Hogyan kellene rendbehoznom ezt a helyzetet?
Pont most egy hete, múlt hét szombaton anyáék kitalálták szombat délelőtt, hogy bemegy a család egy 60 km-re lévő városba vásárolni. Tesómnak meg nekem cipőt, meg nagybevásárlás. És én elkezdtem hisztizni, mert minden hónapban amikor apa hazajön és elegem van abból, hogy egész nap csak bolyongunk a Tescoban. Anya azt mondta, hogy hányingere van tőlem és flegma volt keddig velem. Aztán öcsém (10 éves) hozott egy tz négyest matekból és anya le hüle szarozott mindkettőnket, mert hogy nekem vannak ketteseim, tesómnak meg négyesei, meg hogy neki milyen hüle gyerekei vannak és eltiltott mindkettőnket a nettől. (most nincs itthon, azért írok)
Tehát egy hete nem szól hozzám, vagy ha igen akkor nagyon flegmán, de hallom, hogy másokkal meg bájolog telefonon meg skype-on. DE hiába nem szól hozzám, annyi nincsen benne, hogy akkor tényleg ne szóljon hozzám, ugyanis most felkeltett csak azért, mert rendbe kell rakni a lakást, meg arra azért még jó vagyok, hogy a szatyrokat becipeljem a kocsiból. Másokkal ha összeveszik az anyukájuk legalább nem használja őket házimunkára.
Most mit csináljak? Nem tudok vele sehogy kibékülni mert mindig elmegy ha elkezdenék vele beszélgetni, vagy forgatja a szemét :(
Ez tipikus: gyereknek ne legyen véleménye, vagy ha van, legyen ugyanaz, mint az enyém.
Az én anyám is ilyen. :D Megszoktam, és inkább az volt a véleményem, mint az övé. Bájologtam neki, mert erre volt szüksége. Nulla őszinteség van a kapcsolatunkban. De az, hogy ennyi ideig bevágja a durcát az nagyon gyerekes. :D
Szerintem csináld meg a kiosztott feladatot, aztán még valami pluszt és utána próbálj békülni. Ő a szülő, muszáj neked simulnod hozzá. Itt is ezt a választ fogod kapni, csak más aspektusból.
De engem is hàzimunkàra hasznàl, ha összeveszik velem.
Ilyenek az anyàk. Nem normàlisak.
Próbálok a kerdesedre valaszolni:-) (37N vagyok van egy kicsi lanyom + anno en is voltam gyerek, kamasz stb.)
HA jol ertem apud havonta hazajar es akkor van a nagybevasarlas es ezt nem szereted. Mit szeretnel helyette?
Fogalmazd meg (pl. Jo lenne helyette kozos seta a varosban vagy egy kirandulas a kozelben vagy leulni beszelgetni kivel mi tortent az elmult honapban vagy tarsasjatekozni, moziba menni egyutt filmezni stb.)Azt is megfogalmazhatod, hogy ha megis muszaj vasarolni mert pl neked cipore van szukseged es azt proba nelkul nem lehet, akkor te csak a cipovasarlasra akarsz koncentralni de utana had ulhess le a tesco mas reszeben egy padra pl. Tanulni, olvasni. Ha meg sok a bevasarolnivalo es lehetne gyorsabban haladni akkor irjatok listat leosztva te mit tudsz egyedul korbejarva bepakolni egy kocsiba azaz van munkamegosztas es nem kell orakig bolyonganotok ngyotoonek. Az is lhet anyudek ezt elvezik ok beszelgtnek kozben felajanlhatod otthonmaradsz es addig felporszivozol felmosol. Es a bevasarlas takaritas egyszerre le van tudva.
Tehat fogalmazd meg eloremutatoan te mit latnal megoldasnak es jonak ezt mond el anyudnak es apudnak egyszerre (ha nem all veled szoba anyud akkor ird le neki papirra es add at vagy hagyd az agyan sstb.
keszulj arra hogy esetleg neki nem tetszik es mast javasol akkor lesz parbeszed es nem szegyen neked is engedni kicsit vagy kicsit normalis hangnemben persze vitatkozni.
lehet tobb korben fog sikerulni de az igenyeidet elmondhatod es el is fogadhatjak es te is a szuleidet.
probald ki (es ne hisztizve hanem kerlek hallgassatok meg, kerlek ertsetek mg en ezt nem szeretem stb. Es mostantol legyen igy es ne a multban vajkaljatok;-))
Hajra probald leirni es odaadni neki.
Mégis mit szeretnél csinálni? Azért mentetek, hogy kapjatok cipőt, meg gondolom élelmiszert és háztartási dolgokat vásároljatok. Az meg nincs meg 20 perc alatt. A hiszti meg nem a legjobb dolog. Minek kell hisztizni? 10 éven fölül vagy.
Azért elég gerinctelen dolog volt kikerülnöd édesanyádat. Megtiltott neked valamit, te mégis csinálod. Lázadsz. És igen is, lehet segíteni egy kicsit nekik a házimunkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!