Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a nevelőapám...

Mit csináljak, ha a nevelőapám nyaralót akar venni? Hogy lehetne jobb belátásra téríteni?

Figyelt kérdés

Vidéken élünk, egy nagy családi házban (2 telekre épült). Több szintes, van 2 medence, kerti tó, szauna, kisház, minden. De anya csinál mindent, meg ő intézi az egészet. Szóval hogyha valami elromlik, neki kell megcsináltatni, mert a nevelőapám kb. csak aludni jár ide, meg enni... Elmegy reggel, vagy délelőtt dolgozni, délután teniszezik, focizik, úszik (szerinte itthon nem lehet). Nemrég anya örökölt egy nagy összeget és a nevelőapám kitalálta, hogy vegyenek egy nyaralót 15 km-re innen, egy erdős rész mellett, ahol van egy folyó is. De ez őrültség, mert azt is anyának kellene rendben tartania, pedig már így is 0-24 itthon dolgozik, pedig segítsége is van. Nem egy tömbházban élünk, hogy nyaraló kelljen ahhoz, hogy pihenhessünk, vagy csend legyen körülöttünk. Ami ott van víz, az tiszta kosz, hirtelen mélyül, meg alig van fürdésre alkalmas rész, bár én amúgy sem megyek élővízbe. A nevelőapám meg olyan, hogy minden csak egy ideig érdekes neki. Pl. megvett több tízmillióért 3 éve egy autót. Fél évig bele sem ülhetett rajta kívül senki, a garázst teljesen kipakolta, nehogy valami baja legyen a kocsinak. Betegesen féltette. Mára meg be van törve az üveg, a hátulja behorpadt és annyira nem foglalkozik vele, hogy már leginkább én vezetem (van neki egy másik autója is)...

Szóval a nyaraló is addig lenne neki jó buli, amíg új és villoghat vele másoknak. Olyan, mint egy kisgyerek.

Viszont én jövőre megyek egyetemre és mondtam, hogy abból a pénzből, amit anya örökölt, esetleg vehetnénk Pesten egy lakást, mert az nem a pénzt vinné el, hanem később, ha végeztem és külföldre költöztem, ki is adhatnánk, mert ott mindig kell albérlet. De erről hallani sem akar, azt mondja, hogy azt majd veszünk jövő nyáron... De ismerem, ha van pénzük, akkor azt azonnal el akarja költeni, mindegy, hogy mire. Pl. decemberben 3 hetet Thaiföldön voltunk baromi sok pénzért, januárban meg ki volt borulva, hogy miből fizeti ki az adóját. Tavaly májusban is autót vett anyának, meg medencét építettünk, aztán a nyaralásunk felét a nagyszüleimnek kellett kifizetni.

Sosem gondolkozik előre és anya meg teljesen bízik benne, viszi bele a hülyeségbe.

Mit csináljak szerintetek?

2015. máj. 30. 11:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Anya nyugtatgat, hogy kapok lakást, meg minden, csak az a baj, hogy mi van, ha pont akkor lesz valami és másra kell az a pénz. Vagy elkölti a nevelőapám hülyeségekre...

Ráadásul nagyon erőszakos. 2 éve volt egy balesetem, felborultunk az autóval. És én utána nagyon elkezdem félni a vezetéstől, csak hátul ültem, hosszabb utakat végig aludtam. Mondtam, hogy nem szeretnék még jogosítványt, mert félek, hogy újra balesetem lesz és akkor komolyabban megsérülök. De akkor is folyton mondta, hogy ne legyek már ennyire gyáva, azért megyek oda, hogy ne legyen később balesetem, meg majd kapok biztonságos kocsit, nem lesz semmi bajom.

Oké, lett jogsim, de a mai napig bennem van a félsz, egyedül pl. nem is merek vezetni, nagyobb utakra sem megyek úgy, hogy én vezetek, szóval csak a városban furikázok, vagy nagyon maximum 1-másfél órás utakra megyek. Viszont a mai napig azt hiszi, hogy igenis neki volt igaza és ezzel jót tett... De minden vezetési óra előtt rettegtem, gyomoridegem volt, előtte alig aludtam, mert féltem, hogy tuti aznap lesz valami.

2015. máj. 30. 12:25
 12/22 anonim ***** válasza:
41%
úristen, na jó, ez már csak arról szól, hogy hencegj. hogy jön ide a 2 medencés ház meg a 3 hetes thaiföldi út? meg az, hogy te nem szeretsz vezetni? komolyan mondom... vegyetek nyaralót, vegyetek házat is Pesten és kész.. akinek fut 3 hét Thaiföldön meg több tízmilliós autóra, annak futni fog mindkettőre is. De ha még sem futna, esetleg lakhatsz albérletbe is, gondolom nem fogja őket földhöz vágni +100.000 kiadás... VICC KATEGÓRIA .:) lehet lepontozni!
2015. máj. 30. 12:38
 13/22 anonim ***** válasza:
37%
vagy a több tízmilliós autót el lehet adni, venni belőle egy használt milliósat, és a maradék x millióból házat. ugye, logikus?!:DDD
2015. máj. 30. 12:39
 14/22 A kérdező kommentje:

Azért írtam le, hogy milyen a házunk, hogy ne gondolják a válaszadók, hogy egy 2 szobás lakásban lakunk és azért akar nyaralót.

Az utat azért írtam, hogy megmutassam, mennyire eltapsolja a pénzét felesleges dolgokra, utána meg pánikol.

A jogosítványt azért írtam, hogy lássátok, elég erőszakos és csak a saját igaza létezik neki.

