szobámba ülök.
Félek csütörtökön megüt vagy megver ha nem tudom a történelmet...elég gyerekes hogy ide ezt leírtam de sok történetem van még...lenne lehetőségem elmenni...
Egyszer volt hogy anyámnak visszabeszéltem akkor a lelkembe taposott mondatokkal amiket nem vártam tőle.
Most 2 hete hagytam abba a melót az érettségi miatt...és mondta hogy érettségi után dolgozni fogok mert neki nincs pénze...ezzel semmi baj de mindig elvette a fizetésem egy részét ha volt melóm.
Úgy érzem kihasznál...mert mindig a munkával jön mióta abbahagytam.
Most elakarok menni...összeakarom szedni a sátorfámat és itt hagyni de félek.
Kérlek tieket adjatok valami anácsot.
Várjam meg a szóbeli végét vagy maradjak (Csütörtöktől félek mi lesz a reakciója ugyanis az idegességtl nem tudok tanulni semmiből)
Bocsi hogy hosszú lett.
Ne stresszelj miatta! Egyrészt, mert ez a tanulás rovására megy. Másrészt meg neked sem használ. A lehető legjobb, ha megpróbálod "kizárni őt". Ne foglalkozz vele. Nekem is hasonló problémáim voltak/vannak. Elgondolkodtam, mert az én anyám messze nem olyan képzett, mint én most vagyok, és még a négyessel is alig mertem hazamenni mert úgy megvert/úgy beszélt velem. Gondold el, hogy te többre viszed majd, nekem a dac nagyon sokat segít.
Nem értem egyébként miért kell kikérdezni egy 18 körüli lánytól az anyagot. Elvileg felnőtt vagy szóval nincs oka riogatni. Az, hogy nincs pénze..hát igen, nem egy jó dolog, de ez miért a te hibád?
Szerintem ne menj el, maradj a szobádban nap közben, tanulj és ne figyelj másra. Persze szüneteket tartani kell de ezekben is próbáld meg elkerülni. Ne engedd hogy lehangoljon!! Ügyes leszel!
Susan Forward-Mérgező szülők
Olvasd el a könyvet,ez segít feloldani az anyukád felé érzett kötődést, félelmet.
Tanulságos.
Próbáld kibírni, amíg a vizsgák tartanak, tűrj.
Aztán az első adandó alkalommal költözz el otthonról!
És nem,nem gyerekes,hogy ezt kiírtad ide.
A problémád komoly,és valós.
Tessék szembenézni vele.
Sok erőt kívánok hozzá :)
Tud tamogatni rendesen...mondja jojjekbel mert nem jo nekem de en nyamnyila vagyok nem tudom miert nem merek lepni.
Felek a koverkezmenyektol vagy ilyenek.
Minden esetre koszonom szepen a valaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!