Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a szüleimnek,...

Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy mégse akarok abba az iskolába menni, ahova jelenkeztem?

Figyelt kérdés
Érettségi után elvégeztem 1 OKJ-t, ami nem ér semmit. Fél évig munkanélküli voltam, most közmunkás vagyok. Februárban jelentkeztem főiskolára, mert változtatni akarok a helyzeten. De most rájöttem, hogy mégse érdekel az a szak, tudom, hogy végigszenvedném az egészet. Nem gondoltam át rendesen, az a gond, hogy csak ezt az 1 szakot jelöltem meg. Ez miatt letettem egy nyelvvizsgát is, ami tanárral, vizsgával, könyvekkel együtt 75-80e Ft. volt. +10e a jelentkezés, de azt én fizettem. És most mégse szeretnék oda menni. Anyámnak elkezdtem pedzegetni a dolgot, hogy már nem is vagyok annyira lelkes stb. Erre teljesen kiakadt, ha már jelentkeztem, akkor igenis oda fogok járni és kész. De nem tudok semmit mondani ellene, mert ezzel az OKJ-vel az életben nem fogok munkát kapni, érettségivel nem kellek sehova. Ismerősim nincsenek, akik intéznének vmit. Otthon meg nem lébecolhatok, minél előbb el szeretnék költözni.

2015. máj. 30. 10:59
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy közmunkás vagyok, kérdeztem, hogy mennyi fizut adjak haza, erre azt mondták, hogy nem kell, tartsam meg.
2015. máj. 30. 11:37
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Bocs kérdező, de nem tudom sajnálni az ilyen hozzád hasonlókat. Elvégeztél egy képzést, miközben tudtad, hogy szart nem ér. Mindezek után jelentkeztél egy másikra, amiről megint csak tudtad, hogy szart nem ér (ha tényleg nem tudtál róla semmit, az csak még rosszabb). Ezek után semmi csodálkozni való nincs abban, hogy a szüleid már teljesen ki vannak akadva. Ideje lenne felnőni! Hasalj neki sokkal jobban az álláskeresésnek, ne válogass, ne finnyáskodj, nem vagy abban a helyzetben. Most megint van egy éved, ez alatt találd ki mit akarsz csinálni, de ne csak úgy nagyjából, hanem legyen egy szilárd elhatározásod és felejtsd el a kifogásokat. Ha meg erre képtelen vagy, akkor barátkozz meg az élethosszig tartó kulimunka gondolatával.
2015. máj. 30. 11:37
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Dietetikus végzettséggel, jó angollal gyógyszercéghez is mehetsz, ha a kommunikációs készséged is oké. A fősuli mellett tanulhatnál marketinget is pl., az is előny.

Sehol nem várnak friss végzettséggel a vezérigazgatói állások (incl. szolgálati helikopter és 3 titkárnő), tudd, hogy mit akarsz, tervezd meg, mit teszel ezért és vidd végig. Mindenekelőtt pedig légy türelmes és kitartó:-)

2015. máj. 30. 11:43
 14/29 anonim ***** válasza:
55%
Mindenre azt írtad,hogy nem menne. Töri,matek,magyar,info. Konkrétan mindent kilőttél. Nem kell mindenkinek fősulira járni. Ennyi ésszel menj árufeltöltőnek.
2015. máj. 30. 11:46
 15/29 anonim ***** válasza:
83%

Kicsit, hogy úgymondjam, el vagy tájolva..

Az én szakmam keresett, 270 en voltunk az évfolyamon, abból 100végzett,mnem azonos évben, de még volt okleveles képzesünk is párhuzamosan ugyanerre, ot végeztek még 50en...

Nah ebből nagyjából 30-an dolgoznak a szakmában, pedig elvileg keresett.. Akikkel jőban voltam, abból1-azaz 1 ember., sem én sem a férjemnem ott helyezkedtünk el..

Tehát ez általános..ha nem csak specifikusan tanult az ember, hanem nyitott volt..( tehat nem orovit végeztünk, ahol kell az elhivatottság)

Az általad valasztott szak honnan jött? hiszen ez éppen olyan, hogy kell hozzá a nagyfokű érdeklődés, elhivatottság..

Ideje lenne kitalálnid mit akarsz.. Mert ha jól számolom minimum 23 vagy( nem néztem végig a válaszokat, ha már írtad volna)

Ennyi idősen illene nem a szüleidre támaszkodni mindenben.. Ezért van elege anyukádnak, hogy nem hogy nem tanulsz, még válogatsz is, azt hiszed megteheted, közben minden a szüleiden múlik.. Persze, hogy nem kérnek pénzt, hiszen szertnék ha jutnal előre, de a határozatlansagod miatt nem megy..

Ez egy szülőt i ferültté tesz..

Ennyi idősen, még mindig nincs meg az utad.. Közben azt hiszed baromi fiatal vagy, közben ezt jó lesz elfelejteni.. Nagyon gyorsan szalad az idő

Tanács:

Mint mar irták, kész tervekkel állj eléjük, nem csak habogással, és a ellett már muszáj lesz kitartani, úgyhogy jól válassz

2015. máj. 30. 11:48
 16/29 anonim ***** válasza:
68%

Hogy érdekelhet valami ha nem is megy?

Szóval nem értem. Másokat ami érdekel azt hipp hopp megtanulják.

Infoban nem csak matek van hanem programozás is, amihez tényleg érteni kell.

Sport szakon meg elmehetsz tesitanárnak kb. Személyi edzőhöz jobb helyen eredmény kell, és ,,hírnév''.

Turizmus nem lenne rossz, de akkor valami helyre kellene hogy bevigyenek és 2-3 nyelvet jó lenne beszélni mellé hogy több csoportot is fogadhass.

2015. máj. 30. 12:26
 17/29 A kérdező kommentje:
2 középfokú nyelvvizsgám van, most készülök a 3.-ra. Nem csak ücsörgök, amikor munkanélküli voltam, akkor tettem le a 2. nyelvvizsgámat és azóta is minden nap foglalkozok a nyelvekkel. Azt hiszem, hogy nem megyek a fősulira, hanem a pénügyi OKJ-re, közben próbálok a jelenlegi szakmámmal vagy még jobban ráfekszek a nyelvtanulásra és elmegyek külföldre.
2015. máj. 30. 14:00
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Magad írod, hogy a "Természettudományos tárgyak nagyon rosszul mentek.", akkor mégis mit akarsz te a pénzügy-számviteltől???

Tudod te, hogy az kőkemény matek és logika?

2015. máj. 30. 14:22
 19/29 anonim ***** válasza:
*mellesleg könyvelőből is csak a jobbak érvényesülnek, a pénzügy-számviteli ügyintéző pedig csak az előszoba a könyvelői képzéshez.
2015. máj. 30. 14:25
 20/29 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor mit csináljak? Azért annyira nem vagyok hülye, mert az átlagom mindig 4 fölött volt. Matek, biosz, kémia, fizika 3-4-es volt, a többi 4-5. De attól, hogy pl. magyarból, töriből 5-ös voltam, még nem érdekel. A humán tárgyakkal inkább csak tanárnak lehet menni. Nyelvekből szinte végig dícséretes voltam. De nyelvszakkal is csak tanár lehetek, a tolmácshoz is kell a mesterképzés, 5 évet viszont már nem tudok tanulásra fordítani. A felvételi pontszámom is 350 környéke. A nem megy nálam nem azt jelenti, hogy bukdácsoltam.
2015. máj. 30. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!