De Te ezeket biztosan jobban tudod, hiszen annyira szeretsz kötekedni. :)

2015. máj. 30. 12:41
 15/22 anonim ***** válasza:
27%
Akár jó ötlet is lehet a nyaraló, attól függ, hol laktok. Csajágaröcsögén 15 km-re a családi házatoktól nyilván hülyeség, de ha olyan környéken éltek, ahol van turizmus, ott jó befektetés lehet.
2015. máj. 30. 12:54
 16/22 anonim ***** válasza:
39%
Nem szeretek kötözködni, csak rohadtul irritál, ha valaki henceg. Csak nagyon sajnállak, hogy a nyaralásotokat a nagyszülőknek kellett kifizetni, meg hogy 2 medencés ház mellé akar egy nyaralót is. :( brüühühü.. na de komolyan, adjátok el az autót, ami ha több tizmilliós, akkor minimum 20 millió forint... vagy több. akkor el lehet adni, aztán szépen lakást venni :) úgy is azt mondod, te nem szeretsz vezetni a pasinak meg van másik... HENCEGŐ..
2015. máj. 30. 12:54
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

Nevelőapádnak nem kell más, mint egy jó kis búvóhely, ahová a fiatal K-t hordhatja. Ha ennyire nincs otthon, akkor biztosan van neki, talán nem is egy...

Költözz el minél előbb, vegyétek meg édesanyáddal azt a lakást neked és tanuljál. Próbáld meg az önálló életet, főzés, mosás, bevásárlás, takarítás stb. és ne szolgák végezzék el ezt helyetted. Akkor nem leszek olyan, mint a nevelőapád.

2015. máj. 30. 13:00
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem beszélj erről anyukáddal, hogy álljon a sarkára. Ha nem szeretne egy nyaralót, akkor nem kell megvennie elvégre az ő pénze, ő örökölte illetve írtad, hogy neki rendben tartani mert a nevelőapád nem törődne vele. Ha anyukád nem szeretné, akkor onnantól kezdve nincs is miről beszélni. Nem értek itt néhány válaszolót, ennyire irigy mindenki vagy micsoda? Úgy vettem észre, hogy néhány embernek csak annyi jött le a kérdésből, hogy nagy ház, nyaraló, Thaiföldi út meg tízmilliós autó. Lehet, hogy ezek a dolgok így jól hangzanak, de ha utána aggódni kell a kiadások miatt, ahogy a kérdező is írta akkor ez így nem olyan happy. A nevelőapádat észhez kellene téríteni mert, amit művel az egy hatalmas nagy baromság. Semmi baj nincsen egy tízmilliós autóval, ha megteheti, foglalkozik vele és használja, viszont te is írtad és ezzel egyetértek, hogy olyan mint egy nagy gyerek. Amíg új meg csilli-villi és lehet vele úgymond "menőzni" addig tök jó meg minden, de megunja és onnantól meg le se ...., hogy mi van vele. Szórja a pénzt. Az, hogy nem engedi például a turis ruháidat együtt mosni a többivel meg szintén a sznobságára utal. Túl sokat ad a külsőségekre és tényleg meggondolatlanul költekezik mindenfelé. Szerintem anyukádnak kellene vele beszélni, hogy ezt fejezze be mert egyszer ennek nagyon rossz vége lehet. Persze, amíg nem tapasztalja meg, addig lehet, hogy nem hiszi el, de szerintem, jobb ha előbb átgondolja ezt mint, hogy egyszer csak észre vegye, hogy már késő bármit is tenni. Amúgy én is hasznosabbnak tartom a lakásvásárlást mint a nyaralót. Neked mindenképpen szükséged lesz egy lakásra mert gondolom kollégiumba a szüleid anyagi helyzete miatt nem fognak felvenni és laknod kell valahol. Az legalább ki lenne használva. Pesten pedig a diákok miatt, ha olyan környéken van akkor szerintem is lenne rá kereslet, ha esetleg ki akarjátok adni. Nyilván a nyaralót is ki lehet adni, ha olyan helyen van, de gondolom nem járnátok le minden hétvégén és írtad, hogy különösebb előnye nem lenne a házatokkal szemben, tehát nem tartom egy értelmes dolognak.
2015. máj. 30. 13:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, nevelőapád keresi a pénzt, édesanyád háztartásbeli. Esetleg próbálj meg azzal érvelni neki, hogy ha bármi történik a pasival (ilyen életvitel és mentalitás mellett ez erősen benne van a pakliban), akkor nem árt, ha van saját, külön vagyontárgyatok, ill. ha időben gondoskodik legalább rólad. Ez önző dolognak tűnik, de ismerek olyan családot hasonló felállással, ahol a férfi váratlan halála után pillanatok alatt szétfolyt a vagyon, kiderültek adósságok, nem tudták a házat fenntartani, mélyen áron alul sikerült eladni stb, stb, most anyuka és a gyerekek is külföldön épphogy megkeresik a napi betevőre valót.
2015. máj. 30. 15:41
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Több, mint száz éve sem volt másképp. Apai nagyanyám kisasszony volt (svájci nevelőintézet, birtok, vagyon stb.). Váratlanul meghalt az apja, kiderült, hogy elszórta mindenét, az özvegye meghalt és a kisasszonyból munkáslány lett (rokonok beadták szakmát tanulni, náluk a cselédszobában lakott, meg kellett tanulnia az életet). Aztán nyomorgott és szenvedett egész életében, meghalt 58 évesen. Részeges férj, három gyerek, apám volt az első.
2015. máj. 30. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!